Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik ga mijn haan van 2 jaar slachten. Ik ga er vanuit dat het vlees niet meer mals genoeg is om gegrild of gebraden te eten. Of kan ik de poten langzaam konfeiten? En hoe kan ik het beste er soep van maken? Hoe lang trekken? Stom he? Dat heb ik op internet niet goed kunnen vinden.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

Gewoon heel lang. Neem de tijd en ga er niet vanuit dat je de soep dezelfde dag eet. Misschien valt het mee. Als ie van zijn botje valt ie ie klaar. De Fransen hebben coq au vin uitgevonden voor oudere hanen, er zijn Fransen die zwijmelen alleen bij de naam. Jeugdsentiment, waarschijnlijk waren er vroeger veel oude hanen in la douce 🇫🇷.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Dank. Daar kan ik wat mee. Ik heb de groente al uit de tuin gehaald. Maar eerst dus heul lang trekken.
Maar zou 't lukken ook om de poten lowslow te konfijten?

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

Zo, de kip zit in de pan. Poeh, ik had wel eens eerder een kip geslacht maar dit was andere koek. Dat was een jong haantje. Deze had veel stuggere vliezen. Verdient geen schoonheidsprijs.

  • Like 2

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

Absoluut. Ik ga geen beest doodmaken om het daarna te verspillen. Maar ik moet nog wel wat leren.... Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Of een keer met iemand meelopen. (haan is wel netjes en snel doodgemaakt)

  • Like 1

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

Tja, ik kan het je wel leren maar er moeten ook kippen en hanen zijn om te slachten. Maar het handigst is om iemand in je buurt te leren kennen die het jou leert op je eigen kippen. Zo hebben wij dat in Frankrijk geleerd. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Dat is een goed idee. Heeft nu ook geen haast. Vleeskippen komen nog wel. Voorlopig heb ik geen haan over.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted
17 uren geleden, bonnie f zei:

Cursus slachten ofzo. Zijn die er?

 

Ja hoor, kijk op YT (kip uitbenen).

Dan zie je ook dat er vele wegen naar Rome leiden ☺️

Maar je leert het meeste door het te doen. En eigenlijk kun je niets 'fout' doen, zolang je de galblaas en het spijsverteringskanaal niet insnijdt.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...