Geplaatst: 30 november 201410 j Hey Jorieke, Ik zie de foto van die beenham, ik heb daar nog zo'n standaard voor, als je daar belang bij hebt neem ik die voor je mee.Ik heb er 3:-) gekregen bij aanschaf van zo'n lekker spaans serrano/iberico varkenspootje.gr Nas https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 30 november 201410 j Auteur Ik wil dat wel eens proberen ja, maar over het algemeen snijden we ze lekker nieuwerwets met de snijmachine Ik heb eventueel ook nog wel lekker wat 'normale'spareribs, als je die wilt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 november 201410 j Auteur We gaan komende week ook weer vlees versturen. Dat doen we dan op woensdag of op donderdag, zodat het op donderdag of op vrijdag aan komt. We verpakken alles vacuüm, en er gaan lekker wat blokken ijs mee in de verpakking. Zo blijft alles mooi koud. De verzendkosten zijn 6 euro, en we kunnen dan tot 30 kilo (totale gewicht van het pakket. Dus incl. ijsblokken) versturen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 december 201410 j Hi jorieke,Ik heb net de bakplaat opgemeten en deze is 60 cm bij 30 cm.Kan ik het dan as zaterdag ophalen?Ik hoor dan wel hoeveel kg het is.Graag weer lekker veel vlees.Gr nas. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 6 december 201410 j Vandaag het vlees opgehaald en wat ziet dat er lekker uit!!! Maar liefst 6,5 kilo feestmaal.Kreeg er ook een mooi zeepje bij gemaakt van varkensvet.Dank je wel Jorieke. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 6 december 201410 j Auteur Ja, dat is wel een prachtstuk, al zeggen we het zelf Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat maken! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 december 201410 j Auteur Op deze foto lijkt hij wel klein trouwens, je moest het stuk buik met 2 handen/armen dragen We hadden er zelfs geen seal-zakken voor, paste NET niet in onze grootste maat. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 december 201410 j mooi stukje! Volgens mij zo`n zelfde stukje als welke wij gekocht hebben bij jou toch Jorieke? Weet je al wat je ermee gaat doen Nas? Ik heb anders welke een receptje voor je liggen welke wij gaan gebruiken voor dit stuk vlees. Na de kerstdagen kan ik vertellen of het lekker was. http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Geplaatst: 7 december 201410 j Ik moet op zoek naar een lekker recept, zat zelf te denken aan iets met zo min mogelijk poespas wat zout,peper, rode wijn flinke uien en knoflook.Maar kan Zo maar heel anders worden. Ben heel nieuwsgierig naar jouw recept en natuurlijk de foto'sSmakelijk alvast! https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 9 december 201410 j Het is dat ik niet meer in Nederland woon http://gogreenbuddy.com mijn werk naar een groenere gezondere wereld!
