bonnie f Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Ik ga mijn haan van 2 jaar slachten. Ik ga er vanuit dat het vlees niet meer mals genoeg is om gegrild of gebraden te eten. Of kan ik de poten langzaam konfeiten? En hoe kan ik het beste er soep van maken? Hoe lang trekken? Stom he? Dat heb ik op internet niet goed kunnen vinden. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
appelvrouw Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Gewoon heel lang. Neem de tijd en ga er niet vanuit dat je de soep dezelfde dag eet. Misschien valt het mee. Als ie van zijn botje valt ie ie klaar. De Fransen hebben coq au vin uitgevonden voor oudere hanen, er zijn Fransen die zwijmelen alleen bij de naam. Jeugdsentiment, waarschijnlijk waren er vroeger veel oude hanen in la douce 🇫🇷. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
bonnie f Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Dank. Daar kan ik wat mee. Ik heb de groente al uit de tuin gehaald. Maar eerst dus heul lang trekken. Maar zou 't lukken ook om de poten lowslow te konfijten? Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
bonnie f Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Zo, de kip zit in de pan. Poeh, ik had wel eens eerder een kip geslacht maar dit was andere koek. Dat was een jong haantje. Deze had veel stuggere vliezen. Verdient geen schoonheidsprijs. 2 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Jorieke123 Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Goed dat je er toch wat van/mee probeert te maken! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bonnie f Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Absoluut. Ik ga geen beest doodmaken om het daarna te verspillen. Maar ik moet nog wel wat leren.... Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Of een keer met iemand meelopen. (haan is wel netjes en snel doodgemaakt) 1 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Jorieke123 Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Nee nee, verspillen is geen optie. Maar wij hebben gelukkig altijd nog een hond De oudere hanen van dit voorjaar hebben we door de gehaktmolen gedaan. 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Tja, ik kan het je wel leren maar er moeten ook kippen en hanen zijn om te slachten. Maar het handigst is om iemand in je buurt te leren kennen die het jou leert op je eigen kippen. Zo hebben wij dat in Frankrijk geleerd. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
bonnie f Posted October 15, 2023 Author Posted October 15, 2023 Dat is een goed idee. Heeft nu ook geen haast. Vleeskippen komen nog wel. Voorlopig heb ik geen haan over. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
speets Posted October 15, 2023 Posted October 15, 2023 17 uren geleden, bonnie f zei: Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Ja hoor, kijk op YT (kip uitbenen). Dan zie je ook dat er vele wegen naar Rome leiden ☺️ Maar je leert het meeste door het te doen. En eigenlijk kun je niets 'fout' doen, zolang je de galblaas en het spijsverteringskanaal niet insnijdt. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.