Jump to content

Recept voor karper (uit Handboek voor vinexjager)


Jorieke123

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

O op zo`n manier. maar weet je, ik heb hem gewoon gekregen die hele grote vis..ik vind het ook zonde dat hij dood is gemaakt, want een vis die zo groot wordt in een rottig klein poeltje, samen met een stelletje anderen dat is toch mooie natuur. Maar de boer wilde het poeltje uitdiepen, zodoende werden alle grote vissen eruit gehaald..en 10 witte reigers hebben daarna nog een feestmaal gehad aan een hele lading kleine karpers, snoekjes, brasems etc.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Daarom ging de boer hem ook uitgraven. Het poeltje was ooit een bocht in de rivier, en toen die rivier werd gekanaliseerd bleef er een bocht over die mocht blijven..als water voor de koeien. De snoek zal er wel al ingezeten hebben, en misschien heeft een lolbroek van een grootvader er lang geleden ook karpers ingedaan. Hij was zo groot als een stadvijvertje...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Met karper en brasen is het zo ( net geleerd) hoe groter hoe beter...deze karper is megagroot. Ik ga het sowieso proberen, en als het echt vies is hebben de poezen uit het dorp feest

 

Ik ben heel benieuwd of je het inmiddels hebt uitgeprobeerd .

 

En of je nu nog leeft natuurlijk.

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Nog niet Lisa, hij staat voor oud en nieuw op t menu.

Gelukkig heeft de boer hem een paar dagen in schoon water laten zwemmen, dus waarschijnlijk is hij wel te eten. Vorgige week heb ik bij hem snoek uit t zelfde poeletje gegeten, gevuld met peterselie en knoflook, en maar 20 minuutjes in de oven..echt erg lekker

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

uiteindelijk heb ik de karper in drie stukken gehakt,en ieder stuk apart klaargemaakt.Met een enorme berg peterselie, gehakte knoflook (beide uit de tuin natuurlijk)en boter, en dan een uur in de oven....wow dat was lekker, niet gronderig, maar heerlijk zacht!

783_a0edb10651f2050424dcb3b3ff36d3ec.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...