Geplaatst: 25 september 202425 Sep Eergisteren pannenkoeken met roti en Zelhemse top eieren. Gisteren andijviestamppot, vanmiddag broodjes andijviestamppot en vanavond restje pannenkoek met saus en kaas uit de oven en tomatensoep met Zelhems passata van tomaat en paprika met extra paprika en prei kwam uit de winkel. 25 september 202425 Sep aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 september 202425 Sep Pompoen uet verwerkt in ovenschotel met knolselderij, appel, spruitjes, aardappel.
Geplaatst: 26 september 202426 Sep Zojuist sla soep gegeten, met salanova Batavia pluksla, knoflook, een bosuitje en verse oregano uet. Vanmiddag een broodje kaas met pesto en tomaten uet. De pesto is vers gemaakt met basilicum uet.
Geplaatst: 27 september 202427 Sep Heerlijke shakshuka van @jootje, met eieren van onze kippen. Gezellig zitten tafelen! Beetje 'in-eten' voor de moestuinforumdag morgen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 september 202427 Sep Rosbief met aardappeltjes gestoofde koolrabi en gebakken stropharia’s😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 september 202427 Sep Vandaag de tomatensoep voor morgen voorbereid. Een ovenschaal gevuld met allerlei laatste tomaten met ui, ongeschilde knoflook tenen, veel tijm, rozemarijn, oregano, 3 zoete pepers in stukjes, ahorn siroop erover gedruppeld maar schepje suiker kan ook. Besprenkeld met olijfolie en in een oven op 200gr tot de tomaten zwarte randjes hebben. Bij mij duurde dat een uur. Die geur!!😍 In die tijd kon ik fijn iets anders doen. De knoflooktenen puntje eraf geknipt en de inmiddels zoete knoflook puree eruit geknepen. De plaat vol in hoge maatbeker gedaan met met de staafmixer tot bijna dikke puree geblend. deksel erop en in de koelkast tot morgen.😊 Roosteren maakt de smaak van de tomaten zoveel intenser dan koken vind ik.😋
Geplaatst: 28 september 202428 Sep Groentekoekjes. Met courgette, wortels, knoflook en tijm uet. De eieren kwamen bij mijn moeder vandaan, die heeft kippen. De ui, peper en zout uit de supermarkt.
Geplaatst: 28 september 202428 Sep Op 1-7-2024 om 15:52, Mellie zei: Oooo ik ben nou al aan het smullen! Gevulde druivenbladeren uit de tuin......... Oja, is weer tijd om te oogsten, volgende poging. De vorige pluk is niet in het zout belandt. Dus was ff zoeken maar je wijnbladinmaakrecept gevonden. Dacht die even naar boven te moeten halen. Wel verkeerde topic, maar hoop dat me dat wordt vergeven. En @Mellie, had je die vulling van de dolma's toen ook ergens geplaatst?
