appelvrouw Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Pasta met geroosterde bloemkool en tomatensaus van tomaten van Jorieke. Bestrooid met gehakte bieslook, dragon en peterselie uit eigen tuin. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Heb je ook een ras? Tomaatjes ben ik altijd voor in!Eh, ik??Zoja; deze soort wordt ‘köy domatesi’ genoemd. Dorpstomaat. Is dus eerder een verzamelnaam dan wat het daadwerkelijk is. Ik heb bv uit deze reeks dorpstomaat Sirnik gekocht. Kennelijk uit het dorpje Sirnik. Je hebt er nog tig anderen onder deze noemer, elk met die net een beetje anders zijn. 2 Quote
Arja Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Sperziebonen van de struiken die maar blijven geven 😆😆😆 vandaag met een restje indiaase afhaal van gisteren. Quote
rorror Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Gevulde jalapenos in de oven nu. 3 Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Tanja65 Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Wij ook sperziebonen (eigenlijk haricot verts), we hebben maar een paar struikjes staan maar de opbrengst is bizar. Heb al heel wat ingevroren. Zo lekker, uit eigen tuin! En o ja, vanmiddag heb ik soep gegeten, groentensoep ook voornamelijk uit eigen tuin maar al eerder gemaakt. Ik had van de moestuin 2 grote gele tomaten meegenomen, gekregen op de MTFD, maar helaas beide aangevreten. Omdat ze zo groot zijn, kon ik toch een deel redden. Opgebakken en door de soep gepureerd. Goddelijk! Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Tanja65 Geplaatst: 23 augustus 2023 Geplaatst: 23 augustus 2023 Morgen eten we snijbonen, ook uit eigen tuin. Een deel is eigenlijk al iets te ver heen, dus we maken ook maar meteen weer soep. Als die te ‘bonig’ wordt, vries ik hem in porties in om steeds een beetje bij groentesoep te doen. Werkt prima. Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Lia56 Geplaatst: 24 augustus 2023 Auteur Geplaatst: 24 augustus 2023 Ook hier blijven we bonen en salade eten. Straks ( later!!) heerlijk genieten van een stamppotje maar voor nu nog lekker verse salades Quote
fre3ke Geplaatst: 24 augustus 2023 Geplaatst: 24 augustus 2023 De laatste pompoen van vorig jaar, geroosterd uit de oven. Met aardappelen uit eigen tuin, dus qua zetmeel ben ik lekker bezig. Quote
Mellie Geplaatst: 25 augustus 2023 Geplaatst: 25 augustus 2023 Ik heb gisteren mijn tweede (en derde en vierde en vijfde en….!) vijg uet op! Ooow wat een genot en ow wat een gruwels als de tuinoppas er meer dan dertig (mijn arme hart!) meer dan dertig!!! gewoon heeft laten bederven aan de boom. Ze waren gigantisch. Ik heb zelfs gedeeld met de rest van het gezin. Kun je nagaan. 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 augustus 2023 Geplaatst: 25 augustus 2023 12 uren geleden, Tanja65 zei: En sorry mensen voor de,topicvervuiling Ik liep even achter in dit topic, we hebben gewoon een topic over etiketten en het beschrijven daarvan: Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Tanja65 Geplaatst: 25 augustus 2023 Geplaatst: 25 augustus 2023 Tnx @Jorieke123! Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Mellie Geplaatst: 28 augustus 2023 Geplaatst: 28 augustus 2023 Pastinaken, zo uit de grond, hup in de pan! Paar aardappels erbij. Lekker romige purée van gemaakt. Boontjes erbij en een gekochte, maar wel handgemaakte turkse worstjes. Dit zijn de beste die je kunt krijgen. En dat proef je. Heerlijk. Ik noem deze fotoMet brute kracht onthoofd Quote
Mellie Geplaatst: 30 augustus 2023 Geplaatst: 30 augustus 2023 De overheerlijke Portugese bietjes als salade bij de soep en pizza’s met wat tomaat en rucola uet. Was veel te veel biet, maar kennelijk tijdens het napraten met de man toch alles opgeprikt 1 Quote
