Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Kijk die is de juiste vorm, en heeft een gnarly uiterlijk.

 

De Jalapeno's black magic is een blijver, komt volgend jaar weer terug. Geeft inderdaad mooie grote vruchten, maar duurd buiten wel wat langer. 
Heb je daar al verschil rood en groen geproeft?

 

 

@donaldk

Ed Curry in zijn natuurlijke omgeving. Opzoek naar voldoende reapers om met een 'rush' de dag door te komen.

image.png

 

 

Webshop ed; https://puckerbuttpeppercompany.com/products/smokin-eds-carolina-reaper

aangepast door rorror
  • Like 1
Geplaatst:

@rorror, ik heb vanaf het begin al aan gegeven dat het in mijn ogen geen goed Reaper zaad is omdat het niet stabiel is en dat ik dus meer werk van het zoeken naar goed zaad moet maken! 

 

Verder schreef ik ook dat ik dit seizoen genoegen moet nemen met maar een paar Reapers in de juiste vorm, het is niet anders.😉

 

Ben uiteraard wel heel blij dat er nu enkele goede type vruchten verschijnen, volgend jaar wordt dat vast beter, qua hitte maakt de vorm niets uit.

 

Betreft de Black Magic Jalapeño die is idd een goed pepertje, ik heb net een paar rode geplukt dus zodra ik die getest heb laat ik t weten!

 

En foutjes worden gemaakt want 1 van mijn 3 Jalapeño planten is een gewone en al vind ik dat niet erg het is een foutje.

 

Oogst van vandaag,

 

C73C8750-87F7-4E45-8E21-20FE4D750357.thumb.jpeg.f8d22b81c3dce6c8eb2ea8faeca350f3.jpeg

 

😎

  • Like 2
Geplaatst:
Op 20-8-2022 om 16:31, Mai Pensato zei:

Waar dan?

Blijkbaar niet hier want ik heb net profiel bekeken met de laatste posts en zie het ook niet. Dus bij deze dan. Goed te horen dat het goed gaat. Ik hoorde eerder vooral geklaag hierover.

 

Ik had wel eerder iets te gegeven stond mij bij,maar wat dat dan was...

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Geplaatst:

@Ruderalis Dat wordt dus zelf zaadwinnen uit die goeie pheno's en phenohunten en selecteren de komende jaren. Als het voor smaak en hitte, alsook groeikracht en draagkracht niet uitmaakt, maakt de vorm mij minder uit. Gaat uiteindelijk toch in de molen.

 

Anders weefselkweek. Lijkt mij een hobby op zich.

  • Like 1

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Geplaatst:

@donaldk,

 

dat is Idd de manier 👍, uiteraard oogst ik het zaad uit de juiste phenotype vruchten om te kijken of ik dan meer phenotypes uit dit zaad weet te krijgen maar voor de tent kies ik een andere weg, over een week bestel ik Carolina Reaper zaden in 6 verschillende kleuren uit de USA en Italië recht streeks van de kwekers, wanneer het binnen is laat ik het hier weer zien!

 

Het Reaper project gaat voor mij over meerdere seizoenen en ik hoop me zelf dan steeds te verbeteren.😎🤘

  • Like 1
Geplaatst:

Ik heb hier zaad gewonnen uit een juiste verschijningsvorm plant van de soort Etna. Maar dit jaar heeft een deel toch afwijkende vruchtvorm, locatie en orientatie (omlaag). Alle zaad komt van een plant. Thai Sun heb ik dit jaar ook vreemde vruchtvorm bij enkele planten, heb ik eigenlijk nog nooit gehad met de Thai Sun. Ik heb wel twee vruchtjes leeg gegooid in de herzaaironde, want de geselecteerde zaadpepertjes gaven slechts een of twee zaailingetjes. Dus ik kan niet garanderen dus alsnog paar vruchtjes uit de laatste oogst die ik nog had liggen leeggehaald, dus kan niet garanderen dat het van zelfde plant komt, maar ik heb van de Thai Sun altijd de zaadjes van meerdere planten gecombineerd en nooit een verkeerd pepertje.

  • Like 1

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Geplaatst:

20220820_212800.thumb.jpg.8e454e02d0abc74c9fd41167dd94af75.jpg

 

Nou, dit zijn ze dan.... de onbekende peper die zich blijkbaar gekruist heeft ergens mee.

Rechts is een Padron, daarnaast Cayenne en die andere drie zijn dus erg raar....

Eentje geproefd, niet scherp, geen speciale smaak, dunwandig, 13 á 14 cm lang...

Het kan zijn dat het toch Shishito's zijn, die had ik vorig jaar,  maar hoe is dat zaadje dan in het Cayenne zakje belandt? :think:

  • Like 2
Geplaatst:
Op 20-8-2022 om 21:44, Erny zei:
Eentje geproefd, niet scherp, geen speciale smaak, dunwandig, 13 á 14 cm lang...
Het kan zijn dat het toch Shishito's zijn, die had ik vorig jaar

 


Shishito is juist zo geurig vind ik, al ruik/proef je dat het beste als ze rood zijn. Zaden heb je ooit van mij gehad toch? Die waren wel scherp, dus de nakomelingen zouden dat dan ook grotendeels moeten zijn. Qua vorm kunnen ze zo best zijn, maar ja. Dat smaakloze is zo atypisch voor shishito.

