Geplaatst: 13 maart 201213 j overigens is dit wel een heel leuk boek met super lekkere recepten. http://www.amazon.co.uk/River-Cottage-Veg-Every-Day/dp/1408812126/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1331643611&sr=8-1 gisteren nog de boerenkool lasagne van gegeten
Geplaatst: 13 maart 201213 j Soja is toch ook niet erg gezond? http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Geplaatst: 13 maart 201213 j Eet je wel eens seitan Nicolette? En zo ja, wist je dat je dat ook heel eenvoudig zelf kunt maken! Ik zal even het recept/filmpje opzoeken. 13 maart 201213 j aangepast door Gast VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur Eet je wel eens seitan Nicolette? En zo ja, wist je dat je dat ook heel eenvoudig zelf kunt maken! Ik zal even het recept/filmpje opzoeken. Ben benieuwd naar je filmpje
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur overigens ben ik allergisch voor tarwe en vervang ik dat door spelt.. dus als ik t zelf kan maken wordt ik blij
Geplaatst: 13 maart 201213 j Seitan maken met bloem Seitan maken met glutenpoeder Wat dat veganisme betreft - tis wel heel goed voor je! Google (met plaatjes!) maar even op Mimi Kirk VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur Soja is toch ook niet erg gezond? Ben alllergisch voor melk dus vervang dat door sojamelk die ik zelf maak van niet gemanipuleerde soja. Verder is het met alles zo dat het je het met mate moet eten. Het ene onderzoek zegt dat soja geweldig gezond is en het andere onderzoek brandt t helemaal af. De waarheid zal in t midden liggen denk ik.
Geplaatst: 13 maart 201213 j overigens ben ik allergisch voor tarwe en vervang ik dat door spelt.. dus als ik t zelf kan maken wordt ik blij Je bent vast niet allergisch voor gluten - want die zitten ook in spelt - en seitan wordt gemaakt van de gluten. Ik koop zo'n zak glutenpoeder bij de natuurwinkel omdat ik geen zin heb om liters water te verspillen met het wassen van het deeg (als in de eerste video). Bij gebrek aan glutenpoeder kun je het denk ik ook heel goed van speltmeel maken. VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur Seitan maken met bloem Seitan maken met glutenpoeder Wat dat veganisme betreft - tis wel heel goed voor je! Google (met plaatjes!) maar even op Mimi Kirk Dank je ik heb ze bij de favorieten opgeslagen
Geplaatst: 13 maart 201213 j Hey Rantje, ik eet al jaren soja en ik functioneer nog steeds prima... alhoewel... Op soja word veel gif gespoten en is vaak ook nog es genetisch gemanipuleerd. Als ik dus soja gebruik, koop ik altijd biologische. In de supermarkt heb je Alpro. Goed spul is dat.En voor soja geldt het zelfde als met alles, te veel is nooit goed.
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur overigens ben ik allergisch voor tarwe en vervang ik dat door spelt.. dus als ik t zelf kan maken wordt ik blij Je bent vast niet allergisch voor gluten - want die zitten ook in spelt - en seitan wordt gemaakt van de gluten. Ik koop zo'n zak glutenpoeder bij de natuurwinkel omdat ik geen zin heb om liters water te verspillen met het wassen van het deeg (als in de eerste video). Bij gebrek aan glutenpoeder kun je het denk ik ook heel goed van speltmeel maken. Is er dan smaak verschil? Of maakt dat niet uit.
Geplaatst: 13 maart 201213 j Op deze site staat een beschrijving plus recept in het nederlands, met glutenpoeder http://winnywatetenwevandaag.blogspot.com/2011/11/zelf-maken-seitan.html. In het begin van de beschrijving kun je een link klikken naar het maken met bloem/meel. De video's in het engels uit de vorige post zijn dan misschien handig zodat je kunt zien dat het er zo vreemd uit hoort te zien VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Is er dan smaak verschil? Of maakt dat niet uit. Dat zat ik mezelf net af te vragen!Geen idee, maar als ik eens zin heb zal ik eens twee porties maken. Een met speltmeel en een met tarwemeel. VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Denk dat ik tijdens het eten m'n jus het meeste zou missen eigenlijk. Boter in de pan smelten, beetje bloem erbij, roeren, het nat van je gekookte groenten erbij eventueel zout en peper en klaar. Voor extra smaak doe je er ipv het kooknat een kruidige bouillon door, wat gebakken uitjes, tomatenvelletjes, knoflookje, sojasaus etc etc etc. Creatief in de keuken! VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 13 maart 201213 j Nou dan moet m'n moeder toch maar een fles sojasaus gaan kopen! (Nog opletten welk merk en wat er in zit) We doen nu wel veel vaker een uitje door de jus enzo, we worden steeds creatiever En dan straks allemaal lekkere onbespoten puur natuur groenten uit m'n eigen tuintje http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Geplaatst: 13 maart 201213 j Auteur @Geedee: Ja ik puzzel hier ook regelmatig wat af. Gelukkig zijn we daar in de loop van de jaren erg handig in geworden.
