citroen Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Ik maak geregeld asperge soep ,doch nooit heb ik er de echte asperge smaak van te pakken Wat doe ik verkeerd Ik heb geen vezels ( Ik schil ze goed ) De kleur is goed Ik gebruik alleen asperges Ik kook ze een half uur (Is dat te lang zodat de asperge smaak er uit gekookt wordt ? ) Echter de smaak is niet zoals ik ze al op Feesten gegeten heb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Voor de soep zelf gebruik je juist de schillen volgens mij, pas later komen de asperge zelf er in en denk maar rond de 10 minuten of minder 5 of zo als je knakkig wil. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Yep. Schillen niet weggooien en daarmee je bouillon koken. Ik doe er ook altijd de kontjes bij. Dat kun je gerust een uurtje doen. Evt kip/groentebouillon erbij. Vervolgens zeven. Schillen en kontjes kunnen nu weg. (Of je maakt er papier van zoals@patrijs toch?!) Boter in een andere pan smelten. Wat bloem erbij en meebakken voor de roux. Scheutje voor scheutje van je aspergewater erbij doen zodat je geen klontjes hebt. Je kunt er wat slagroom mee roeren zodat je soep nóg romiger wordt. Je stukjes asperge erbij. Nog even zachtjes laten pruttelen en voila. Klaar is je overheerlijke soep. Serveren met evt gerookte zalm, zachtgekookt eitje, peterselie en/of bieslook. Een feestje in je mond en reken maar dat het naar asperges smaakt! 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
citroen Posted May 24, 2021 Author Share Posted May 24, 2021 (edited) Bedankt , Volgende maal doe ik het op die manier Ook de roux had ik niet aangemaakt , om ze wat aan te dikken Eigenaardig , ik had zoveel asperges dat ik de schillen weggedaan heb ,en van zuiver asperges de soep gemaakt . Ge zou toch denken dat er in asperges zelf meer smaak zit , dan in de schillen . Misschien zijn de schillen taaier en mogen langer gekookt worden (1 uurtje) Terwijl ik de asperges een half uur heb laten koken (vandaar dat de asperge smaak er misschien uitgekookt was) Edited May 24, 2021 by citroen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Zoals Mellie schrijft doe ik het ook, maar eigelijk met alle soep de schillen en anderen restjes en botten gaan weg zodra de boullion klaar is. Natuurlijk geen melk en vleesproducten samen, anders minimaal half a uur liefst langer tussen. Met vissoep komt ook juist de smaak van de graten, staarten, koppen en zo wat je na boullion trekken weg doet. Hoewel de wangen en ogen voor anderen een delicatessen zijn. Maar zo kunnen we wel even door gaan met hoofden van geiten, schapen en ruderen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.