 

Geplaatst: (aangepast)

@Mellie  Dan is er toch iets gebeurd met de bevruchting vorig jaar. Want die Shisitoos (zaad kwam inderdaad van jou) zagen er toen iig niet zo raar uit. En zeker ook niet zo smaakloos als deze frankenpepers. :classic_wacko: Ik zal ze eens rood laten worden, kijken of er nog geur aan komt.

Zeker niet een peperkruising die ik ga bewaren om nog eens te zaaien. :wink:

aangepast door Erny
Geplaatst:

De Reaper planten groeien bijna de tent uit, de tent is 2 mtr hoog in het midden 😆

 

Het ziet er grappig uit maar dat is dus een punt wat volgend jaar beter moet er zit nu teveel wildgroei in en ze staan te dicht op elkaar!

 

Van een afstand ziet t er wel mooi uit,

A2A2D63D-0F53-4D80-96A0-74FAA31B494B.thumb.jpeg.5f5d61794f2431c396ddd7b0f637d50f.jpeg

 

65AC86CD-175F-4C18-ADB8-F6FE4255072C.thumb.jpeg.f47e1770bd8b3112bb2377fb53481c70.jpeg

 

  • Like 6
Geplaatst: (aangepast)

Vandaag nam ik enthousiast een hap van een paprika: heet! Mijn tandvlees brandde gewoon. Was gekocht zaad, buitenpaprika Zlata, rechts bovenin. Een exemplaar van een andere plant, links bovenin, was wel eetbaar. Numex Conquistador, ook rechtsboven was gelukkig niet heet (bij Mellie wel, las ik). Wel rimpelig, dus niet echt lekker. Ook rimpelig is de Rotoco peper. Ethiopian Brown heeft de eerste rijpe peper en die is mooi strak. Ik kijk morgen wat ik hiermee ga doen.

 

IMG_20220822_205951.thumb.jpg.ee94d849c9b62ad1333cff9f82aceccc.jpg

 

Edit: het is verrukkelijke zoetzure saus geworden, met zelfgemaakte appelpectine als verdikking. 

aangepast door fre3ke
  • Like 3
Geplaatst:

Nu is dan toch eindelijk echt bekend welke Reaper plant de Chocolate is en het is de plant die we al dachten!

 

Helaas nog een klein vruchtje in niet het perfecte phenotype dat kleurt maar dat heb ik voor dit seizoen al geaccepteerd, het is even niet anders.😉

 

 A46A0FA9-524A-4C91-9F90-EBC4142FE9B1.thumb.jpeg.b1d2847ada73f9de33f787667cba2839.jpeg

 

  • Like 2
Geplaatst:

Het is niet anders, nee.

 

Hier is het ook al niet anders, de 3 jalapeño planten zijn afgestorven en hebben slechts dit handjevol nakomelingen achtergelaten. Op een enkeling na, die ik heb gebruikt als paprika in de rauwkost.

 

jala.jpg

 

Wel is dit mijn eerste rode jalapeño ooit. Deze is gaan verkleuren nadat ik de dooie plant met pepers uit de kas buiten had neergelegd.

 

De rode en een groene heb ik gisteren gegeten. De rode was als een paprika, 0% hitte. Een van de groene was wel ietsje heet, meer lauw eigenlijk.

 

Ik vermoed dat het vroegtijdig begeven van de planten de cyclus van rijpen en verhitten verstoord heeft. Volgend seizoen nieuwe kansen.

  • Like 2
Geplaatst:

Foto update tent, hierna zal ik alleen nog in het oogst topic posten over de gewone pepers, het mooie gaat er vanaf nu wel vanaf en we weten het inmiddels wel!😆

 

Ik blijf wel de Reapers posten, de Xjes houd ik voorlopig achter aangezien ik nog aan het onderzoeken ben of ze wel echt Xjes zijn en dat kan weer voor (heftige) discussie zorgen.😉

 

Ik kan wel melden dat ze nog steeds goed gaan en dat we al 3 vruchten hebben dus dat gaat goed.🤞

 

foto’s,

 

Big Bomb,

6F1787F2-DCF7-4A0F-8D60-71455695B4DF.thumb.jpeg.fa39094fef6664908a3a146529b59935.jpeg

BD7B318A-83AA-4116-8807-3E0213DB3C4C.thumb.jpeg.46aaa9cef46c9c40a9790bc871508629.jpeg

 

Buena Mulata,

6FB89D28-B115-4991-8486-F3F3E3EF8136.thumb.jpeg.24111293f558cfc6d552221df2b5b5d0.jpeg

 

Black Magic Jalapeño,

B4CE2A0B-9C28-44F3-AD41-5D7C25E8ABEB.thumb.jpeg.2edb201909525d46cfb356c8a3af0a23.jpeg