Geplaatst: 17 maart 201213 j Wij eten hier met regelmaat zonder vlees. Heeft ook ermee te maken dat ik vanaf mijn 17de vlees niet lekker vond. Blijkt dat ik niet zo goed tegen varkensvlees kan. Dus nu lust ik het wel. Ik ben ook heel gehecht geraakt aan mijn groente-gerechten. Het milieu is op gegeven moment ook een rol gaan spelen en dat leg ik de kinderen ook uit als ze roepen "al weer geen vlees". Daar hebben ze begrip voor. Bij de soep krijgen ze een worstje en ik neem er geen. Krijg er jeuk van, dus dat hoef ik niet. Het gehakt in de spaghettisaus heb ik trouwens al jaren geleden (25 jaar of zo?) vervangen voor licht bruingebakken fijn havermout . Dat is onwijs lekker. Dat kennen mijn kinderen helemaal niet anders. Van jus maak ik wel eens een dubbele hoeveelheid zodat er ook eens een vlees-jus gebruikt kan worden als we iets vegetarisch eten. Meestal is dat niet nodig omdat we dan niet aardappel, groente, geen vlees eten. Meestal zijn dat toch echt heel andere recepten. Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Geplaatst: 17 maart 201213 j Het gehakt in de spaghettisaus heb ik trouwens al jaren geleden (25 jaar of zo?) vervangen voor licht bruingebakken fijn havermout . Dat is onwijs lekker. Dat lijkt me best leuk om ook eens te proberen, hoe doe je dat precies? Die jus tip is ook wel een goede! Ik heb het even met m'n moeder overlegd en we gaan het proberen om zo nu en dan zonder vlees te eten http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Geplaatst: 17 maart 201213 j Nou moet ik toegeven dat ik geen exacte hoeveelheden weet aan te geven. Ik doe maar schattingen. Spaghetti met tomatensaus (veggieversie) 1 ui snipperen (glazig bakken in olie)1 hand vol fijn havermout (de gewone uit de winkel, niet de volkoren versie) erbij en licht bruin bakken (blijven roeren)afblussen met wat water1 blik gepelde tomaat (in stukjes maken/pureren) of pizzatomaat of gepureerde tomaat erbij gevennog wat water toevoegen (de hoeveelheid hangt ervan af hoe dik het moet worden - de tomatenmark maakt het straks nog iets dikker)peperzoutmarjolijn of oregano (wat je hebt)rozemarijn1 theelepel suiker of oerzoet1 klein blikje tomatenmark In wezen is het het recept voor tomatensaus van mijn vader waar ik alleen het gehakt heb vervangen met gebruind havermout. Ik kan nog wel meer van mijn favorieten opschrijven als er vraag naar is. Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Geplaatst: 17 maart 201213 j Hoop dat jullie hem lekker vinden. De hoeveelheden kan je altijd nog een beetje aanpassen. Hij is trouwens ook een goede als aan het einde van het geld nog iets te veel maand over is. Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Geplaatst: 19 maart 201213 j Die ga ik ook proberen. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 19 maart 201213 j Ik heb vandaag een vegetarisch kookboek gekocht, waar ik helemaal hyper van geworden ben... zoveel dingen die ik wil maken.... 20 maart 201213 j aangepast door Gast http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 19 maart 201213 j Ik vind het een leuk recept Kruidje, ik zou wel meer van dit soort gerechtjes willen zien! Van de week gaan we hem maken waarschijnlijk, laat ik het wel weten wat we ervan vonden en of het gelukt is Wat is tomatenmark??? Tomatenpuré? http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.