geedee Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Maak m nu met gewone bloem van de lidl...gaat prima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubbels Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 De bloem van de Lidl is heel geschikt inderdaad. Is hetzelfde soort als veel Italiaanse delicatessenzaken voor veel meer geld verkopen. Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlein Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Bij de turks/Marokaanse supermarkt (amsterdam) heb ik vanmiddag 5 kg semola (middelfijn) gekocht voor 3,79. Dat leek mij een koopje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Bij de turks/Marokaanse supermarkt (amsterdam) heb ik vanmiddag 5 kg semola (middelfijn) gekocht voor 3,79. Dat leek mij een koopje. Dat is een koopje! Ik betaal (uit m'n hoofd) 1,39/kg bij de Marokkaanse supermarkt, maar ja dat is in Drenthe, zal wel niet zo hard lopen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Ik lees bij twee mensen (Nicolette en Kruidje) dat ze speltmeel gebruiken voor de pasta. Dat meel heb ik ook in de kast staan (voor brood), en het lijkt me wel wat om dat uit te proberen... Gewoon zelfde recept volgen als met tarwegriesmeel??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 @Jasmin: dat zou ik wel doen. Succes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Ik heb net even gechecked: genoeg speltmeel in de kast, genoeg ei... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Vergeet niet de foto's te maken Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Vergeet niet de foto's te maken *uchekuch* toevallig zit ik te wachten op het pastadeeg... van speltmeel dus... ik heb de eieren, en wat olie gemengd en gekneed... vreselijk taaie boel... haalt de lol er wel af... het balletje zit nu in folie, onder een theedoek in het zonnetje... hopelijk wordt het wat elastischer... lijkt wel spekkoek... de losse laagjes mengen niet... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Heb je de bolletjes niet te strak in de folie zitten? Dan kan t zich niet uitzetten. Heb er ervaring mee gehad Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 (edited) Neu, dat viel wel mee. Ik heb daarnet wat foto's gemaakt... van hoe het niet moet... want op dezelfde manier doe ik het nooit nog een keer. Nestjesmie, vlindertjes en 'vermicelli' van de restjes Pasta maken is verslavend leuk... als het deeg maar soepel is... en dat was vandaag niet zo... Edited April 16, 2012 by Guest Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Blijkbaar pasta-dag vandaag zojuist 10 eieren "verwerkt"tot spaghetti Het wasgoed moet even wachten want het rek is bezet Wat zo'n forum toch niet allemaal met je doet.. ...vorig jaar echt niet gedacht dat er nog eens een rek vol spaghetti in de woonkamer zou staan drogen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Dat is het betere werk!! Ik voorzie echter een héél klein probleempje, ... klein hoor... misschien te verwaarlozen... eigenlijk zou ik het niet moeten noemen... je zou er zelf mogelijk (heel misschien) ook wel achter komen...... HEB JE POTTEN GROOT GENOEG om die spaghetti IN te doen??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 17, 2012 Author Share Posted April 17, 2012 Er bleken een heleboel eieren niet bevrucht door de haan. Ik zit nu dus met een ei of 20, die volgens mij nog gewoon goed zijn. (2 weken koel bewaard en dagelijks gekeerd, en nu een weekje op 37 graden in de broedmachine... ik ga wel even een drijftest doen )Ik krijg al een lamme arm als ik aan de enorme berg pasta denk die je daar mee kunt maken.... Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 HEB JE POTTEN GROOT GENOEG om die spaghetti IN te doen??? Potten???? neejjjjjjjjjjj eigenlijk niet IS NOG NIET VOL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Gedee zo kom jij de winter wel door! wel mooie oplossing Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 OOOOOOOOOOhh wat leuk... was ik zelf niet opgekomen... containerbakken.... Ik zat aan van die beschaafde glazen potten te denken... en dacht: hoe is ze van plan dat daarin te krijgen??? Maareh... hoe doen we dat met rijstvermicelli??? Zelf maken. Vind ik ook lekker... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Maareh... hoe doen we dat met rijstvermicelli??? Zelf maken. Vind ik ook lekker... Rijstemeel??? met water en dan door die sliertenmachine? Gisteren geprobeerd...(ja ons bent zuunig ) om alleen bloem(gewoon van de lidl) met water slierten van te maken...ziet eruit als mie...hoe het proeft , weet ik nog niet was een testje de onderste ...zijn een stuk witter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Ik heb mijn zinnen gezet op een machientje, want al die miestengels met de hand uitrollen... ik voel mijn armen nog van gisteren zonder ei had ik nog nooit geprobeerd... is het deeg dan soepeler? Of maakt dat niet uit?? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Kringloop winkel eens afspeuren Jasmin, er zijn zát mensen die zo'n ding niet gebruiken en weg doen, én er zijn zát kringloopmedewerkers die niet weten wat het is....dus schappelijk prijsje van 3,50 euro voor een RVS marcato , kómt wel eens voor Het deeg is soepeler als het niet te droog is, ik gooi een ei en 3 lepels meel in de keukenmachine(en dat dan 10 x) en dan duw ik de kruimels een beetje op elkaar, laat het 5 minuten rusten en sla het een beetje plat om dan door de pastamachine te duwen. Je kunt het gerust een beetje natter maken met een beetje water aan je handen steeds, voor het kneedwerk is dat wel prettig...als je dan een platte lap hebt, kun je het een beetje bestuiven met meel, zodat het weer droog genoeg aan voelt voor te verwerken verder. Bij die meel met water test , had ik maar iets geflanst op het aanrecht...gewoon een hoopje meel met wat water....plakt eerst lekker, maar komt vanzelf goed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Ja, Kringloop, Rommelmarkt... Ik weet wel dat ik een stevige wil. Die supergoedkope dingen vertrouw ik niet met dat taaie deeg... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Nee ik ook niet, geen kunststof onderdelen. Eentje die een nieuwwaarde heeft van een 100 euro zijn meestal wel goed...en dán scoren voor een paar euro's 2e hands zoiets ongeveer: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Wie weet kun je slagen op de komende Koninginnemarkt? Naast zo'n zeep-maken-workshop op de MTFD kan er ook wel een pasta-maken-workshop bij? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Jij hebt ook zo'n stevig duur ding Geedee? Dacht eerst bij t aanzien van die slierten ook hoe krijgt ze dat in een pot, maar ik zie dat Ikea bakken zich zelfs dáár voor lenen Heel handig Hoe lang denk je met zo'n bak vol te kunnen doen? (heb zelf ook van dat soort bakken staan) en hoeveel kost je dat voor zo'n berg spaghetti? (even bedenken of t dan uit kan zo'n dure pastamachine ) Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
eva1986 Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Jasmin, ik heb een super goedkope, €14,95 van de kruidvat, jaartje geleden gekocht. Hij heeft waarschijnlijk niet het eeuwige leven, maar hij doet zn werk! Spaghetti maken lukt me niet, maar de tagliatelle stand werkt perfect! Ook het platwalsen van het deeg werkt erg goed, en ik maak dat ook met gemak ravioli o.i.d. hij ziet er zo uit (ongeveer):Dit soort hand-machines kun je wel vinden vanaf €20,- of als je geluk hebt net als ik een keer ergens in de aanbieding! Mocht hij volgende week uit elkaar vallen (wat ik niet geloof, maar toch), weet ik in ieder geval wel dat ik hem genoeg gebruik om een iets duurdere machine op mijn verlanglijstje te zetten... edit: ook bij mij geen plastic onderdelen! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.