bertie Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 vandaag hebben we van 650 gram (!) rozenblaadjes van Rose de Rescht ongeveer twee liter rozengelei gemaakt.De Rose de Rescht is een woekerende roos met enórm veel geur. Ik kan niet inschatten hoeveel gram blaadjes nodig zijn voor een goede lekkere gelei, het moet echt op gevoel. Hoe meer rozenblaadjes, des te meer smaak, uiteraard.Bovengenoemde hoeveelheid gaf een fantastisch smakende gelei. Rozenblaadjes (van de bloemen) plukken. Opzetten met minder water dan je uiteindelijk wilt hebben.Omdat het water de smaak van de blaadjes moet opnemen moet je echt wel voldoende water nemen.Houd er liever rekening mee dat je later water moet toevoegen, dan dat je later moet inkoken. Zet de blaadjes met het water op op een héél laag pitje. Laat maar lekker een paar uur doortrekken.Giet daarna het mengsel rozenblaadjes+water door een zeef. Neem de tijd dat het uitlekt. Eventueel aandrukken met de bolle kant van een lepel. Neem vooral de tijd, laat het maar gebeuren! Weeg het opgevangen vocht, en bepaal hoeveel geleersuiker je wilt gebruiken.Wij gebruiken 3:1 van Dr. Oetker.Natuurlijk: kook tegelijkertijd je potjes uit. Voeg eventueel een borrelglaasje rode wijn toe voor de kleur. De alcohol verdampt, van de alcohol blijft niets over.Geleersuiker toevoegen. Gesteriliseerde potjes vullen.Doorkoken tot de consistentie in orde is. (proberen op een koud schaaltje, minuut laten afkoelen). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Doet me denken aan een receptje dat vandaag via faceboek kwam aanwaaien en dat ik ook wel eens wil proberen: ROZENLIMONADE'Ik heb eerst 350ml water op een zacht vuurtje gedaan met 200 gr kristalsuiker (mag ook rietsuiker zijn en mag ietsje meer suiker) dan dus op vuurtje suiker laten oplossen. Dan 6 grote geurende rozen hun blaadjes in een afsluitbaar potje doen en het suikerwater erover gieten en een halfuurtje laten rusten met een deksel op. Dan mixen weer halfuurtje laten rusten en daarna 1à 2 citroenen over persen, mengen en dan zeven en dan in de frigo zetten tot het koud is...' Het zag er mooi roze uit zonder toevoeging van wijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 ik heb vorig jaar rozenlimonade gemaakt...heb je wel eens een rozenblaadje vers opgegeten?zo smaakt het ook, wat wrang, parfumachtig, alleen wat zoeter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.