Geplaatst: 18 november 201312 j Dezen heb ik allemaal opgepot maar had die hele grote dan in stukken gemoeten?De eetknollen zijn langwerpig en de uitplantknollen rondig met wortels toch? je kunt m helemaal planten zoals avrouw zegt maar als je ze in stukken snijdt met elk 3-5 ogen krijg je ook al hele grote planten; wij hebben stukjes met 3 ogen genomen en kregen uiteindelijk planten van 1 m hoog, 2-3 kg knollen per plant en ook een broedknol met minimaal 25 ogen per plant; ik weet t niet zeker maar ik denk dat als je de eetknollen opeet, je dus ook al het reserve voedsel voor de plant wegneemt, dan lijkt het me logisch om ook met een klein broedstukje te beginnen onze eetknollen zijn geel en langwerpig en ook wel rond, de broedknollen zijn rood en zitten vol met groeipuntjes
Geplaatst: 18 november 201312 j Dan heb ik de goeie opgepot!!Ze liggen nu zoet te worden, de langen.Ben heel benieuwd. . http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 27 november 201312 j Gisteren de kapotte yacon's (met het uit halen uit de grond) ingemaakt met sinasappelsap.7 flessen van een liter =2 liter sinasappelsap =2 liter suiker siroop (2 liter water en 500 gr suiker opgekookt met 5 gram citroenzuur) =klein stukje vanille. Yacon schillen en in stukken snijden en meteen in de sinasappelsap leggen.Pot vullen met yacon en de half met de sinasappelsap vullen en dan bij vullen met suiker siroop en een stukje vanille.bij 80 graden en 30 min wecken. Had nog wat over deze gecombineerd met zwarte bessen en siroop van 500 gram suiker. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 27 november 201312 j Dat ziet er mooi en lekker uit. Bij mij staat het ook op de lijst van in te maken zaken..ik ga jouw recept volgen! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 november 201312 j de goeien staan nu te zoeten in het licht.Ze blijven lekker knapperig ook lekker met pruimen op sap. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 27 november 201311 j Ik vond de yacon niet zo bijzonder om eerlijk te zijn en ik weet niet zo goed wat ik ermee moet, het is een beetje zoetig, maar ik vind het vooral op rettich lijken qua smaak en die vind ik persoonlijk lekkerder want die is minder zoetig en wat scherper. Over een tijdje nog eens proberen of ze dan nog zoeter zijn geworden.
Geplaatst: 28 november 201311 j Mijne staan ook te zoeten maar worden wat slappig..Trekt dat weer bij zodra ze in vocht komen?? http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 28 november 201311 j Ja hoor heb je in turf of houtwol neer gelegt?Heb al jaren turf alleen voor het bedje Yacon.De knollen zijn vochtig even dat af aan het turf,en die droog van zomer weer enz Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 11 december 201311 j In mijn toetje van Bulgaarse yoghurt met voorgeweekte Chileense rozijnen heb ik wat blokjes yakon gedaan, die nu al twee weken bij het licht liggen. Knapperig, sappig maar weinig smaak nog, ook nog niet echt zoet of zo, niet genoeg althans om de yoghurt mee te zoeten. Liggen nu twee a drie weken te rijpen, maar worden al slap. Moet gauw achter turf aan.
Geplaatst: 11 december 201311 j Ik heb die van mij vanmorgen ingemaakt met sinaasappelsap, suikersiroop en stukje vanille stokje. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 6 oktober 20187 j Hoi bijna oogsttijd. Ik vroeg me af wat er eigenlijk gebeurd met de Yacoon als ik die gewoon in de grond laat zitten, en goed afdek. Iemand enig idee, of ben ik bij voorbaat kansloos?
Geplaatst: 7 oktober 20187 j De kans dat ze verrotten van de kou is aanwezig, maar stel de proef eens op de som door een gedeelte wel te oogsten, maar ook een gedeelte te laten zitten, af te dekken enzovoorts. En in het voorjaar zien wat er van gekomen is.
Geplaatst: 8 oktober 20187 j Cees; dit is een wat groter en actueler topic over de appelwortel: appelwortel-yakon-t419.html Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.