Juul Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Normaal lever ik de opbrengst van de moestuin in bij mijn vrolijke wederhelft maar ik wil zelf ook eigenlijk wel eens iets koken. Nu kan ik een eitje bakken en een biefstukje maar daar houdt het zo ongeveer ook op. Als ik de gangbare kookboeken bekijk dat ben ik na een paar zinnen al de draad kwijt. Ik zoek echt iets waar precies in is beschreven hoeveel minuten iets moet koken en verdere gedetailleerde informatie. Soort "koken for dummies" Ik vind het makkelijker om uit een boek iets te halen dan van een website. Quote
nanda Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Tsja daar zijn boeken vol over geschreven..... Gaat ons in een forum niet lukken.Wat ik zelf handig vind als naslag is de groentewijzer van het voedingscentrum met daarin de kooktijden van heel veel groenten. Water aan de kook brengen, groente erin en als het weer kookt gaat de tijd in. Voor het koken hoeft het niet wild te bruisen, liever zachtjes borrelen. Hier kun je de lijst vindenhttp://webshop.voedingscentrum.nl/pdf/102.pdf Succes Quote
meekje Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Je hebt ook een website, Koken voor klunzen.... http://home.12move.nl/sh365555/kookboek_index.htmlsucces! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Erny Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Aan de Vismarkt in Groningen zit een goedkope boekenwinkel (in de buurt van de Perry Sport) waar ze allerlei goedkope leuke en ook simpele basic kookboeken verkopen. Heb daar al heel wat leuke en mooie kookboeken gekocht (waaronder ook het leuke Inmaakkookboek van Hans Gerlach...). Quote
Juul Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Dat is toevallig. Daar ben ik zaterdag nog geweest Nog een boekje over zelf (vergeten) groenten kweken gekocht. Was inderdaad niet duur. Quote
Erny Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ze hebben ook regelmatig weer nieuwe aanvoer, dus altijd wat te ontdekken! Ik kom daar nooit zonder kookboek naar buiten, meestal met meer... Quote
Kruidje Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ik vind de meeste recepten in kookboeken een beetje ver gezocht. Het lijkt een beetje op: we moeten per se iets nieuws bedenken. Zelf vind ik de recepten in de boeken van Dr. Ötker handig (duitstalig). Lekker ouderwetse recepten met precieze beschrijvingen. Meestal kook ik free-style. Dus ik gooi maar wat bij elkaar. Zou je misschien een tijdje samen met je vrolijke wederhelft kunnen koken en wat kunstjes afkijken. Beetje hand en spandiensten zijn vast welkom. Samen koken is sowieso superleuk - volgens mij tenminste. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
kustlijn Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ook ik kook zoals Kruidje, free-style dus. Veelal neem ik wel een kookboek bij de hand om mij te inspireren, maar tijdens het koken leg ik deze weg.Voordat ik de draad in het kookboek weer heb opgepakt duurt het veels te lang.Vroeger schreef ik recepten voor mij duidelijk uit op papier, splitste de bereidingswijze in de door mij gewenste volgorde en schreef ook de "Mise en place"* uit. Dat doe ik dus absoluut niet meer.Ik neem een kookboek als inspiratie bron, en als leidraad voor de (aan te schaffen) ingrediënten.Verder kook ik wat meer dan ik werkelijk nodig heb.En wel om de reden dat ik vaak proef.Ik laat mijn smaak het recept bepalen, Ik componeer in wezen met smaken.Een nadeel is, dat mijn vrouw vaak zegt, "dat mag je nog wel eens koken voor mij", dat ik dat niet kan.Gewoonweg omdat er niets op papier staat, en ik ook niets op schrijf. * http://nl.wikipedia.org/wiki/Mise_en_place Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )
Kamilla Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Kom bij mij in de kost en neem een kookboek mee: vervolgens zullen binnen afzienbare tijd vehongeren. Ik kan er ook totaal niks mee! Ik heb wel veel plezier van het kookboek van opoe: "Ons Kookboek" geschreven voor het landbouwhuishoudonderwijs in 1935. Oude spelling. Heel basaal, geen rare fratsen. Je weet waar je aan moet beginnen. Na wat ervaring komt je eigen fantasie vanzelf op gang en kan je het zelf zo ludiek maken als je wilt. Evenals eventuele aanpassingen omdat de inzichten over gezonde voeding bijgeschaafd zijn. Hoe je bloedworst moet maken en kippen moet plukken, sla ik meestal over... Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.