Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Vlierbloesem......

Featured Replies

Geplaatst:

Ik ga me wagen aan de wijn.De bloesem is geplukt,en na een nachtje in een vuilniszak ga ik nu mn spieren trainen door de zak flink te schudden en de bloemen (schijnen) er dan zo af te vallen.Heb ik op het www gelezen.

Geplaatst:

Dit is mijn recept al 35 jaar.

20 bloemschermen/3 citroenen/3 lt water dit alles toegedekt 1 nacht laten staan.zeven door een doek.

3 kilo suiker toevoegen onder voort durend roeren opwarmen TOT aan de kook ,laten afkoelen.

50 gram citroenzuur (oplossen in water ) en toevoegen.

aangepast door Gast

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Ik ga de helft er van eens maken.En als het lekker is,kan ik van de week nog meer maken.Het is nu bloesemtijd

Geplaatst:

waar kopen jullie je citroenzuur? Hier kijkt iedereen me vreemd aan als ik vraag of ze dat hebben.

Meestal krijg ik: bedoelt u citroensap?

Geplaatst:

Toko Hier bij de Marokkaanse supermarkt hele grote potten vol.

 

100363529261338667852.JPG

Geplaatst:

Ik heb het bij de brouwmarkt in Almere gekocht.

Je kunt een ouderwetse drogist proberen?

 

Edit, o ik zag de post van Erny niet..dat ga ik de volgende keer ook doen..mijn potje is vrij klein..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier was het ook niet te krijgen,uiteindelijk een pot bij de apotheek weten te krijgen,Moest wel op een recept,anders konden ze geen rekening maken.Op de zwarte markt staat het gewoon in d echinese supermarkt.Nu ik dit weet haal ik meestal meerdere potjes in één keer,want met wijn maken gebruik ik het ook.

Geplaatst:

Ik loop maandag eerst eens binnen bij de marokaanse supermarkt (en anders de turkse en de surinaamse )

Blij dat ik het vroeg, want daar had ik nou nooit aan gedacht!

 

Erny, weet je nog wat je (ongeveer) voor een potje betaald hebt? Ik zag dat brouwmarkt.nl het ook heeft en ik wil even kijken of het veel duurder is om het daar te bestellen (moet toch al wat anders bestellen). En dan scheelt het weer de energie van naar de winkel racen na het werk. (Kan ik dat later op mijn gemakkie een keer doen)

Geplaatst:
Naast citroenschijfjes kan je ook limoen-, appelsien-, pompelmoes-schijfjes of -sap toevoegen. Siroop met sap van 2 sinaasappels, 2 citroenen en 2 limoenen op 1 liter vlierbloesemvloeistof gaat hier goed naar binnen in de zomer.

 

Bedoel je dat je na het zeven van de vlierbloesems dit sap toevoegt en dan siroop maakt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hmm... eh.... niet te veel in ieder geval anders had ik niet zo'n grote pot meegenomen.

Paar euro, niet meer als 3 denk ik, gok ik...

Maar wil morgen ofzo wel even voor je kijken...

Dat merk is zowiezo aan te raden voor ook andere (inmaak)kruiden, lekker veel en lekker goedkoop!

Geplaatst:
Bedoel je dat je na het zeven van de vlierbloesems dit sap toevoegt en dan siroop maakt?

 

Ja, inderdaad. Tijdens het seizoen maak ik altijd een heleboel vlierbloesemaftreksel of hoe het ook noemt (zonder suiker en citroenzuur) en dat vries ik in. Daarvan maak ik later de siroop. Soms met sinaasappel, limoen en citroen, soms alleen met limoen, soms zonder extra citrussap (die vind ik het lekkerst in de karnemelk) ...

Je kan ook tijdens het trekken de vlierbloesems bedekken met limoen-, sinaasappel- en/of citroenschijfjes bij voorkeur onbespoten. Maar aangezien hier alleen maar onbespoten citroenen te vinden zijn, voeg ik achteraf het sap toe voor de smaak.