Geplaatst: 9 januari 201510 j Auteur 17 januari gaat er weer een varken naar de slager. We gaan er onder andere weer worst van maken: samen-zelluf-doen-t15755.html maar er zijn ook nog wat andere mooie stukken te reserveren. Achterpoot/bil, voorpoot, ribstuk, kop, kinnebakken, etc. Of gewoon een 'normaal' pakket met van alles-en-nog-wat. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 16 februari 201510 j Auteur 23 februari moet er weer een varken aan geloven... Ik ga uiteraard zelf weer aan de slag met worsten, en er zijn weer heel wat mooie stukken te koop.En ook de normale pakketten zullen er weer zijn. Die kunnen we ook versturen, zie ook hier: http://veldvarkens.nl/vleesverkoop-2.html Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 februari 201510 j Auteur Nog beschikbaar: een prachtige ham van dik 10 kilo: (foto is een voorbeeld, de ham zit nu nog aan het varken vast... ) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 mei 201510 j Auteur Eind deze maand gaat er een Wolvarken-Duroc varken naar de slager. Het is prachtig vlees om wat moois van te gaan maken, zoals zouten, drogen, roken, etc. Door veel beweging en zeer gevarieerd voedsel, Is het prachtig donkerroze vlees, met vele kleine 'adertjes' van vet er door. Mooi mals, sappig en smaakvol dus. We verdelen het vlees dus het liefst in grote delen, zoals de ham, buikspek, karbonadestrook (ribstuk), voorpoot, etc. Zodat je zelf nog met een zak zout en een hand vol kruiden aan het werk kunt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 mei 201510 j Zullen wij coppa maken? Moeten even op tijd een datum prikken.voormij liefst een zaterdag of zondag.wil je voor mij dan het bijbehorende vlees reserveren. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 15 mei 201510 j Auteur Dat kan zeker, dan wordt dan de 30e of de 31e als dat uit komt? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 mei 201510 j Auteur Als er nog meer mensen meteen een uitleg willen bij hun mooie stuk vlees? Dan zijn ze ook op die 31e van mei welkom Ik kan dan de werkwijze laten zien voor het gezouten en gerookte buikspek en of kinnebakken, een gezouten en gedroogde ham, ik wil zelf nog weer een gepocheerde en koudgerookte ham maken, enz. enz. De meeste zaken zijn natuurlijk wat lastig om meteen te maken, omdat het zouten/marineren eerst alweer vele dagen in beslag neemt. Maar via het forum kunnen we dan de volgende stappen bespreken. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 augustus 20159 j Auteur Over een kleine 4 weken laten we weer een varken slachten. Voor de Moestuinforumdag, maar ook voor een aantal mensen die al lang wachten op een mooi groot stuk vlees. Er zijn dus alweer wat zaken uitverkocht (gereserveerd), maar er zijn nog wat zaken te bestellen. Lever bijvoorbeeld, en de achterpoot/ham, kinnebakken, en ribstuk. Mooie grote stukken vlees om zelf nog mee aan de slag te gaan. Lekker zouten en drogen, roken, roosteren, etc. etc. We gaan zelf bijvoorbeeld weer aan de gang met een hele gedroogde achterpoot. Hier op het forum kan je lezen hoe wij dat doen. Edit: het is qua ras een wat kleiner varken, dus de ham zal bijvoorbeeld minder zwaar zijn dan normaal. Ik gok zo'n 8 tot 9 kilo. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 12 oktober 20159 j Auteur Eind oktober gaat er weer een varken naar de slager. En woensdag de 28e ('s avonds) kan het (nog niet bevroren) vlees ook worden bezorgd in Utrecht. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 oktober 20159 j En het vlees is zo lekker!!Buikspek gehad... Mjammie!! Filetlapjes.... heerlijk!Gisteren de gehakt gebruikt... jeetje wat een verschil met de supermarkt gehakt!Vanavond zijn de karbonaadjes aan de beurt, ik ben benieuwd! Beginnend moestuinier met een moestuin van 42m2 onder glas.
Geplaatst: 14 oktober 20159 j een gepocheerde en koudgerookte hamDoe je dat in die volgorde? PB voor mijn bestelling "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 14 oktober 20159 j Auteur Ja, in die volgorde gerookte-en-gepocheerde-ham-in-hooi-t16517.html? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Donderdag wilde ik met het veldvarkenvlees aan de slag (kanniew88 ) .Maar vannacht schoot me iets te binnen: vlees moet toch na de slacht besterven? Rijpen? Of is dat dan al gebeurd?https://brabants-industrieel-erfgoed.wiki.zoho.com/Slachterijen-en-vleeswarenindustrie.html"Het vlees tenslotte, wordt opgeslagen om te besterven. Door natuurlijke processen als eiwitsplitsing en melkzuurproduktie wordt het pas geslachte, taaie vlees mals.". 26 oktober 20159 j aangepast door Gast "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Auteur Het varken in kwestie is al netjes ingeleverd bij de slager en hangt te besterven tot halverwege deze week Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.