bonnie f Geplaatst: 14 oktober 2023 Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Ik ga mijn haan van 2 jaar slachten. Ik ga er vanuit dat het vlees niet meer mals genoeg is om gegrild of gebraden te eten. Of kan ik de poten langzaam konfeiten? En hoe kan ik het beste er soep van maken? Hoe lang trekken? Stom he? Dat heb ik op internet niet goed kunnen vinden. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2023 Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Gewoon heel lang. Neem de tijd en ga er niet vanuit dat je de soep dezelfde dag eet. Misschien valt het mee. Als ie van zijn botje valt ie ie klaar. De Fransen hebben coq au vin uitgevonden voor oudere hanen, er zijn Fransen die zwijmelen alleen bij de naam. Jeugdsentiment, waarschijnlijk waren er vroeger veel oude hanen in la douce 🇫🇷. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 14 oktober 2023 Auteur Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Dank. Daar kan ik wat mee. Ik heb de groente al uit de tuin gehaald. Maar eerst dus heul lang trekken. Maar zou 't lukken ook om de poten lowslow te konfijten? Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 14 oktober 2023 Auteur Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Zo, de kip zit in de pan. Poeh, ik had wel eens eerder een kip geslacht maar dit was andere koek. Dat was een jong haantje. Deze had veel stuggere vliezen. Verdient geen schoonheidsprijs. 2 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 oktober 2023 Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Goed dat je er toch wat van/mee probeert te maken! Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 14 oktober 2023 Auteur Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Absoluut. Ik ga geen beest doodmaken om het daarna te verspillen. Maar ik moet nog wel wat leren.... Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Of een keer met iemand meelopen. (haan is wel netjes en snel doodgemaakt) 1 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 oktober 2023 Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Nee nee, verspillen is geen optie. Maar wij hebben gelukkig altijd nog een hond De oudere hanen van dit voorjaar hebben we door de gehaktmolen gedaan. 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2023 Share Geplaatst: 14 oktober 2023 Tja, ik kan het je wel leren maar er moeten ook kippen en hanen zijn om te slachten. Maar het handigst is om iemand in je buurt te leren kennen die het jou leert op je eigen kippen. Zo hebben wij dat in Frankrijk geleerd. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 15 oktober 2023 Auteur Share Geplaatst: 15 oktober 2023 Dat is een goed idee. Heeft nu ook geen haast. Vleeskippen komen nog wel. Voorlopig heb ik geen haan over. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 15 oktober 2023 Share Geplaatst: 15 oktober 2023 17 uren geleden, bonnie f zei: Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Ja hoor, kijk op YT (kip uitbenen). Dan zie je ook dat er vele wegen naar Rome leiden ☺️ Maar je leert het meeste door het te doen. En eigenlijk kun je niets 'fout' doen, zolang je de galblaas en het spijsverteringskanaal niet insnijdt. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.