Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Citroen curd (Lemon curd) maken


Jorieke123

Recommended Posts

Dinsdags halen wij fruit en groente op de markt, waar lelijke plekken op zitten. Of erger... dan is er amper te herkennen wat dat hoopje snot ooit was geweest. Kratten vol, voor onze varkens.

Dit even als inleiding Want er zaten zo'n 15 a 20 (moet ze nog even tellen hoor) citroenen bij, die nog goed genoeg waren voor onszelf. (plus: de varkens maak je er echt niet blij mee). Ik heb al heel wat citroensap in de vriezer van een vorige keer, maar toch wou ik ze niet weggooien.

Ik zocht op internet of ik het sap kan verhitten om dan in flesjes te stoppen. Zodat ze in de kelder houdbaar blijven. Want de vriezer zit al vol zat.

En toen zag ik een recept voor Lemon curd. Met citroenen (check), aardig wat eieren (we hebben alweer een licht overschot), suiker (check ) en boter (zelf gemaakt, ingevroren).

 

Het recept is vrij simpel, dus ik ga vanavond aan de slag!

 

Je kunt het vinden op http://www.weckonline.eu

http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Fruit_wecken/Citroen_curd_maken/citroen_curd_maken.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Herlijk spul he? Lemon curd, maar lang bewaren kun je het niet. Als het niet erg dik geworden is volgende keer iets langer doorwarmen in de bainmarie, pas wel op als je het te heet laat worden schift het.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...