Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zou er nog wat over blijven


ilse

Recommended Posts

Ik vimdt het weer ook wat frustrerend zo in begin van seizoen echt niet goed, dingen blijven achter staan er zielig bij

nuja we kunnen er niks aan doen.

Mijn meloenen in de kas zijn partij armtierig gewoon gebrek warmte/zon volgend jaar beter en nieuwe kans, geef de meloenen voor dit jaar gewoon maar op.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Het gene waar ik tot nu toe nog best tevreden over ben zijn me radijsjes (vooral degene in de bak, die beginnen echt al te vormen) en de wortels. Maar de rest... Volgens mij komt me sla nu pas door maar goed ik had dan ook traagkiemende sla...

Maar als beginneling is het niet echt bemoedigend helaas. En dat terwijl ik mega trots was op me broccoli die zo mooi groot was.. Hopelijk hersteld die nog een beetje.

Een kas lijkt me heerlijk om te hebben die heb ik helaas niet.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook weer een beetje ontmoedigd geraakt dit jaar...zondag stond alles er maar matig bij. Bonen worden geel, en aangevreten. Al mijn pompoenen waren opgevreten. Veel van m'n courgettes waren opgevreten. M'n augurken waren ter ziele. Mijn aardbeien worden maar niet rood. Alles wat ik dit jaar in de volle grond gezaaid heb (tig keer sla, radijzen, meiraapjes, snijbiet, wortels, selderij etc) is allemaal of niet opgekomen, of meteen weggevreten. 20 uitgeplante spuitplantjes na 3 dagen totaal verdwenen. Zonnebloemen opgegeten. Zelfs de gezaaide bloemen komen niet goed op.

En nu is er gisteren ook nog eens zo verschrikkelijk veel regen gevallen dat ik niet meer in de tuin durf te gaan kijken

 

Maar ja, wat doe je eraan?

Link to comment
Share on other sites

poe poe,dat is wel erg veel tegenslag zeg! Is dit je eerste jaar? vorig jaar voor mij de eerste keer,en dat viel ook tegen. maar al doende leerde ik, mede door het forum. ik hoop voor jou dat het nu mee valt als je weer naar je tuin gaat, misschien is er iets positiefs te melden. succes

Link to comment
Share on other sites

Is zonde...ik kan er niet over mee praten. Heb last van beginners geluk.. maar denk dat het wel erg rot is als je alles zo ziet verdwijnen voor je neus.

 

Ilse, je planten zijn niet zo erg aangetast dat ze het niet gaan halen hoor. Wel de rupsen in de gaten houden maar dit kan de plant echt gewoon hebben, don't worry

 

't Is wel handig om na te gaan waarom dingen het niet doen of niet lukken.

Hans schrijft over zijn meloen. Das echt het weer, kan niemand wat aan doen. Maar ik denk dat er veel dingen ook de mist in gaan die je kan voorkomen. Dus probeer erachter te komen en voorkom het de volgende ronde.

En 't is juni pas, je kan met zoveel dingen nu nog beginnen, zat kansen nog

Link to comment
Share on other sites

Ja en dat mooie weer wordt nu toch wel hard nodig, ach arme tomaten, en komkommers, aubergine, paprika, en spaanse pepers. Maar als je op sbs kijkt, en je leest tele tekst 131, zegt Piet dat het een warme zomer wordt. Maar ja eerst zien en dan geloven zei Piet vorig jaar ook, en hij zei ook dat de elfsteden tocht door ging

Link to comment
Share on other sites

't Is zeker niet mijn eerste jaar, maar heb wel pech met de lokatie van mijn volkstuin. Is namelijk bijna hele dag schaduw door het bosje dat er naast staat. En als het dan dit zulk weer is, komt er natuurlijk helemaal geen zon, warmte en blijft het kletsnat allemaal. En slakken vinden dat heerlijk.

Link to comment
Share on other sites

Janine wat denk je? Zou het nog helpen als ik nu nog gaas eroverheen span? Natuurlijk wel hoger dan de broccoli zodat die nog even flink kan groeien?

Ja hoor, er nu nog wat overheen doen kan heel goed! Neem geen gaas, wegens de gaten, maar iets van vliesdoek (moet je even kijken bij een tuincentrum oid) In elk geval iets wat dicht is, maar wel licht en regen doorlaat.

Ik had 2 jaar geleden enorme vraat in mijn boerenkool, dit vliesdoek gebruikt (houdt ook sneeuw tegen) en het trok heel aardig weer bij.

