Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Hè, ik heb dan wel net zelf rookworst gemaakt toch ik kan toch even geen boerenkool met worst meer zien!

Jullie hebben vast hele lekkere en exotische gerechten met boerenkool voor mij in petto..hoop ik.

 

Ik las in een oud AH blad stampot van boerenkool maken en dan blauwe kaas erover brokkelen en even in de oven zetten..dat lijkt me een goede aanzet.

Wie volgt met een lekker recept?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ken iemand die er soep van maakt... Ik zal et recept es aan em vragen.

Geplaatst:
  • Auteur

Leuk heren ( of zijn jullie beiden eigenlijk dames..ik heb geen idee..;0) )

Ik ga vandaag beginnen met die soep..het is alleen toch een beetje boerenkool met worst..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb nog ergens een recept met zongedroogde tomaten en andere dingen erdoor. Zelf nog niet uitgeprobeerd dus, maar ik ga even voor je zoeken

Geplaatst:

Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

500 g aardappels

300 gr boerenkool

50 ml melk

25 g boter

2 eetlepels olijfolie

nootmuskaat

1/2 grote ui -> fijngesnipperd

1 rode peper -> ringetjes

6 zongedroogde tomaten -> gesneden

2 puntpaprika`s->gesneden

1/2 bakje cherrytomaatjes

250 g chorizoworst -> plakjes

1 rookworst

 

Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten.

 

Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool.

 

(Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen)

Geplaatst:

Een variatie met zoete aardappel (bataat) schijnt ook lekker te zijn. Dat met die gedroogde tomaten lijkt me ook heerlijk!

Jooze

 

Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com

Geplaatst:
  • Auteur

Nou, de boerenkoolsoep is geprobeerd..sorry, ik vond het niet super. Dat kan best aan mij liggen, ik ben erg soeperig..maar eigenlijk nooit met kool

vandaag eten we het recept van Janine..u hoort nog

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

*Is benieuwd*

Geplaatst:
  • Auteur

Nou: Lekker!

Ik moest wel knutselen omdat ik minder ingrediënten in huis had als ik dacht. Dus geen paprika maar meer gebakken ui en zongedroogde tomaat..want: ook geen cherry tomaatjes. De chorizo had ik aangevuld met kleine plakjes gebakken katenspek..

Heerlijk met mijn eigen ratatouille chutney!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Mooi! Jouw variatie klinkt ook lekker

Hier gaat ie denk ik zaterdag maar eens de pan in.

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Boerenkool met uitgebakken spekjes, blokjes kaas en een flinke lepel mosterd. Jammie!

Geplaatst:
Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

500 g aardappels

300 gr boerenkool

50 ml melk

25 g boter

2 eetlepels olijfolie

nootmuskaat

1/2 grote ui -> fijngesnipperd

1 rode peper -> ringetjes

6 zongedroogde tomaten -> gesneden

2 puntpaprika`s->gesneden

1/2 bakje cherrytomaatjes

250 g chorizoworst -> plakjes

1 rookworst

 

Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten.

 

Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool.

 

(Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen)

 

Ik krijg er heelemaal honger van

Geplaatst:
Suggestie: http://westher.home.xs4all.nl/recepten/YE%20ABESHA%20GOMEN.htm

Zelf maak ik dit met eeuwig moes of palmkool, maar het werkt vast ook met boerenkool. Misschien moet je de kooktijden enzo een beetje aanpassen.

Eet smakelijk, RvO

 

Deze vind ik erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Normaalgesproken moet het hier (van m'n kinderen) met speklap met een mosterdkorstje en veel jus.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.