Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bladluis, hoe bestrijden jullie die?


Recommended Posts

Vanavond heeft zoon Dylan opgezocht hoe het komt dat de bladeren van z'n paprikaplant opkrullen, en een oorzaak zou de bladluis kunnen zijn, weest gaan kijken en er zaten inderdaad bladluizen op...het is een bloembak die op de vensterbank staat in z'n kamer..hoe zijn die daar geraakt ??

Een eerste optie was, spoelen met water, wat hij intussen gedaan heeft, want we zijn niet zo voor die pesticiden, en een aftreksel erop spuiten van uien zou blijkbaar ook helpen. De uien liggen nu tot morgen in 't water en dan gaan we de bladluizen "aanvallen" !!!

De afrikaantjes bloeien nog niet (te laat gezaaid) maar die zullen we er ook bijplanten...maar dan eerder in volle grond bij planten die gevoelig zijn voor bladluizen.

 

Hoe bestrijden jullie bladluizen?

 

grtjs, Katrien

Link to comment
Share on other sites

Dat is afhankelijk. Soms doe ik niets, en dan gaan ze ook weg, Als de plant er onder lijdt: afknippen wat je af kan knippen, water spuiten, brandnetelgier spuiten. Ik heb ook nog een flesje Ecostyle spul staan, al jaren niet gebruikt, maar werkte wel, daar niet van. Als ze op de tuinbonen zitten: toppen van de plant. Vorig jaar helemaal niks gedaan: ze verdwenen ook daar op een gegeven moment zonder ingrijpen.

Luizen zitten op zwakke planten. Zo kunnen ze 1 plant helemaal bevolken en de plant er naast niet of nauwelijks. Als een plant aansterkt, verdwijnen die luizen kennelijk ook.

 

Er zijn héél veel 'vriendelijke' luizenmengsels te maken. Van diverse plantengieren, of met spiritus en zeep.

Link to comment
Share on other sites

Wil ik luizen bestrijden ( ik zal dat niet snel doen eigenlijk ) dan gebruik ik een zeep-spiritus mengseltje. 1 liter water, 1 half theekopje spiritus en 2 druppels dreft.

Belangrijk is dat een paar keer te spuiten ( ook onderkant bladeren ). 1x spuiten doodt de luizen. Maar niet de eieren. 4x spuiten in een 3 daagse interval, ben je overal van af. Tot een nieuwe luizen-aanval natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Katrien, het middel met uien gaat wel wat doen maar niet 100% wat je wil bereiken. De cola waar Pet het over heeft doet dat wel. Maar zoals Bit ook al aangeeft je dood ook dan slechts de bladluis en niet de eitjes en je moet echt goed onder het blad spuiten en herhalen na enkele dagen. Grote voordeel van cola : niets zelf mengen, geen rommel in huis en als je het niet drinkt koop je een klein blikje van het merk erg goedkoop en je bent klaar.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...