Jorieke123 Geplaatst: 24 december 2018 Geplaatst: 24 december 2018 wij gooien het laatste beetje (met drap) door een koffiefilter als we zuunig zijn Loopt langzaam door, maar gaat best aardig. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 1 januari 2019 Geplaatst: 1 januari 2019 Hier hebben we met kerst een grotere fles open getrokken, we maken normaal kleinere (wijn-, of bier-)flesjes. Het was er eentje uit 2015 nog. Die met die grapefruits. Heel goed te drinken hoor Niet (te) bitter, flink zoet, geurig, en voor mijzelf verdun ik hem wat. De kurk was al zeker tot de helft donker van kleur door het intrekken van de wijn (liggend bewaard uiteraard)? Nou ja, de fles is nu leeg (let vooral niet op de glaasjes, en nee; geef me geen goeie glazen! ) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
henkg Geplaatst: 12 april 2019 Geplaatst: 12 april 2019 Paardenbloemen-alert.Het is hier weer tijd om te plukken. Bloemen (liefst al zonder het meeste groen) kun je vrij lang in de vriezer bewaren.Net even een rondje gelopen, ruim 500 gram bruto (edit: 230 gram netto):Ik hoefde niet ver van huis: komt uit eigen tuin De pluk-, bewaar- en wijnmaaktips van Luc Volders: http://wijnmaker.blogspot.com/2008/02/paardenbloemenwijn-dandelion-wine.html Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Indy Geplaatst: 12 april 2019 Geplaatst: 12 april 2019 Hier komen ze ook weer steeds meer, ik ga van de week ook even wat plukken voor de wijn. Quote
henkg Geplaatst: 4 juni 2019 Geplaatst: 4 juni 2019 Paardenbloemenwijn 2019 is vandaag gebotteld:Moet nog wel een aantal maanden liggen. Eerste proefnotitie: Helder, geen nare geurtje, niet vies, subtiel banaan, iets van citroen, heel licht zoetje, nog ietsje te harde afdronk. Helaas (nog?) geen paardenbloemengeur. Smaakidee: 50% Sauvignon blanc, 50% Chardonnay.Als deze niet echt heel lekker wordt, dan houd ik ermee op. Er valt best wel een acceptabel wit wijntje van te maken, maar dat komt bij mij vaak door de overige ingrediënten, niet door de paardenbloemen.(Het is me teveel werk om ter vergelijk volgend jaar twee versies te maken: beide met alle overige ingrediënten, waarvan eentje mét, en eentje zónder paardenbloemen)Edit, 2 uur later. Er stond nog een heel klein restje in de koelkast. Kouder smaakt het beter, nog iets te hard, maar dat komt na een paar maanden liggen wel goed. Deze 2019 versie lijkt helemaal geslaagd, alleen: geen paardenbloem te herkennen (op de kleur na). Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
henkg Geplaatst: 11 oktober 2020 Geplaatst: 11 oktober 2020 Nou, over mijn laatste probeersel 2019 (zie vorige bericht hier) was ik niet helemaal tevreden, want voor mij niks van paardenbloem te herkennen. Vandaag weer een flesje opengetrokken. Nog steeds niets (herkenbaars) van paardenbloem, maar mense, mense, wat goed geslaagd! De hardheid is weg, weinig zuur, toch nog fris, Prima kleur, geur, en smaak. Na zwenken geen tranen, maar een prachtig afdalend gordijntje. Maar of en hoe ik dit ga of kan reproduceren, al dan niet met paardenbloem? Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Charly Geplaatst: 11 oktober 2020 Geplaatst: 11 oktober 2020 Gefeliciteerd, Henk!Ik heb nog 2018 liggen. Zal eerdaags es open trekken... Quote wees bevriend met kleine dingen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.