Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Paardenbloemenwijn/ Vin Pissenlit


appelvrouw

Aanbevolen berichten

@ de deerhounder,

Het kan zijn door spontane gisting ? Gebeurd ook wel eens met appelwijn dat men wacht op spontane gisting.

Overigens interessante site die je gepost hebt, thanx !

 

Mbt het verschil in gisten kan ik nu al het volgende melden :

 

De Bayanus gist doet er 24 h. over vooraleer die begint te werken.

Er is geen starter gemaakt, en geen gistvoeding gebruikt.

 

De Bakkersgist start binnen 4 uur met werken, en blupt sindsdien ook onafgebroken.

 

Er hangt idd een heerlijke lentegeur rond de wijnvaten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vat met bakkersgist is na een week gezeefd, de citroen/sinaasresten zijn er uit.

Er is weinig actie sinds het zeven, waterslot staat volledig stil.

Is dit de bedoeling ?

Het vat met Bayanus gist draait nog op volle toeren

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okeeyyy focus....22 april in het vat met waterslot gedaan nu 3weken verder. Zeefen en bottelen.

Help....heb zo'n leukb5 liter kruik maar zonder dop....pffff alleen een waterslot & kurk met gat.

Toch maar terugvallen op die ooohzolelijkmaarsuperhandigehalveliterflessenvangrolsch.

Gewassen/ontsmet en nu????? Net als met de cider suiker erbij?? Nee toch maar niet. Pfff weet het niet meer.

Even wachten tot iemand hier toch the rescue komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...
  • 2 weeks later...
  • 3 maanden later ...

Zojuist begonnen met de vin pissenlit te bottelen..ruikt niet gek, ff glaasje proeven..helemaal niet gek..misschien iets minder zoet dan vorig jaar maar o wat is dat lekker..bitter en smaakvol en behoorlijk alcohol erin..morgen maar eens meten. Pfff glaasje leeg zie al bijna dubbel. Lie vind het lekker maar hij vind die van de buurvrouw lekkerder = zoeter

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ik zal proberen de smaak te omschrijven...

Allereerst is het een stevige wijn met een alc / perc. van 14 graden. Het is een zoete wijn met veel tonen van citrus en een licht bittertje.

In de verte doet ie een beetje aan gewürztraminer denken. Frisheid voert de boventoon.

Wellicht kunnen medewijnmakers hier nog iets aanvullen.

Als 1 ding zeker is, is dat er komend jaar weer deze wijn wordt gemaakt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oohjaaa deze flessen heb ik ook nog.

Toch weer even tussen de verhuisdozen zoeken waar ik deze gelaten heb.

Beetje jammer dat ik er niet eerder aan gedacht heb, het was de bedoeling om dit te delen tijdens de verschillende kerstdiners.

Totaal vergeten. Zou get smaken met oliebollen? Op naar........Oudjaarsdag

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...