Helly Geplaatst: 16 augustus 2012 Geplaatst: 16 augustus 2012 Ik weet niet of het echt een Duits recept is, maar wij vonden het bij de slagerij in ons vakantiedorp een heerlijk broodbeleg. En gezien Jet het een goed idee vond het hier neer te zetten, bij deze.Eigenlijk is het niet echt een recept, meer een handeling want gekookt wordt er niet. Maar het is wel heel erg lekker!We beginnen met een bosuitje (of lente-ui, rode ui of prei) uit eigen tuin. Deze lekker dun in ringen snijden, ook het groen kan er in.Een kuipje verse basic roomkaas in een schaaltje, even los roeren. Dan het uitje (of de prei) eroverheen verdelen. En uiteraard kan het nog op smaak worden gemaakt met wat versgemalen peper. En voilá, klaar is je heerlijke broodbeleg, of toastbeleg.. stokbroodbeleg.. vulling tussen je plakje ham, kip of salami, kwakje in je tomatensoep.. zeer veelzijdig spulletje Enjoy! Quote Good things come in small packages
appelvrouw Geplaatst: 20 augustus 2012 Geplaatst: 20 augustus 2012 Top Helly, ik zet roomkaas op boodschappenlijstje Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
greetje11 Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 Bij de aldi te koop roomkaas met bieslook.Kan je zo op je boterham smeren. Quote
meekje Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 En het smaakt super! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
appelvrouw Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 Nee bah, die heb ik wel eens gehad en ik vond hem...vies!Maar zelfgemaakte frish kase is wel lekker..en je stopt erin waar je zin in hebt ( een jong sjalotje...mmm) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Helly Geplaatst: 23 augustus 2012 Auteur Geplaatst: 23 augustus 2012 Of heerlijke verse bieslook uit eigen tuin Ik hoef die roomkaas met bieslook ook niet. Liefst iets vers erin. Quote Good things come in small packages
Erny Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 In het voorjaar begin het altijd met roomkaas of turkse yoghurt of kwark mee naar de tuin en dan maar knippen van de nieuwe bieslook etc voor erdoorheen. Vers Turks brood erbij... Gaat zo de hele zomer door en er komt steeds meer doorheen... Quote
dennislp Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 Leuk recept, zeker een om te onthouden. En verse bieslook lekkerder? Zeker weten! Neem paturain als voorbeeld: veel lekkerder nog met verse bieslook er op. Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
greetje11 Geplaatst: 24 augustus 2012 Geplaatst: 24 augustus 2012 Nee bah, die heb ik wel eens gehad en ik vond hem...vies!Maar zelfgemaakte frish kase is wel lekker..en je stopt erin waar je zin in hebt ( een jong sjalotje...mmm) We gaan het uiteraard hier ook proberen, maar ik dacht, waarom zelf prutsen als het makkelijker kan. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 augustus 2012 Geplaatst: 24 augustus 2012 Omdat prutsen leuk is! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 24 augustus 2012 Auteur Geplaatst: 24 augustus 2012 Jorieke, hoe gaat t met t kaas maken? En heb jij al s verse roomkaas gemaakt? Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 24 augustus 2012 Geplaatst: 24 augustus 2012 Op het moment maak ik even geen kaas. Ik heb er nog wat liggen van het voorjaar, en die zijn toch wel snoeihard hoor. Je kunt er nog net plakken van snijden. Dat komt vooral omdat ze zo klein zijn denk ik. Daar gaan we aan werken Maar pas van het najaar weer, want nu ben ik druk zat met andere inmaak. Verse kaas maak ik eigenlijk nooit. Moet ik nodig doen. Wel zure room... is ook lekker met bieslook en een uitje. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.