Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2024


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een eenpans maaltijd met prei wortel aardappels en pasata en tonijn uit blik erbij. En een flinke hand peterselie. 
Croissantje bramenjam😋

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dol op bieten @gitta wij eten de straks in de salade. Gewoon gekocht en met alleen pepermunt uet, maar met komijnzaadjes die ik ook in de bio zadendoos heb gedaan. Vind die combi heerlijk! Dus daar gaan ze rijkelijk op.

6a6ce309ece634243393c0a7b492fd0b.jpg


Verder pasta met eigen saus en sjonge, deze was al kant en klaar, maar als je hem nog langer laat pruttelen dan alleen opwarmen, wordt die smaak alleen maar beter. Lekker joh! Nog wat verse basilicum van het aanrecht en bevroren parmezaan uit de vriezer. Voila!

  • Like 3
Geplaatst:

Wij aten ook pompoen met pasta en pasata en feta en olijven ( en voor @Anna3 kappertjes)

 Vandaag in de oven een schotel met vis radichio witlof sojasaus banaan en blauwe kaas. 
Of dat lekker is? 🤷🏼‍♀️ we gaan het meemaken

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)

🤔 die banaan er bij.... dat weet ik zo net nog niet. Verder lijkt de rest me prima te combineren. Maar ik ben ook sowieso geen banaan-liefhebber, zeker niet warm. 

Hoe smaakte het @appelvrouw?

 

Hier aten we winterse lasagne met pompoen en prei en heel veel bechamelsaus uit het boek Honger van Mme Zsazsa. Best heel erg lekker.

aangepast door hazeltje
  • Like 2

A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson

Geplaatst:

Ik hoor dat heel vaak, witlof met banaan. Vind dat ook zo’n gekke combi… zou dat ook niet zo snel aandurven.

Wij eten stamppot andijvie met alleen maar eigen rucola, peterselie en lente-ui. Rest is gekocht. Zonder runderrookworst, want dat schijnt een te grote belasting te zijn voor het milieu volgens Unox. Dus maken ze nu heel vieze glibberige kiprookworsten. Brrrr. Ik heb bij de toko een Surinaamse rookworst gekocht met madame Jeanette. Benieuwd hoe dat smaakt.

  • Like 3
Geplaatst:

Wij deden dat vroeger thuis vaak, rauwe witlofsalade met stukjes ei en ui en appel en banaan en sinaasappel en augurk en wat je nog meer kon bedenken om de witlof op te leuken.

 

Hier een pastasaus gemaakt met sperziebonen (uet, diepvries) en tomatensaus (diepvries). De saus lekker lang gestoofd met rundvlees, tot dat vlees vanzelf uit elkaar valt. 

  • Like 2
Geplaatst:

Heerlijke dingen allemaal. Banaan met witlof..nee, zou ik ook niet gauw doen.  Stoofvlees wat uit elkaar valt…heerlijk….

Mellie, ik had laatst runderrookworst van AH. Was goed te doen!  
Jorieke….een halve meter krentenbrood. Lekker hoor! Kan vast ook in de vriezer he?

  • Like 3
Geplaatst:
Op 11-12-2024 om 19:06, hazeltje zei:

Hoe smaakte het @appelvrouw?

Vraag het aan Lie die zegt, het was gewoon lekker. 
Vraag het mij en ik zeg..het kan. Voor een keertje. Gelukkig zat er blauwe kaas bij dat haalde het al te weeïge van de warme banaan eraf. Ik zal het niet snel weer maken.

 

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

@jootje dank voor de tip! De Surinaamse rookworst was beter maar nog steeds niet lekker. En eigenlijk vind ik die runderrookworsten ook maar meh, maar de rest niet. Ik ga naar de ah!

Salade met eigen slasoortrn en zongedroogde tomaten. Die wellen al sinds gisteren dus waren heel mooi vol en zacht. Verder alle kliekjes van de afgelopen dagen opgemaakt en wat niet op is, gaat morgen naar de kippen. Feestje

  • Like 1
Geplaatst:
Op 12-12-2024 om 19:36, jootje zei:

Banaan met witlof.

Heerlijk in de oven. Witlof rolletjes voorgekookt,  wat ham en banaanstukjes erop en dan geraspte kaas en in de oven. Met aardappels.
Of rauwe witlof met appel, banaan en mandarijnstukjes en kerriepoeder en slasaus of mayo.

Geplaatst:

@jootje zit helaas in varkensdarm… balen joh.

f0cd6e629b12d2c09e3e09c747bf2827.jpg

Die gele knikker links is een tomaat
Die lange peper is maar meh ingemaakt.
Maar dan die bevallige sugar rush stripey met z’n mooie streepjes… ooooh, jum!

e3d624a00b09ae5b160b24fc25d65a44.jpg

Heb wel mega lekker gegeten! Enchilladas oftewel opgerolde wraps met geraspte kaas uit de oven. Met heerlijk ingemaakte pepers erbij. Die sugar rush stripey was verrukkelijk. Ik heb echt genoten en alle saus opgelepeld. Worteltaart toe. Het was een groot feest vandaag.

  • Like 2
Geplaatst:

Eergisteren alweer pasta met koolrabi en tonnato saus, was een aanrader, een recept op de Jumbo site: https://www.jumbo.com/recepten/volkoren-penne-met-koolrabi-en-tonijnsaus-1000419

De eiwitten had ik gebakken en samen met wat witlof een salade van gemaakt.

Gisteren dikke soep van pompoen, peterselie wortel, gewone wortel, snijbiet blad en wat koolblad. Verder rozemarijn’ tijm en peterselie uit de tuin.

Vandaag weer pasta met een tomaten groente saus waarin snijbietstelen, koolblad, pompoen en eerder genoemde kruiden met ook nog wat mottige marjolein. De tomaten komen uit blik, ik spaar die😉

 

 

image.jpg

  • Like 4

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ben bezig met pastasaus van de ribbeltomaten van afgelopen zomer (uit de diepvries). Eerst ontdooien in een pan met wat olijfolie en dan door de passerzeef en dan gezellig met ui en knof en peper uet even laten sudderen. Beetje van dit en dat erbij en dan zal de helft wel weer in de diepvries belanden. De andere helft eten we op (niet eens met zelfgemaakte pasta 🤨)  met winkel aubergine en courgette.

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)

Een paar potten van mijn tomatensaus zijn niet goed geseald, dus ik heb daar vandaag chinese tomatensoep van gemaakt, met appelmoes (ook uet), mihoen, gember en taugé.

aangepast door Rookie
  • Like 1
Geplaatst:

O lekker, ik ben gek op Chinese tomatensoep. In Frankrijk moest ik zelf verse taugé maken als ik dat at maar dat was vaak wel lastig plannen dus ik geniet extra van dat voordeel van de Nederlandse supermarkt. Maak jij ook zelf appelmoes voor erin of is dat vloeken in de kerk voor jou? 


Wij eten de andere helft van het pompoentje van van de week als puree met verse tijm en peterselie, verder gekookte aardappels, gestoofde witlof salade met basilicum azijn, en de onovertroffen Veldvarkenkarbonades.

  • Like 3

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)

Ik heb potten en deksels van een nieuwe leverancier en ik ben altijd super secuur met dat soort spullen.

Ik zag het gelijk, dus die potten hebben even in de koelkast mogen staan tot ik er soep van maakte.

 

Ja, was ik nog vergeten @appelvrouw, ook zit er appelmoes in uet.

Volgende keer maak ik de taugé ook wel zelf.

aangepast door Rookie
  • Like 2

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...