Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb net een gerecht gekookt met spruitjes (zelfs de kids vinden het lekker), beetje een eigen twist en het recept wil ik wel delen met jullie. Ben benieuwd of jullie het ook lekker vinden.

 

Wat heb je nodig :

- Biologische aardappels

- spruiten

- gerookte spekblokjes (mager)

- rozemarijn

- 1 limoen (schil en sap)

- paar teentjes knoflook

- champignons

- vlees naar keuze (karbonade of mediterane gehaktbal)

ik heb gekozen voor een mediterane gehaktbal.

 

Borstel de aardappeltjes onder de kraan schoon en dep ze daarna droog met een stuk keukenpapier.

Snij de aardappels met schil in partjes en leg ze in een ovenschaal met wat olie en gaar ze in de oven.

Snij/hak de knoflook, rozemarijn (2 a 3 takjes) fijn en de champignons in vieren.

Met een dunschiller een paar limoenschillen raspen en fijn snijden.

 

Kook vervolgens vast de spruiten (niet gaar).

Bak tegelijkertijd de spekreepjes licht krokant. Doe de champignons, de knoflook en de fijngehakte rozemarijn erbij. Even verder bakken tot de champignons ook gaar zijn en de spekreepjes krokant.

 

Voor de gehaktbal heb ik rundergehakt gebruikt en een potje mediteranekruiden, een ei en broodkruim.

Iedereen weet denk ik wel hoe je een gehaktbal moet maken neem ik aan

Bak deze tegelijkertijd met de spekjes etc..

 

Doe vervolgens de spruiten erbij met de limoenrasp en roer dit goed door elkaar (met liefde anders maak je de spruiten kapot).

Knijp vervolgens een beetje limoensap uit boven de spruiten.

 

Haal de aardappelparten uit de oven en strooi er iets zeezout op.

 

Serveren en smullen maar (hoop ik ).

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Wij eten spruitjes vaak met spekjes, cashewnoten, (veel) knoflook en tijm, ook lekker !!

 

Spruitjes 6-7 minuten koken en afgieten, in de tussentijd in de wok vast spekjes knapperig bakken, dan spruitjes, uitgeperste knoflook en tijm erbij, heerlijk !!

Geplaatst:

VL kookt tegenwoordig vaak door de week, en die houdt eigenlijk niet van spruiten (of althans, gewoon gekookt naast de aardappelen).

 

Hij had een (kinder) recept gevonden een beetje aangepast:

 

Kook kruimige aardappelen.

Kook de spruiten (kort).

Neem een blik knakworsten (voor de kids, rookworst is ook erg lekker)

 

Verkruimel de aardappelen en schep ze samen met de spruiten in een ovenschaal. Snijd de knak- of rookworst in plakjes en leg die bovenop de aardappelen en spruiten. Rasp er wat kaas over en zet 20 minuutjes in de oven.

 

Zout heeft het niet nodig door de knak- of rookworst, wat peper en nootmuskaat wel... Het is echt een simpele kinder maaltijd, maar ik zeg er geen nee tegen!

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...