Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kunnen gedroogde wortels van planten nog ontkiemen?


Rebel

Recommended Posts

Ik had daar nou juist vanmorgen een heel gesprek en een twist over met een mede tuinier bij mij op het complex. Bij het wieden van het zevenblad, de uitgetrokken wortels op het pad gelegd in de zon. De buurvrouw vroeg me of ik die wortels wel in een vuilniszak wilde doen. Expres zei ik natuurlijk dat ze op de composthoop gingen ( ze gaan in de sloot overigens ). Ze sprong welhaast uit haar vel. Haha.

Ik zei haar dat ik het eerst liet verdrogen de dag, op het pad, en dan vanmiddag weghaal. Ze had een heel verhaal, dat dat zo écht niet werkte met zevenblad.

 

Maar ik neem dat risico ook niet. Het gaat de sloot in ( en het zinkt en verdrinkt )

Link to comment
Share on other sites

Gedroogde wortels lopen echt niet meer uit. Ik heb ook hele discussies gehad met medetuinierders die mij bezweerden dat ik ze niet op de composthoop mocht gooien. Dat doe ik gewoon met zevenblad, haagwinde en kweekgras. Als je op zeker wilt gaan laat je het een paar weken opdrogen in een emmer oid waar geen regen in kan vallen. Daarna kan je het gerust op de composthoop gooien. Bij mij gaat alle wortelonkruiden op die manier dood. Als de medetuinders gelijk zouden hebben, zou ik mijn hele tuin nu vol moeten hebben met wortelonkruiden. Het tegendeel is waar. De drie genoemde plantn komen bij mij alleen nog aan de randen van mijn perceel voor. Verder dan een halve meter komen ze niet. Alleen maar cadeautjes van buurtuinen en van gemeentegrond.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...