Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

2 Jaar geleden een pastamachine via Marktplaats gekocht. Niets lekkerder dan lasagne met zelfgemaakte bladeren vinden mijn zoons

Die maak ik dan ook regelmatig, net als tagliatelle.

In Toscane een uitsteekvormpje gekocht voor een soort ravioli, ze noemen ieder model weer anders, hier kun je mezza lune mee maken (halve maantjes), wij hebben 2 zonnetjes op elkaar geplakt, met een vulling van panchetta, mozarella en basilicum:

661_d61cd68ebaeddf92f26064bef7a262ea.jpg

 

661_881c91ea6196a324a92abcf475946eb6.jpg

Geplaatst:

Krijg er honger van!...Ziet er lekker uit

Geplaatst:

't Was even knutselen, maar heerlijk!

Geplaatst:

Was ook heel gezellig om te doen.

Wie nog een lekkere vulling weet, ik houd me aanbevolen!

Geplaatst:

Zongedroogde tomaten met courgette en gesnipperde ui?

Good things come in small packages

Geplaatst:

Aangestoken door de knutselkunsten van harmony mn koekjesvormpjes aan het werk gezet:

 

977_0cb579ef2adbef272e7bfea6fe17f717.jpg

Hartjespasta voor valentijnsdag..

 

977_dbe9ba63dd8c0df0adab24c654d22539.jpg

 

977_2493b6a897a15b0aea51981910705758.jpg

 

977_8dd95d1391eadcd3a386db0c4793fe94.jpg

Helaas geen foto van op het bord met sausje erbij...was zo nieuwsgierig hoe het smaakte en was snel op het was

 

De middelste pot wacht nog op navulling; weet ook niet of het goed gaat mengen met sausje.....misschien moet ik ze oprollen ....en dan pas laten drogen. Maar ik zag het al voor me: met valentijnsdag....spaghetti met gehaktsaus in het midden en daar die hartjes bovenop

 

977_adccf20595ae9320c37a14f866a427f4.jpg

Geplaatst:

Ziet er ook lekker uit! Begint bij mij ook te kriebelen om pasta te maken. Misschien in de herfstvakantie, nu heb ik het al veel te druk. Misschien ook lekker om pasta met pesto door het deeg? Volgens mij stond er zoiets

in het Italië kookboek van Jamie Oliver stond volgens mij zo iets, ik ga het binnenkort wel even opzoeken.

Geplaatst:

Vandaag hadden we maar eens een keertje wat bij de pizzeria gehaald(die verkopen ook pasta) Ik had tortelinni gevuld met een kruidig gehakt achtig iets met roomsaus, misschien ook een ideetje voor de pasta makers onder ons.

Geplaatst:

Ik heb ook zo'n pasta apparaat in de kast staan.

Ik denk al wel 10 jaar en nog nooit gebruikt

Als ik tijd heb zal ik het ook eens proberen

100gram meel en 1 ei is de verhouding.

Ook nog water

tja weet ik veel.vraag maar raak.

Ik vind dat ding van Jorieke wel leuk met die vormpjes.

Geplaatst:

nee geen water!

 

1 ei en 100 gram meel

 

Als je een keuken machine hebt, mik je dat ei en meel daar in en dan laten hakken zeg maar. Als je kruimeltjes (na 30 seconden of zo) is ie goed, dat plet je met je handen dan weer op elkaar, even knijpen en door de "wals "draaien.

 

duw de "lap" er gerust een keer of 6 door, voordat je de 2e mal(spaghetti/bami) gaat gebruiken. De eerste 2 keren komt ie er wat brokkelig uit maar dat wordt steeds beter.

 

je bent echt in 10 minuten klaar!

Geplaatst:

Ik heb geleerd dat je meel en ei rustig moet mengen (in de keukemachine gooien is vast ook prima ), dat je dan het deeg minimaal 10 minuten moet kneden en minimaal 30 min moet laten rusten onder folie, zodat de gluten gaan werken en je een mooi elastisch deeg krijgt

Geplaatst:

Ja ik heb dat filmpje gezien op utube van die engelse kok...die deed dat in zo'n machine...heb de eerste keer ook alles met de hand gedaan...de 2e x volgens dat filmpje en bij mij was er geen verschil in de pasta....wel veel verschil qua troep en vieze handen....(maar dat laatste kan ook aan mij liggen

 

zie filmpje:

Geplaatst:

Hoi Gee,

Bij Jamie O ziet het er wel een stuk schoner uit dan bij mij. Toch eens proberen. Vergeet alleen niet dat die jongen dit al jaren doet, volgens mij was zijn eerste baantje pasta maken

Simpel receptje ook, lekker stukje vlees erbij en je bent klaar.

