Jump to content

Sinaasappelschil


Jorieke123

Recommended Posts

Ik heb 2 uitgeperste sinaasappel schillen, waarvan ik ook aardig wat van het oranje laagje heb geraspt. En dan heb ik nog een aantal sinaasappels, waarvan ik het sap graag invries, maar van de schil kan je toch nog wat dingen maken?

Marmalade? En van die gesuikerde sliertjes... ehm... Help!

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Kijk, daar kan ik wel wat mee. Het oranje heb ik van die 2 sinaasappels dus al grotendeels verwijderd en door de worteljam gedaan. Het zit nog op de andere sinaasappels.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Omdat sinaasappels nogal eens geverfd zijn en beschermd worden tegen beschadigingen van het vervoer, snijd ik met een vlijmscherp mesje met een dun snijblad het buitenste oranje laagje eraf. Maar dat gaat het beste als de vrucht nog heel is omdat je dan beter houvast hebt. Dit geldt ook voor het geel van citroenen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...