Jorieke123 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Ik heb 2 uitgeperste sinaasappel schillen, waarvan ik ook aardig wat van het oranje laagje heb geraspt. En dan heb ik nog een aantal sinaasappels, waarvan ik het sap graag invries, maar van de schil kan je toch nog wat dingen maken?Marmalade? En van die gesuikerde sliertjes... ehm... Help! Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 yep : konfijten van sinaasappelschil recept vind je op : http://www.frutticonfetti.nl/sf.mcgi?5963 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Drankje (likeur) van maken?Alvast voor kerst: http://www.kerstrecepten.net/buche-de-noel-boomstam-van-koekjes-en-slagroom/ Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Het oranje kan je drogen en door bijv. theemengels doen, cake ect. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 Kijk, daar kan ik wel wat mee. Het oranje heb ik van die 2 sinaasappels dus al grotendeels verwijderd en door de worteljam gedaan. Het zit nog op de andere sinaasappels. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Heb je wel het waslaagje van de sinaasappels gehaald? Of waren het biologische? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Tja... dat waslaagje krijg ik er nooit goed af, dus dat eten we al jaren. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ok, door er kokend water over te gooien gaat het er ook wel redelijk af. Of als het er veel zijn even met een schuimspaan in een pan kokend water houden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Aha, dank je voor de tips. Dan gaan we dat met de rest proberen. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Volgens mij is dat was laagje niet ongezond, maar geeft het problemen bij houdbaarheid van bv jamtenminste zo begreep ik het. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilla Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Omdat sinaasappels nogal eens geverfd zijn en beschermd worden tegen beschadigingen van het vervoer, snijd ik met een vlijmscherp mesje met een dun snijblad het buitenste oranje laagje eraf. Maar dat gaat het beste als de vrucht nog heel is omdat je dan beter houvast hebt. Dit geldt ook voor het geel van citroenen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Als het geen bio-sinaasappelen zijn zou ik ze niet willen eten...daar gaat toch een vies spulletje op na het oogsten..zie: http://sapas020.wordpress.com/2011/05/12/bespoten-versus-niet-bespoten/ Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pet Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 http://www.recyclethis.co.uk/20060725/how-can-i-reuse-or-recycle-orange-peelWat geraspt in de thee vind ik heerlijk.En als "aanmaakblokje" vind ik ook een goed idee.Verder gebruik ik schoonmaakmiddel op basis van citrus. Lijkt me mooi als je dat zelf kunt maken, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 http://www.recyclethis.co.uk/20060725/how-can-i-reuse-or-recycle-orange-peel. Wow wat een prachtige toepassingen op deze website!! dat doosje is geweldig De "sucade" ga ik zeker proberen te maken ( ) Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke81 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 is nogal moeilijkof mijn engels is te slecht Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Ik heb nu gedroogde buitenste-schil-sliertjes, wat gedroogde stukken schil om eens als aanmaakblokje te gebruiken voor de haard. En heel wat sucade. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Heb je dat recept van "how can i reuse" gehaald? Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 ja Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.