Bubbels Geplaatst: 19 maart 2012 Share Geplaatst: 19 maart 2012 Valt me op dat je voor veganisten erg makkelijk de nodige zoetigheden kan maken. Mijn favoriet (maak ik zeer regelmatig) is nog een goedkoop recept ook en heel snel gemaakt: "Oaty Cookies"125gr Margarine25gr Kristalsuiker50gr Witte/Lichte Basterdsuiker75gr Zelfrijzend Bakmeel112gr Havermoutvlokken2tl Kaneel1el Golden Syrup (of Pannenkoeken- of Maplestroop) En dan kan je zelf de vulling kiezen. Mijn favoriet is chocola met rozijnen of cranberries.75gr Pure Chocola25gr Rozijnen en/of Cranberries en/of Noten Oven voorverwarmen op 180 graden (160 hetelucht).Margarine met suikers zacht roeren. Bakmeel en havermout toevoegen en goed mengen.Stroop, kaneel en vulling toevoegen. In 8-16 balletjes verdelen en op bakpapier met voldoende ruimte van elkaar neerleggen (ze vloeien iets uit) en platdrukken tot ca 1cm dik. 15 Minuten bakken tot de randen lichtbruin zijn. Koekjes gelijk uit de oven halen, 20 minuten laten uitharden en dan op een rooster laten afkoelen. Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Kruidje Geplaatst: 19 maart 2012 Share Geplaatst: 19 maart 2012 Tomatenmark is geconcentreerde puree. Zit vaak in een klein blikje (ca. 3 cm hoog) of in een tube. Ik heb ook veel dingen met slagroom - dat is wel niet veganistisch Daar ik op het moment geen melk en familieleden ervan mag gebruiken, doe ik soja-room. De smaak hiervan vind ik ten opzichte van een aantal jaren geleden sterk verbeterd (super eigenlijk - gewoon goed te eten). Aangezien ik een volwassen vrouw ben, meen ik geen problemen met wat extra ostrogeen te hebben. De rijste-room heb ik onlangs geprobeerd en vond ik geen succes. Aardappelen met spruitjes en room1 ui snipperen en glazig bakken in oliespruitjes schillen, halveren (!) en aanbakken tot ze mooi groen zijnafblussen met water (tot dat ze net aan bedekt zijn)zoutpepermasala (indiase kruidenmengsel, heet)suiker of oerzoetlaten gaarkoken op het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.opdienen over gekookte aardappelen Ik houd dus van heel veel jus over de aardappelen en dan lekker prakken. Aardappelen met snijbonen en roomui snipperen en glazig bakken in oliesnijbonen of pronkbonen (draadjes verwijderen en snipperen in ca. 2 cm lange stukken) even aanbakken tot dat ze mooi groen zijnafblussen met water (tot dat ze net aan bedekt zijn)zoutpeperbonenkruidtijmlaten gaarkoken op het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.opdienen over gekookte aardappelen Maccaroni met erwtjes en room - vandaag nog gegetenui snipperen en glazig bakken in oliejonge diepvrieserwten zeer kort bakken afblussen met wat water (hoeveelheid is afhankelijk van hoe veel dunne saus je wilt - de saus wordt niet gebonden)zoutpepermarjolijnik vind de erwten altijd al na een paar minuten gaarop het laatst room toevoegen aan de "jus" en heel even laten koken.vlak voor het opdienen iets geraspte nootmuscaat toevoegenopdienen over maccaroni Dit zelfde recept heb ik in mijn studententijd ook veel met een franse groenteschotel uit de diepvries gemaakt. Dan wel de nootmuscaat weglaten. Eet smakelijk! Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lisa Geplaatst: 19 maart 2012 Share Geplaatst: 19 maart 2012 Nou dan moet m'n moeder toch maar een fles sojasaus gaan kopen! (Nog opletten welk merk en wat er in zit) Zelf gebruik ik altijd de sojasaus van kikkoman. Hier zitten geen chemische conserveermiddelen, smaakversterkers etc. in. Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.