Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Vegetarische recepten


Nicolette

Aanbevolen berichten

Valt me op dat je voor veganisten erg makkelijk de nodige zoetigheden kan maken.

Mijn favoriet (maak ik zeer regelmatig) is nog een goedkoop recept ook en heel snel gemaakt:

 

"Oaty Cookies"

125gr Margarine

25gr Kristalsuiker

50gr Witte/Lichte Basterdsuiker

75gr Zelfrijzend Bakmeel

112gr Havermoutvlokken

2tl Kaneel

1el Golden Syrup (of Pannenkoeken- of Maplestroop)

 

En dan kan je zelf de vulling kiezen. Mijn favoriet is chocola met rozijnen of cranberries.

75gr Pure Chocola

25gr Rozijnen en/of Cranberries en/of Noten

 

Oven voorverwarmen op 180 graden (160 hetelucht).

Margarine met suikers zacht roeren. Bakmeel en havermout toevoegen en goed mengen.

Stroop, kaneel en vulling toevoegen. In 8-16 balletjes verdelen en op bakpapier met voldoende ruimte van elkaar neerleggen (ze vloeien iets uit) en platdrukken tot ca 1cm dik. 15 Minuten bakken tot de randen lichtbruin zijn. Koekjes gelijk uit de oven halen, 20 minuten laten uitharden en dan op een rooster laten afkoelen.

Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tomatenmark is geconcentreerde puree. Zit vaak in een klein blikje (ca. 3 cm hoog) of in een tube.

 

Ik heb ook veel dingen met slagroom - dat is wel niet veganistisch

 

Daar ik op het moment geen melk en familieleden ervan mag gebruiken, doe ik soja-room. De smaak hiervan vind ik ten opzichte van een aantal jaren geleden sterk verbeterd (super eigenlijk - gewoon goed te eten). Aangezien ik een volwassen vrouw ben, meen ik geen problemen met wat extra ostrogeen te hebben. De rijste-room heb ik onlangs geprobeerd en vond ik geen succes.

 

Aardappelen met spruitjes en room

1 ui snipperen en glazig bakken in olie

spruitjes schillen, halveren (!) en aanbakken tot ze mooi groen zijn

afblussen met water (tot dat ze net aan bedekt zijn)

zout

peper

masala (indiase kruidenmengsel, heet)

suiker of oerzoet

laten gaarkoken

op het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.

opdienen over gekookte aardappelen

 

Ik houd dus van heel veel jus over de aardappelen en dan lekker prakken.

 

Aardappelen met snijbonen en room

ui snipperen en glazig bakken in olie

snijbonen of pronkbonen (draadjes verwijderen en snipperen in ca. 2 cm lange stukken) even aanbakken tot dat ze mooi groen zijn

afblussen met water (tot dat ze net aan bedekt zijn)

zout

peper

bonenkruid

tijm

laten gaarkoken

op het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.

opdienen over gekookte aardappelen

 

Maccaroni met erwtjes en room - vandaag nog gegeten

ui snipperen en glazig bakken in olie

jonge diepvrieserwten zeer kort bakken

afblussen met wat water (hoeveelheid is afhankelijk van hoe veel dunne saus je wilt - de saus wordt niet gebonden)

zout

peper

marjolijn

ik vind de erwten altijd al na een paar minuten gaar

op het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.

vlak voor het opdienen iets geraspte nootmuscaat toevoegen

opdienen over maccaroni

 

Dit zelfde recept heb ik in mijn studententijd ook veel met een franse groenteschotel uit de diepvries gemaakt. Dan wel de nootmuscaat weglaten.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...