Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pasta maken


Jorieke123

Recommended Posts

ja Jo.....daar ben ik ook wel schieuwnierig naar.....en hoe het ding bevalt.

 

Ik heb een gewone pastamachine...waar je aan kunt draaien. Daar kun je helaas geen holle pasta’s mee maken. Nu zag ik op utube wel andere manieren om verse pasta’s te maken, zoals bv orichetti (weet niet ofk t goed schijf) is wel niet hol maar wel grappig om te gaan maken.

 

Zelfgemaakte pasta is zoo lekker en snel klaar...

Link to comment
Share on other sites

Ja over die orecchiette zag ik ook een filmpje. Maar dát lijkt me een boel werk?! Tuurlijk, voor een feestmaal ga je dat nog eens staan doen. Met de duim elk 'schelpje' een deukje geven en wegrollen. Stuk voor stuk... Ik ga er maar van uit dat mensen die dat maken niet ook nog alle groente en kaas en het vlees voor die maaltijd zelf hebben moeten kweken/telen/maken en slachten

 

Maar Jootje, heb je al een lekker recept bedacht? Aan de slag! Het mixen in die koker lijkt me vreemd, blijft het niet een klonterig geheel dan? Nou kom op... laat ons niet langer in spanning!

Link to comment
Share on other sites

ja jo.....kom op...laat zien. Wil weten wat het eindresultaat is...(al ben ik bang dat het nogal een geknoei gaat worden als ik het filmpje zo wat heb bekeken ) die spatzle lijkt mij ook wel wat...lekker met een jagersnitzel en de bijbehorende saus dan he

 

Trouwens die dames die zo snel die kleine oortjes maken (orichiette) doen dat voor restaurants geloof k. Massaproductie en ondertussen alle roddels uit het dorp de revue laten passeren...

 

Snijden doek niet aan.... heb ik van de zomer al gedaan en alles in een potje gestopt. Gehakt bakken en hup pot erbij ......gemakkelijker kan ik het niet maken, wel moeilijker

 

Op mijn nogeenswillendoelijstje staat ook nog een soort gnocchettie, maar dan moet een boterplankje bestellen...

Maar dat doe ik pas als ik weer meel bestel.... ergens in januari

Link to comment
Share on other sites

dat was dus een geknoei.....zie het al helemaal voor mij..... sorry Jo....

 

Heb ook een paar keer overwogen om zoiets aan te schaffen, maar doe het toch maar niet....lees veel recenties over knoeien, deeg te dik of te dun of dat het apparaat erg moeilijk schoon te maken is.

 

Dus voor mij dus gewoon met de hand alhoewel een lesje pasta maken van Gennaro cantaldo niet verkeerd zou zijn...

Link to comment
Share on other sites

Nou, Cis..zoals je het voor je zag was het ook.

Had in eerste instantie een mooi deegje hoor. Denk dat dat perfect had gegaan in zo'n metalen pasta apparaat voor lasagne ofzo. Maar niet door dat ding....dus dan ga je lopen kl*ten...beetje olie erbij...nog een eitje....kortom een zooitje!

Heb dan ook geen zin meer om het nog es te proberen.

Ik weet bijna zeker dat als Jorieke er mee aan de slag gaat dat het gaat lukken.

Schoomaken is goed te doen, en ik heb geen afwasser!

Link to comment
Share on other sites

Draai draai draai! Het recept (of meer: werkwijze..) van Jamie Oliver met 300 gram patentbloem(leek mij een goeie vervanger voor dat 00 spul, al zal dit niet van zo'n harde tarwe soort zijn gemaakt?) deze keer, en 3 eieren. En dus amper mengen/kneden, niet laten rusten, en meteen verwerken. Die 100 gram + 1 ei is echt wel wat teveel voor ons per persoon. Ik had al wat extra gemaakt om weer te kunnen drogen, maar heb alsnog teveel gekookt voor de maaltijd van vanavond. Nou ja, veel uitproberen en noteren

 

IMG673238691545069093.JPG

IMG673186761545069091.JPG

 

En dan met roomkaas, bacon, suikermaïs en reepjes radicchio, en natuurlijk geraspte kaas (met de rasp aangeraden door Anna3 )

IMG673484901545069095.JPG

Link to comment
Share on other sites

He getsekke wat naar allemaal. (Sprak zij, groen van gezonde jaloersigheid )

Maar serieus, wat een prachtige lappen en slierten joh! Heel profi ziet het eruit. En die kaas maakt het plaatje helemaal perfect. Petje af hoor!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Hey Hey,

 

Ik was er ook al achter gekomen, 100 gr pp is echt teveel.. ....ik maak dus nu 100 gr semola plus 1 ei voor ons tweeen.

Ik gebruik overigens semola (de cecco) in elke super verkrijgbaar, pasta is dan wat geler en tis een kilopak.

 

Maar jeej getver, wat ziet dat er lekker uit...

 

Ik zal komnd weekend ook even bezig...ravioli. En dan met paddestoelen gevuld.....

Link to comment
Share on other sites

Oja.... pastamachien heb ik ook. Heel blij was ik toen ik hem kreeg... en toen wilde ik er enthousiast mee bezig en bleek dat ik geen geschikte tafel of aanrecht heb om het ding op vast te schroeven....

Misschien toch een oplossing voor bedenken want ook ik watertand bij het zicht van al die lekkere sliertjes.

Link to comment
Share on other sites

ooooh mag ik het eens proberen? MTFD-ruil?

 

Nou ben blij dat ik niet de enige ben die al bezig is met de MTFD

 

Ik neem me al jaren voor een keer pasta te maken maar komt er niet van, ik heb wel ravioli plankjes.

Misschien een idee om een keer op de MTFD te doen? Pasta maken en dan koken en opeten?

Link to comment
Share on other sites

Recept please

 

rol 2 dunne plakken

leg op plak 1 een klein/groot bolletje (van 1cm tot 4 cm wat je wilt) vulling

trek streepjes ei ruitjespatroon tussen de bolletjes, min 0,5 cm breed

leg plak 2 erop en druk voorzichtig op de lijntjes ei

snij met een kartelroldingetje midden op de lijntjes en ravioli's van elkaar

 

pasta77561545656364.jpg

 

droog ze even en kook ze kort tot gaar

 

vulling

snipper een uitje heul fijn

bruin het licht samen met wat fijne snippertjes gerookt spek, wat knoflook en wat salie

doe de keukendeur dicht want iedereen komt op de heeerlijke geur af....

rul goed droog gehakt en schep het door het mengsel samen met wat parm kaas,p&z naar smaak

als het te los is, even laten afkoelen

Link to comment
Share on other sites

ik maak ook nooit pasta, maar het pastamachinetje

9200000050018598.jpg

gebruik ik altijd voor bladerdeeg die ik wel zelf maak. Werkt als een tierelier!

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Iets later dan gepland....

paddestoelen Ravioli

Linked Image

 

Het was al de tweede portie....de eerste was snel weg

Deze uit de losse pols gemaakt, heb wel een plankje, maar meeeeeen......dat was een gepruts

De thuiskok wil het de volgende keer wel een kans geven....nou hij mag

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...