Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Plantjes verleppen...


ExTTreme

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik heb afgelopen week tomaten gezaaid in een zaaitray en die zijn netjes aan het uitkomen. Echter kom ik vandaag thuis van mijn werk en nou hangen ze er redelijk verlept bij met zijn allen. Het zaaitraytje staat achter een raam op het zuiden boven de verwarming. Gisteren stond die de hele dag aan en was er niets aan de hand. Ook vandaag stond de verwarming de hele dag aan, en gaat het mis. Wat kan hier het probleem zijn?

 

Ff fotootje ter illustratie van de verlep-factor:

 

dsc0577l.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hmm, wellicht te warm toch dan.. Heb ze even op tafel gezet, kunnen ze (hopelijk) even bijkomen. Te nat lijkt me sterk, grond zag er droog uit. Zal kijken of ik iets beter foto kan maken, maar valt niet mee met een normale 18-55 lens helaas. Macro-lens komt nog wel een keer.

Link to comment
Share on other sites

Toevallig had ik vandaag 4 paprika zaailingen voor het eerst in de volle zon gezet, 2 vond ik net slap/iel/verlept terug, terwijl de aarde flink vochtig was.

 

Weet niet of die plantjes van jou zo slap gingen hangen na een dagje zon? Dan lijkt het me gewoon te veel verdamping van vocht... Of verbranding (?).

Link to comment
Share on other sites

ja. ik denk ook hoor : t zonnetje ging opeens een HELE dag schijnen !! Ik doe in zulke gevallen geen a4-tje gewoon tekenpapier voor de plantjes , maar overtrekpapier of als ik groter nodig heb ( dames ! ): patroon papier.

Koeler zetten , maar wel zoveel mogelijk licht. ach.... je blijft slepen met die zooi he ?

Link to comment
Share on other sites

Na een nachtje op de eettafel staan de meeste er weer wat florisanter bij inmiddels. De rest is opnieuw gezaaid. Geloof niet dat ik echt tekort ga komen, heb ruim 50 zaailingen staan van pepers, paprika's en tomaten.. Bedankt voor de tips

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...