Geplaatst:

OK dank je wel..de eerste trek bloesems, water en citroenen staat nu klaar. Ik ga ermee aan de slag.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Deze vermelding kreeg ik van Dalamaya bv.

 

Citroenzuur in zakje van 90gr kost € 1.35 (consument prijs)

Citroenzuur in potje van 250gr kost € 3.15 ( consument prijs)

Groter dan 250 gr hebben wij niet.

Met vriendelijke groeten,

Dalamaya bv

Avi

 

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

het staat op het vuur !!

heb ruim 500 gr bloesem in ongeveer 5 a 6 liter 2 dagen laten trekken

nu staat ie per 3 liter op het vuur met 2 kg suiker en een zakje vanillesuiker

ben heel benieuwd !

als het lekker is ga ik vanmiddag nog meer plukken dan gaat ie ook voor de verkoop

vlierbloesem-op-de-weegschaal94311338800216.JPG

vlier-bloesem33871338800155.JPG

vlierbloesem-vocht-en-prutje53991338800274.JPG

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Kijk dan heb ik weer een vraag. Want mijn na 4 maanden bedorven siroop had deze hoeveelheid suiker -2kg op 3l.-

Doe jij dat altijd voor siroop? En geen citroenzuur daar bij?

Mijn spulletje staat nog te trekken a la tomenco..het is al heel geurig..als het zo smaakt is het

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

de meeste limo die ik maak gaat i.d maar half suiker er bij, anders vindt ik het net suikerwater....

net ook geprobeerd op de 3 liter maar 2 kg suiker gedaan, maar toen ik het proefde was het echt veel en veel te zoet, ik heb er nog een liter bloesemvocht bij gedaan + 3 citroenen en ik ga er nog een sinaasappel door doen, de smaak viel me niet mee.....jagie eigenlijk.... ga zo verder....ik hou jullie op de hoogte .......

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

he ik vergeet te melden dat er dus geen citroenzuur bij gaat.

 

ik heb d eerste 4 liter in de flessen zitten,

maar de smaak werdt pas aceptabel na 4 ciroenen en 2 sinaasappels

niet mijn favoriet zeg maar, maar er was vraag naar bij de kraam dus op verzoek en neem het mee naar de boio markt zondag

van de andere 3 liter ga ik stroop maken, kijken of dat beter te hachellen is

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Euhm als het niet smaakt, heb je waarschijnlijk de bloemen net te vroeg of te laat geplukt. Als je ze oogst moeten ze zoet ruiken, dan is de smaak ook erg goed. Doe je het een dag te vroeg of laat, dan ruiken ze naar een mengeling van zweet en kattenpis

Geplaatst:

Misschien ook niet twee nachten laten staan? Ik las in ieder geval 1 nacht..maar heb het 24 uur laten staan. Nu zit het in de pan en het smaakt...

Heerlijk!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Twee nachten vind ik ook veel dan krijg je meer de smaak van de groenen stelen.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

De mijne is gelukt,en ik vind hem erg lekker. Geen ouwe kerk nasmaak Nu nog proberen met wijn.Prosecco maak ik altijd door wat witte wijn in een polycarbonaatfles van de sodaclub te gieten en dan 1 á 2 pufjes te geven. Sommigen schuimen dan wel,dat komt door de suikers.

De vlierbloesemwijn staat te gisten,en ruikt ook lekker.

Geplaatst:

Ook mijn siroop is goed gelukt! Dat recept van die bubbels ga ik even zoeken

Edit: ik kan het hier niet vinden ( ik kan vandaag sowieso niets meer vinden )...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik had gelezen (of gehoord ) dat een scheutje vlierbloesemsiroop,en dan aanlengen met prosecco erg lekker was.Ik ga dat even proberen.

De vlierbloesemwijn zit nu in het mostvat.Ik wilde dat ook even proberen.

Geplaatst:

@ Thessa, ik neem aan dat je de vloesem eerst verwijderd voor je het geheel dan aan de kook brengt?

Hoe doe je het precies? Vlierbloesem 2 dagen trekken met citroen en suiker, bloesem eruit en dan koken, hoe lang moet het dan ongeveer koken?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.