Link to comment
Share on other sites

oke een vliesdoek dus... Eens kijken hoe duur die dingen zijn...

 

Rantje mijn boontjes waren net pas beetje doorgekomen en kregen blaadjes maar die blaadjes zijn gewoon weg gevreten helaas. Maar inderdaad ik hoop wel dat ze het opnieuw gaan doen. Voor de broccoli wachten we maar gewoon af. Gister weer 2 rupsjes gevonden.

Link to comment
Share on other sites

Je kan ze wel afdekken maar blijf nog even die rupsjes zoeken.

Nieuwe eitjes, dus nieuwe rupsen kan je voorkomen ermee.

 

Vliesdoek kost heel weinig, soms heb je het op de rol en soms een grote lap in een plasticverpakking.

Als je een Ikea in de buurt heb kan je dus die vitrage kopen, dacht iets van 3 euro voor 2 grote stukken. Lill heten ze...Je kan met van die gele buizen een 'kooi' maken, of bogen spannen en met klemmetjes eraan vast zetten.

 

Er is een heel topic over te vinden hier op het forum. Staat ervaringen en tips in, zou ik als ik jou was even lezen. insectengaas-versus-vliesdoek-en-lill-gordijnen-t3261.html?hilit=lill

 

Weet je wie de boosdoeners zijn die je bonen planten opgegeten hebben?

Vogels vinden ze in een jong stadium lekker, slakken misschien..

Een oplossing kan zijn om ze voor te zaaien en juist iets grotere planten uit te planten. Ook de hoeveelheid regen is niet echt fijn voor de bonen(met het kiemen) dus dat heb je ook gelijk in de hand. En je kan ze nu nog zaaien, dus gewoon nog een keer proberen

Link to comment
Share on other sites

opzich valt het nog mee met de bonen 2 van de 4 plekken zijn aangevreten...

Helaas is de ikea niet in de buurt. Maar dan dus een tunnel maken of er gewoon over heen leggen?

Ik ga eens even in dat topic verdiepen denk ik. Die eitjes heb ik niet meer kunnen vinden maar ga nu wel elke dag even kijken.

Wat betreft die boontjes heb ik geen idee wat de oorzaak is maar zou best beide kunnen zijn, Had daar geen slakkenkorrels gestrooid.

Maar goed ik blijf hoop houden. De zomer moet toch ooit komen?

Link to comment
Share on other sites

Wat ik heb gedaan bij mijn boerenkool: dat was 1/4 deel van een moestuinbak, dus ik heb op de vier hoekpunten van het boerenkool-gedeelte een paal(tje) de grond ingeslagen en daarover het vliesdoek gedaan. Op het zand deels ingegraven, deels vastgelegd met een paar kleine stenen. Houd een stukje makkelijk te openen, idd ivm de controle van de beestjes die er misschien nu nog op zitten.

Link to comment
Share on other sites

Helpt zo'n vliesdoek ook tegen muizen?

 

Ik was vanavond bezig ronddom de minimoestuin van me en erna maakte ik even wat foto's voor me blog.

En nadat ik de foto maakte zag ik dat ik visite had:

 

00951761339876841.JPG

 

Ik weet niet of jullie het kunnen zien maar recht op de foto op het plankje zit een muis!!

Ze zitten blijkbaar onder het schuurtje want daar verstopte hij zich weer en bleef vanuit daar voorzichtig te kijken of de kust weer veilig was...

Zoude de muizen me bonenplantjes zo lekker vinden?

Link to comment
Share on other sites

Maar kan het veel kwaad voor me moestuin?

Ik vermoed al wel dat hij mijn jonge plantjes van de bonen die het dicht bij hem staan, dat ie daarvan heeft zitten snoepen.

Zou wel knap frustrerend zijn als er straks niks van me moestuin over blijft... Niet echt leuk begin voor een eerste keer moestuin proberen..

Link to comment
Share on other sites

.. kan je geen muizenval zetten, niet leuk voor het beestje....
Er zijn ook muizen vallen waar je het beestje levend in kan vangen. Dan kun je hem/haar verhuizen naar verweggistan ofzo. Ik denk dat je daarvoor bij een dierenwinkel moet zijn.

Succes er mee.

Link to comment
Share on other sites

Als je zulke muisjes zomaar open en bloot ziet zitten zijn het meestal domme pasgeboren muisjes en zal er ergens een nest gezeten hebben dus zou zeker even probleem de kop indrukken voor je er ik weet niet hoeveel heb.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...