Jump to content

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
Posted

Ik teel al een aantal jaren de Gleisdorfer oliepompoen met zogenaamde naakte, groene zaden. Kocht het zaad in Munchen in de zaadwinkel op de viktualienmarkt. Dit ras wordt in Oostenrijk geteeld voor de oliewinning. Als spijsolie is pompoenzaadolie even duur als de beste olijfolie. Vorig jaar ook Kakai geteeld samen met de Gleisdorfer. Die hebben elkaar dus bestoven. Een jaar eerder heb ik er een aantal kruisingen met courgette uit moeten gooien. Dit jaar heb ik van eigen gewonnen zaad 8 selecties met elk 10 planten staan die ik ga zelfbestuiven met de hand om van elk een zuiver ras te krijgen. De Kakai geeft kleinere vruchten en rankt minder sterk, een goed ras voor kleinere tuinen. Ik selecteer op meer oranje vleeskleur want de Gleisdorfer is erg bleek. Een van de selecties heeft wat meegekregen van de spaghettie pompoen, elk zaad zit aan een lange oranje draad. Leuk voor in de pompoensoep.

Ik gebruik elke morgen twee eetlepels zaad om voldoende zink binnen te krijgen. Zijn de zaden van eigen oogst op dan koop ik ze in de Eco Plaza of in de Turkse groentenwinkel

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...