Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Oh wij hebben nog een kruidenboter foto waar ook de sinaasappel boter op stond!

Alleen staat die op een andere computer dus kan hem nu even niet plaatsen.

Geplaatst:

de gelei is hier een echte favoriet

volgens hetzelfde recept kan je dus ook appelgelei maken, onze favoriet is die met citroenen erbij

Geplaatst:
Op het potje met sinaasappel boter stond: sinaasappel-kaneel boter met tijm

 

Daar zat dan naast boter,kaneel en tijm, ook sinaasappel rasp en sap in.

En een eetlepel honing denk ik per anderhalf pakje boter.En er zat peper in..En een heel klein beetje citroenrasp. Maar je kan er natuurlijk in doen wat je lekker vind

 

 

Joke , slim bedacht! Ziet er gaaf uit zo'n mini fabriekje kweeperensap

★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。​°*★*˚°。°*。°*★

Geplaatst:

Claudia, jij had die heerlijke tzatziki..geeft je daarvan nog even het geheim? Uitknijpen zei je? Ik wil ook graag hoeveelheden

Heeft jouw man Kostas niet ook veel foto`s gemaakt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Eh,tja de kruidenboters, ...

Recept: er zit in wat op de stickers stond.

Geloof dat het recept van de kaneel sinaasappel boter wel ergens op het wereld wijde web staat.ik kan het alleen niet meer vinden.

Zelf weet ik dus niet meer hoeveel ik van de ingrediënten, heb maar gewoon wat in de keukenmachine gemikt. In alle boters zal (iets!) honing, weet niet of ik dat wel op de stickers had staat.

Als jullie vragen hebben dan roep (schrijf) maar

 

Bij AH staat ie:

 

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=553708

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Hmm.. die van Marieke zag er veel meer oranje uit dan dit recept.

 

Wie had eigenlijk die dikke vierkante 'taart' met prei en kip erin gemaakt? Die was ook erg lekker

Good things come in small packages

Geplaatst:

Delicious is echt een goed blad. Ik kook er graag uit. De recepten kloppen altijd.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

van mijn recepten topic geplukt voor jullie

hier is ie ;

 

Wortel/walnoten taart;

4 eieren

300 gr bloem

250 gr basterd suiker

100 ml zonnebloemolie

400 gr wortels ( kan meer )

60 gr walnoten

1 zakje bakpoeder

1 theelepel kaneel en 1 theelepel koekkruiden

1/2 theelepel zout

*de eieren met suiker mixen en als luchtige massa is ontstaan de olie toevoegen en langzaam de bloem e.d door scheppen waarna de geraspte wortel en fijn gemaakte walnoot erdoor gaat.

1 uur bakken op 180 graden

 

als taart is afgkoeld evt de creme erop uitsmeren. heerlijk ( die zat er niet op de moestuindag ivm de lange reis niet kunnen koelen)

voor de creme;

180 gr boter (op kamer temp)

180 gr roomkaas ( mascarpone)

vanille zakje

250 poedersuiker

citroensap

mixen tot gladde creme...

 

eetsmakelijk, tip; bak er meteen 2 !! kan heel goed in de vriezer, ik snij er altijd meteen een in puntjes zodat ik er af en toe een kan pakken/ondooien en ,,,opeten

doe ik trouwends met alle taarten, eigen gebakken is veel gezonder, lekkerder en...goedkoper als uit de winkel ik koop bijna geen koek meer een taartje bij de koffie is veel en veel lekkerder

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

hallo allemaal,

 

ik sluit me aan bij de vele complimenten over de worteltaart, HEEEERRLIJKKKKK,

(maar wij hebben niemands stukje gegeten hoor !, we hebben braaf met z'n 2tjes een klein hapje genomen).

Ga 'm zeker ook proberen te maken.

 

Sorry, dat ik niet eerder gereageerd heb (lukte ff niet, ik was ziek en onze kat ook - laatste hebben we gisteren laten inslapen).

 

daarom had ik t recept v.d. tzaziki nog niet gepost.

t is ZOOOOOOO simpel:

 

1/2 liter magere kwart (natuurlijk is griekse, turkse or from wherever yoghurt ook goed, als t maar dik is)

1 komkommer

zout, knoflook, dille

 

meer heb je niet nodig.

 

komkommer schillen en t vocht er zoveel mogelijk uitknijpen (hoe je dit doet laat ik aan jezelf over, kan natuurlijk in een theedoek, kaasdoek, maar ook tussen 2 handpalmen werkt prima !)

komkommer door de kwark/yoghurt roeren

en naar smaak zout, knoflook, dille toevoegen.

 

doe er de 1e keer niet teveel zout en knoflook in, mijn ervaring is dat als t een paar uur in de koelkast staat, de smaak intenser wordt

(als t toch nog te weinig is, kan je er beter later nog iets bijdoen)

 

De foto's die Kostas gemaakt heeft, heb ik naar Jorieke gestuurd (ik hoop dat haar postbus niet is ontploft !)

 

Groetjes, tot schrijfs/lees,

ik ga wat anders doen, moet m'n zinnen ff verzetten.

ClaudiaRebecca

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...