Geplaatst: 13 juli 201213 j Ik heb bij de Jumbo laatst een zakje maïskorrels gekocht, die waren gezouten en krokant. Dus niet gepoft, maar ehm.. gebakken? En bij de Xenos kocht ik een zak met wasabi erwten. Ook krokant, en nog steeds de vorm van een erwt.Weet iemand hier hoe je dat aan zou kunnen pakken? Om ze zelf te maken? Zou dat moeten met suikermaïs? Voedermaïs? Vers? Geweekt? En ook bij de erwten: vers? jong? ouder? droog? Tjonge, wat een vraagtekens he? Ik lees online wel wat verhalen van mensen die de erwten nog van vroeger kennen, ze werden op de kermis verkocht? Geen idee Maar echt een werkwijze of recept kan ik niet vinden. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 13 juli 201213 j Mischien gevriesdroogt, nog nooit gezien/gegeten hoor. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 13 juli 201213 j Die mais heb ik al eens gehad....ik vond een Engelstalige link voor je: http://www.laxcorn.com/roasted_salted_corn.html daar hebben ze het over "zea mays"
Geplaatst: 13 juli 201213 j Het complete antwoord heb ik niet voor je, maar met een paar beginnetjes kom je misschien een stapje verder. Ik herken het idee van vakanties in Turkije en Noord Afrika. Allerlei verschillende kleine boontjes of erwtjes met zout of suiker of allerlei "vreemde", maar erg lekkere, kruiden. Ik heb nooit naar een recept gevraagd. Met pompoen-, en courgette-zaadjes doen ze in Marokko en Tunesie iets vergelijkbaars. En dan zijn er natuurlijk nog de Grunniger mollebonen, ze zijn in Noord Groningen gewoon in de supermarkt te koop. Recept: http://www.smulweb.nl/recepten/799084/Gepofte-groningse-mollebonenHoop dat je hiermee verder komt. Ben benieuwd naar de resultaten. Groet, RvO
Geplaatst: 13 juli 201213 j Auteur Dank jullie wel alvast Zea mays is voedermaïs of pofmaïs, dus daar hebben we genoeg van straks! Kan ik lekker heel wat proberen tot ik het goed heb. Het gaat dan dus om de volwassen en gedroogde variant van de erwten/maïs. En dan weken... Moet lukken Oh haha en Mollebonen zijn dus ook wel duivenbonen (of paardenbonen, veldbonen, etc.) en die willen we volgend jaar gaan telen. In het groot. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 juli 201213 j .... Zea mays is voedermaïs of pofmaïs, ....Detail: Zea mays is volgens mij gewoon maïs, dus niet alleen voedermaïs of pofmaïs, maar ook suikermaïs en siermaïs, etc..
Geplaatst: 14 juli 201213 j Auteur Bij suikermaïs staat er 'saccharata' achter. Maar ik kan het mis hebben hoor Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 juli 201213 j Ja, en bij andere rassen staat er weer wat anders achter. Bijv. http://en.wikipedia.org/wiki/Maize#Genetics . Maar zoals gezegd het is een detail. M.i. gewoon proberen en proeven.
Geplaatst: 14 juli 201213 j Auteur Hm, dan weten we het nog niet Maar als je een gedroogde suikermaïs-korrel 32 laat weken (zoals ze doen bij die Mollebonen), dan zit er voornamelijk water in... En een voedermaïs-korrel heeft dan naar mijn idee (omdat die niet zo verschrompelen bij het drogen) meer vaste stof? Nou ja, ik heb beide soorten in de tuin, dus mijn bevindingen zullen hier wel verschijnen. Ik vind het namelijk een lekker zoutje, lijkt mij makkelijker te maken dan chips. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 juli 201213 j Jorieke het zou ook kunnen dat je ze niet moet voorweken maar moet voorvriezen. Ben een beetje verdwaald geraakt op internet nav je vraag en kwam onderstaande link tegen....die weer naar andere mais dingen linkt dus....leesvoer genoeg http://www.ehow.com/how_5063029_make-corn-nuts.html
Geplaatst: 7 januari 20205 j Hi, speciaal voor jullie een account aan gemaakt. Onderstaande link laat zien hoe je geroosterde mais maakt. http://www.makkelijkerecepten.net/geroosterde-mais/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.