Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

5 kilo Josta bessen….. Wat zal ik maken?

Featured Replies

Geplaatst:

In de overgenomen tuin staan 4 struiken Jostabessen, waar ik de nodige kilo’s vanaf heb gehaald. Confituur maak ik vanavond van de eerste kilo, zijn er nog onder jullie die smakelijke combinaties weten met deze bes? Voor jam, of iets anders?

Geplaatst:

Sap. Heel gemakkelijk met de stoomsappan. thumbup

  • Jorieke123 heeft de titel gewijzigd in 5 kilo Josta bessen….. Wat zal ik maken?
Geplaatst:
  • Auteur

Tot nu toe jam en confiture gemaakt van de Josta bessen.

Ik heb nog geen ontsapper, dus sap of siroop zal even moeten wachten.

Wat op viel is dat de jam en de confiture goed stevig wordt met gebruik van geleisuiker, het pectine-gehalte lijkt erg hoog.

Geplaatst:

Dat is ook erg hoog bij kruisbessen zeker. Kruisbes chutney is een lekkere chutney bereiding. Clafoutis van kruisbessen is heerlijk.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Clafoutis, wat een goed idee! Ziet er lekker uit en dat zal het man-volk thuis zeker lekker vinden!

Geplaatst:
  • Auteur

Recept van Heel Holland Bakt site gehaald.

Met een bolletje vanille-ijs erbij viel dit in heel goede aarde!

IMG_2354.jpg

  • 4 weken later...
Geplaatst:

Wat ik geregeld doe is bessen waar ik even geen bestemming voor heb doe ik losgevroren in de vriezer,kan deze erdan eruit halen bevroren in de blender doen samen met yogurt of karnemelk of wey voor een smoothie. Dit jaar zijn er flink veel appels en druiven,denk om hier gedeeltelijk sap van te maken,liefst lang bewaarbaar,maar weet nog niet goed of ik ze zelf ga persen en dan het sap koken of een ontsappan beteren sneller is hiervoor.......

Geplaatst:

Jostabes gebruikte ik een keer voor zoetzure pepersaus, omdat mijn bessen een beetje naar tomaat smaakten en niet echt naar fruit. Ik vond het de lekkerste pepersaus. Beter dan met pruimen of druiven als basis. Ik denk dat een chutney ook goed kan.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.