Bedankt dus voor de link!

Geplaatst:

Ik heb de pasta gisteren gemaakt op de manier v JO. Bij mij was het ook net zo'n zootje als anders. Maar het snijden met de hand vd pasta vond ik wel veel slimmer gaan dan alles door de machine halen.

Zelf geslachte haan en sla uit de tuin erbij, helemaal goed!

661_c23cbfaf97dfa017813f0612465ebcdd.jpg661_47021220eabdedb646916530a22312df.jpg

661_ad0af29f827a635d6886c969794f02f5.jpg

Geplaatst:

WOW!!! ziet er lekker uit ......en ik had al zo'n honger...

Geplaatst:

Het was eerlijk gezegd ook superlekker Het vlees viel vd botjes, ik had er een saus bijgemaakt met spekjes, ui, room en champignons. De haan gekruid met peper, zout, provencaalse kruiden en knoflook en later nog geflambeerd met gin. Aan het braadvocht bouillon en rode wijn toegevoegd. Een deel daarvan heb ik gebruikt om de saus te maken.

De pasta was heerlijk fluwelig, de sla nog lekker fris met balsamicosiroop en voor de liefhebbers los erbij groene olijven, feta en tomaat.

Zometeen gaan de spareribs in de oven en we eten er zelfgemaakte patatten bij.

Goed weekend iedereen!

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

977_4f2d8fe0f498a2e34e0bc7abb40838e1.jpg

 

De kippen leggen weer...elke dag 2 eitjes....dus vandaag pasta gemaakt....1 portie met paprika bij...en een beetje bami

Op de vensterbank staat het kiemkasje met gezaaide paprika's en tomaat en 2 wedstrijd-aubergines....die tip van die closetrolletjes is want ik krijg 56 stuks in dat kleine kasje

Geplaatst:
  • Auteur

Mooi Geedee! Ik ben ook weer bezig. Ik ga morgen of overmorgen even wat proberen om lasagna bladen mooi te laten drogen. Nu krullen ze steeds op, zelfs hangend (krullende randjes).

Geplaatst:

Die heb ik nog nooit gemaakt, maar denk dat ik dat dan op een dun houten plankje op diezelfde keukenradiator leg...met dubbele theedoek erop ; drogen duurt dan iets langer maar denk dat ze wel plat zullen blijven. Misschien als ze een beetje gedroogd zijn de theedoek er weer afhalen....of tussen keukenrol met een boek of zo erop.

Geplaatst:

Op zo'n rekje hangt bij mij de handdoek en theedoek aan de verwaming

Echt handig idee, als ik een keer pasta ga maken.

Is er nog steeds niet van gekomen

Geplaatst:

Ja daar is dat rekje ook eigenlijk voor (handoeken) Ik heb geen spaghetti droog molen rek of hoe heet zo'n ding

Geplaatst:
  • Auteur

Die bladen blijven krullen. Hangend, liggend, tussen theedoeken, etc.

Op zich niet erg, maar ze krullen allemaal anders en zijn dan niet meer te stapelen.

Morgen ga ik iets proberen met 2 delen van het wasrek... maar dan liggend, en op elkaar. Snappie?

Geplaatst:

977_9cf0e877fb1bc88cfd577efaf62c7579.jpg

 

Ja ik snappem....ik dacht ook al aan mijn bbq rooster...ik heb er ongeveer zo een maar dan in een rechthoek....2x zo groot

 

 

vond hier nog info over soorten meel en goed enzo: http://www.druppels.nl/2006/07/01/zelf-pasta-maken/

 

 

én een hele PDF van SOUBRY (van 67 pagina's ) maar aan het einde een aantal recepten voor de liefhebbers :

http://www.soubry.be/downloads/pasta-deegwaren.pdf

aangepast door Gast

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.