Geplaatst: 28 september 202428 Sep Tomatensoep met balletjes van eigen tomaten en kruiden gegeten was weer heerlijk😋 Ik had nog vocht van in de oven gebakken kip in de koelkast…. Het vet ervanaf en het gegeleerde vocht gebruikt als bouillon voor de tomatensoep…. Bezinksel en vet weggedaan. Aangevuld met de Tom.saus die ik gister al maakte. Spagetti in stukjes erin en vers gedraaide balletjes. Topping van opal basilicum en bieslook en klein gesneden tomaatjes uet. 😋😋😋
Geplaatst: 28 september 202428 Sep @erny je bent rijkelijk te laat met oogsten! Zonde. Het blad is nu veel te taai. Groot en dik, geen aanrader. Bij mij is het ook al herfstig geel aan het worden. Maar al is het wel groen: niet doen! Je moet in juni en juli plukken. Jong blad wat je in juni en juli hebt geplukt, kan nog in augustus. Maar dan moet je al goed selectief te werk gaan. Je kan een pot gepekelde bladeren kopen. Dat zal een stuk beter smaken dan wat je nu nog hebt.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Haha @Mellie , ik zie nu dat je me in dat topic hetzelfde vertelde toen ik op 25 september vorig jaar hetzelfde wilde doen. 🤣 Komt waarschijnlijk omdat de druiven niet in mijn tuin groeien maar in buurtuin waar ik straks de rijpe druifjes mag plukken. En dus ook toegang heb tot de bladeren.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Ik weet het nog niet precies, maar het wordt waarschijnlijk vanavond iets met deze geweldige courgette die ik gisteren uit Zelhem meenam 😆😆😆
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Dat het je wel mogelijk bekomen! Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Benieuwd! Ik heb er ook zoeen gekregen en ben benieuwd naar jouw kookkunst met deze groene slang. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Een gemengde sla, met salanova eikenbladsla, knoflook bieslook en rode paprika uet. De zilver uitjes en augurken komen uit de supermarkt.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Maakt er iemand wel eens zilver uitjes eigenlijk? Hier staat appelmoes op het vuur van gekregen valmoesappels en eigen appelsap. Ook een uitgeperste mandarijn en kaneel erbij. Verder uit de oven zoete aardappels👍 met courgette en zalm. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 september 202429 Sep 13 minutes ago, appelvrouw said: Maakt er iemand wel eens zilver uitjes eigenlijk? Ja, heb ik een paar jaar geleden gedaan. Ik vond ze erg lekker, zuur, knapperig.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep 5 hours ago, appelvrouw said: Benieuwd! Ik heb er ook zoeen gekregen en ben benieuwd naar jouw kookkunst met deze groene slang. Het werd iets met paprika en knoflook en de helft van die slang dus. Daarnaast rijst en heel kort gebakken biefstukreepjes, en manlief had een groen sausje gemaakt met mierikswortel.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Ok! Gestoofd, gebakken die brokjes slang? Graag meer info😉😎. Ik ben ook wel benieuwd naar de groene saus van manlief! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Ik heb eerst knoflook en paprika geroerbakt, dan blokjes courgette zonder schil erbij, maar die gaarde wat langzamer dan gewone courgette dus beetje water erbij en deksel erop en gaar gestoofd. Beetje saai, het miste een bite, want relatief veel courgette. Maarrrr... daar was het sausje, met mierikswortel en rucola en zonnebloemolie, staafmixer erop en bzzz. (Met kaas erdoor was het een soort pesto geworden, maar dat was nu geen optie). Het smaakte ... groen. Ik proefde de mierikswortel nauwelijks, maar de rucola wel, en de olie maakte het zacht. Een goede aanvulling bij de rest. Eigenlijk moest het mierikswortelsaus worden die smaakte naar mierikswortel. Dat is dus niet gelukt.
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Ok klinkt wel als een leuke uitdaging.. ik heb toevallig een potje mierikswortel staan! Zojuist nepkoffie gedronken met nepmelk en een plankje echte bananencake van gisteren!😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 september 202429 Sep Ik bedacht net dat ik morgen soep ga maken van de andere helft van de slang, met flink wat ui en knoflook enzo, en de restanten van vandaag, plus een schenkel van Jorieke.
Geplaatst: 30 september 202430 Sep De soep is belachelijk lekker geworden. Schenkel gekookt met laurierblad en kruidnagelen. Vlees in stukjes gesneden, bot en kruiden verwijderd. Uien, knoflook, paprika en de tweede helft van die lange courgette erbij gedaan en gekookt. Proeven. Lekker, maar het heeft nog iets nodig. Schepje koriander en komijn erbij. In mijn kom nog wat zout erbij. Perfect! We hebben allebei nog twee keer opgeschept.
Geplaatst: 30 september 202430 Sep Roerbakmie met vega kipstukjes met de chinese groentemix, waarvan ik vanmiddag 4 porties voor de vriezer heb gemaakt. Witte kool, paksoi, knoflook en pepers uet.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.