 

gewone Jalapeño,

1B5A0D73-3394-4D6E-80E4-0FB43E8889CB.thumb.jpeg.dfc066a96b553b95b48f0bf112f49e7a.jpeg

 

Marconi Golden,

0850A56C-C7BF-44A6-9511-253D212539D9.thumb.jpeg.b4850e8ff9b7c5d29d8f1d891a363b23.jpeg

FC60DFEA-B636-4278-AC63-CFA80E70FD0B.thumb.jpeg.57af6d771f99e6c3bf9403e5ae28d249.jpeg

 

Carolina Reaper Chocolate,

A3313846-E264-4C2A-9299-04BC7F0010F4.thumb.jpeg.14b151d6db5f3d0cc128785d183ace53.jpeg

 

Carolina Reaper rood,

8FBF2943-54AB-4FB8-8EFC-D67D77F23EE7.thumb.jpeg.390e0920098311dd2d13c18e6ff595d5.jpeg

A174E051-82F0-44CF-8956-ED1B87D0CC96.thumb.jpeg.8f2f2b324e903087b44eb24a3329476f.jpeg

 

😎👊 

  • Like 5
Geplaatst:

@Adrielle,

 

er staan verschillende hitte variëteiten in de tent,

 

- Marconi Golden (gele punt paprika’s) geen hitte.

 

- Big Bomb en Jalapeño milde hitte dus goed eetbaar.

 

- Buena Mulata één van de hetere Chilly soorten daar moet je wel tegen kunnen, behoorlijke hete pepers 🌶 

 

- Carolina Reaper, niet te eten zo heet 🥵, extreem heet dus.

  • Like 2
Geplaatst:

Vandaag mijn padron peper geproefd.  Een peper die niet zo heet zou moeten zijn. 

Kanonne……echt heet.  In ieder geval voor mij….ik heb hem gezet om als laffe peper te mixen met een cayenne….en dan om sambal te maken.  Maar of ik dat wel ga doen nu?  Dat gaat een te pittige sambal worden.  ( voor mij dan, ik ben een beginner/ watje) 

Door dit topic heb ik inmiddels wel begrepen dat pepers nog wel eens voor een verrassing zorgen. 
en nu maar hopen dat mijn andere laffe pepers gauw kleuren zodat ik mijn sambal kan maken, want mijn cayenne is al knalrood….zucht. 

  • Like 3
Geplaatst:

Dat had ik vorig jaar ook met mijn padron. Ik heb er uiteindelijk sambal van gemaakt, omdat hij te heet was om als padron te eten. Maar de smaak was niet lekker voor sambal. Ik ga de potjes maar eens weggooien. Dat je even weet dat het geen groot verlies is. Ik heb ook nog Midalgan ervan gemaakt, en dat rook zo smerig dat ik het ook weggemieterd heb.

 

Eigenlijk kun je van alles mixen met de cayenne @jootje. Dat hoeft geen peper te zijn. Tomaat kan bijvoorbeeld. 

 

  • Like 2
Geplaatst:

Scherpe pardons ben ik ook geen fan van en ik houd heel erg van pittige pepers. Scherpe pardons ruiken ook heel ehm… kruidig bij gebrek aan een ander woord. Ik kan die pepers dan ruiken en zeggen, dat is een padron. Een naar scherp geurtje ook naast die scherpe smaak. Bij adjuma lukt me dat ook -in positieve zin!-, maar andere pepers ruiken gewoon naar peper.

‘Zamazegge’

Je kunt ook (meer) paprika bij de sambal doen. Meer paprika is mildere sambal. Maar alle pardons zou ik er zeker niet bij doen. Wat freeke zegt, nare smaak. Ik houd daar ook niet van. Je kunt ze allemaal proeven. Even het kontje tegen je tong aan.

Ik maak sambal altijd met ui, knof, citroengras, paprika en peper en wat zout en suiker.

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)

De Chocolate Carolina Reaper heeft er zin in qua omkleuring, er beginnen nu ook grotere vruchten om te kleuren,

 

Het gaat naar heel donker groen en dan gelijk door naar bruin,

8285FED5-A5A4-4789-900D-3DD20270CD94.thumb.jpeg.bb302f0d6d12427080cd5df343d63396.jpeg

75DA8FFD-AAAA-4655-A6B3-5410EC257AD0.thumb.png.f7709c5e4eb60d9812fd30d6eafeeb9e.png

 

CR rood,

4F763D61-654D-4922-A188-795E592D261F.thumb.png.309597993e03d06ec83cf71e25646f04.png

 

5A2C776E-C282-474E-BB0A-EA734E817E99.thumb.png.1d38e20e691587c5de201bfbd13ff893.png

 

hele mooie Buena Mulata,

64604926-703F-4F16-AF09-C17E569273A9.thumb.png.d225c53894fd27a23e73f8126d774e48.png

 

😎

 

aangepast door Ruderalis
Foto’s toegevoegd
  • Like 4

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...