Roelie Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 "Vergeten" courgettes van 60 cm lang in dobbeltjes snijden en dan in de vriezer om later door de soep te doen. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 Aubergine uet! Pepers, tomaat siberski skorospely en tomatenpuree uit de tuin van mijn ouders. Vanavond eten we gövec met een gekochte pide en ik denk cacik erbij met eigen komkommer 2 Quote
woldistel Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 Ziet er alvast heerlijk uit! Mijn aubergine uet is dit jaar weer zeer teleurstellend, dus ik doe volgend jaar nog 1 poging en anders zijn aubergine uet en ik geen vrienden meer 😑 Gelukkig heb ik de Aldi vlakbij. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 Je mag pas roeren als het gerecht klaar is. Blijft toch altijd lastig! Het werd overigens een salade met de laatste tomaten. Morgen hopelijk weer wat rijpe tomaten. Quote
appelvrouw Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 (aangepast) *Hier wordt niks weg gegooid #2 Een heel gedoe vanwege een bak in water geweekte havermout die niet opgegeten werd een paar dagen geleden. Bak in de koelkast. Gisteren moest er echt iets mee gebeuren. Pannekoeken met geweekte havermout leek me een goed idee. Spinazie is in aanbieding dus dat ging erdoor. Twee zakken gekocht. Recept gezocht. Spinazie wokken en dan samen met de havermout en eieren in de staafmixer. Beetje zout erbij. Nou er viel dus niet mee te bakken, het bleef als een dikke soep in de koekenpan liggen. Meel erbij. Bleehh. Ok ook nóg twee eieren dan. Eindelijk werden het een soort pannekoeken. Lie at er twee ik had er te lang boven gehangen, ken je dat🤢? Maar vandaag de rest van de spinazie kort gewokt en daar de pannenkoeken dik mee belegd . Geraspte kaas erop en oprollen. In een ovenschaal met nog meer kaas erbovenop. Opwarmen en nog even de gril erop. Smullen! Zo aten we vanavond het ontbijt van Lie van dinsdagmorgen😋 31 augustus 2023 aangepast door appelvrouw 5 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 31 augustus 2023 Geplaatst: 31 augustus 2023 Kommetjes! Met deze keer ingemaakte biquinho pepertjes, eigen gemaakte Parmezaanse kaas, salami van eigen varken, gefermenteerde augurkjes, koolrabi-sticks met chilisaus, en olijven de we van @Charly kregen. 6 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Lia56 Geplaatst: 31 augustus 2023 Auteur Geplaatst: 31 augustus 2023 @Jorieke123 Dat ziet er heel smakelijk uit! Quote
MSDG Geplaatst: 1 september 2023 Geplaatst: 1 september 2023 Kaboutermutsjes uit eigen tuin gevuld met chorizo, ui, knoflook en ei. 20 minuutjes in de oven en lekker smullen. Vergezeld met rijst op Spaanse wijze met tomaten (die over waren van de zaadwinning), olijven en peterselie. 🤤 5 Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
woldistel Geplaatst: 2 september 2023 Geplaatst: 2 september 2023 Couscous-tomatensalade. Ik vind couscous (instant denk ik) toch wel een van de meest gemakkelijke basis voor een salade. Ik heb een enorme tomaat, wat sintjansui, beetje verse kruiden diversen, olijfolie, balsemazijn en peper uit de molen. Wordt vast lekker 😀 2 Quote
Mellie Geplaatst: 2 september 2023 Geplaatst: 2 september 2023 Mmm ik krijg er in elk geval wel trek van! Eet smakelijk 1 Quote
mus Geplaatst: 2 september 2023 Geplaatst: 2 september 2023 Hartige bladerdeegflapjes met courgette, paksoi, snijbiet, paprika, prei en knoflook uit eigen tuin. 2 Quote
Lia56 Geplaatst: 2 september 2023 Auteur Geplaatst: 2 september 2023 Gevulde puntpaprika's van de BBQ samen met tomaten en rucola salade. Lekker met zelf gemaakt warm stokbrood met kruiden 3 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.