Geplaatst: 10 mei 201213 j Ik ga het denk ik gewoon proberen! Dank je http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Geplaatst: 12 juni 20169 j Wat jammer, heb ik net de doorgeschoten radijzen opgeruimd, lees ik hier dat je ook daarvan de peultjes kan eten Daarom hijs ik dit draadje maar even omhoog Mijn rattenstaartjes bloeien trouwens in verschillende kleuren: puur wit, maar ook roze. Zal dus wel een mengsel zijn. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 15 juni 20169 j Ik heb die rattenstaartjes vorig jaar gezaaid en was niet enthousiast over de smaak. Ze zijn behoorlijk pittig van smaak en als ze te groot worden, worden ze taai. Je kan ze het beste roerbakken met andere groenten. Ze groeiden als kool en hadden een behoorlijke opbrengst. Ze worden wel een meter hoog.
Geplaatst: 15 juni 20169 j behoorlijk pittig van smaaken daar word ik nou juist weer wél enthousiast van Bij mij worden de radijzen altijd opgevroten, dus dan lijkt me dit een mooi alternatief. Ben benieuwd "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 15 juni 20169 j Hier vreten de slakken mijn bloeiende radijzenplanten gewoon op met blad, bloem steel en al, als ik niet oppas! Dus als de knolletjes niet verdwijnen, dan de hele plant wel... Marijke. Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.
Geplaatst: 15 juni 20169 j Heeft Jasmin de Mizunapeulen overleefd? Had de eerste mizuna's aan de konijntjes gegeven zodra ze gingen bloeien, maar ik ben er zo enthousiast over dat ik er nu een aantal zaad wil laten vormen. Kun je inderdaad de zaadjes eruit halen en de peultjes nog opsnoepen of roerbakken? Het doorzettingsvermogen van onkruid is bewonderenswaardig
Geplaatst: 5 juni 20178 j Dit jaar voor het eerst en ik vind het wel een leuke groente, smaak net zoals zeer pittige radijzen.
Geplaatst: 6 juni 20178 j Ik volg dit draadje aandachtig! Er waren mensen die zich afvroegen waar je zaadjes kon kopen. Ik bestelde ze hier: http://www.denieuwetuin.be(Hier is de volledige link: https://denieuwetuin.be/home/460-slangenradijs-.html ) Goed om weten dat de planten anderhalve meter hoog worden, ik ga ze één dezer dagen ook zaaien.
Geplaatst: 6 juni 20178 j Auteur Ik heb ze ook weer staan, maar had wat koolzaadglanskever (?) in de bloemen en dus nog weinig peultjes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 juni 20178 j Wat een mooie bos zo bij elkaar Jorieke. Heb je verschillende planten bij elkaar gezet? Ik had er een aantal op een rijtje, maar die zaten elkaar op een gegeven moment in de weg. Ik heb flink 'gesnoeid' (vele bladeren weggehaald) en een enkel plantje er tussenuit gehaald. Op dit moment ligt wat over is nu praktisch horizontaal, ondanks de nodige stutwerken gisteren. We gaan zien wat er de komende dagen weer omhoog komt. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 6 juni 20178 j Auteur Dit zijn 4 (of 5?? ) plantjes pal naast elkaar. Tegen het hekje, met een touwtje er omheen om ze een beetje naar achteren te dwingen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 juni 20178 j Serieus? Bij mij groeiden ze uit hun voegen (het waren er zes, toen vijf, toen vier en nu drie) en leek vooral een plant de anderen compleet te domineren. De bladeren leken ook veel monsterlijker (groot!) dan voorgaande jaren. Volgend jaar dus gewoon in een klein cirkeltje zetten en niet in een rijtje en weer proberen. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 19 juni 20178 j Weet iemand of je de slangenradijs in kunt vriezen? Ik wil een hele bubs oogsten, maar kan het niet allemaal opeten. Of is er een andere manier om ze te bewaren of kwijt te raken? Inmaken misschien? (Drogen, vermalen, jam of pesto van maken, weggeven? ) Als ik nog langer wacht, zijn ze niet lekker meer en ik eet er al meer dan genoeg op. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 19 juni 20178 j Auteur Ik zou ze eerder nog op zoet/zuur zetten? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 19 juni 20178 j Zoet-zuur, dat is een goed idee. Daar moet ik morgen dan nog maar even mee aan de slag. Goede tip Jorieke! (En een handjevol gaat alsnog de vriezer in, om over een week of wat te kijken wat daar van over is en hoe het smaakt.) Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 20 juni 20178 j Je schijnt ze te kunnen gebruiken als erwten, maar ook te kunnen inmaken. https://www.bountifulgardens.org/products/VRA-5070/ Edible pods mature in 3-5 weeks-should be harvested before they go woody (2-3 weeks). Sow in succession. Use raw or cooked like edible-podded peas. Try lightly steaming pods 3-5 minutes. Of dit: http://www.sbs.com.au/food/recipes/sichuan-dry-fried-snake-beans Of bv ingemaakt http://www.abc.net.au/tv/pohskitchen/stories/s2856379.htm
Geplaatst: 20 juni 20178 j @Mellie Ik weet niet of snake radish hetzelfde is als snake beans, maar dat ene recept (voor snake beans) waar je naar linkt, lijkt me superlekker, dus dat ga ik hoe dan ook maken. Misschien zelfs wel met de slangenradijs. En vanavond ga ik aan de inmaak. Het houdt me van de straat. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 20 juni 20178 j @Mellie Ik weet niet of snake radish hetzelfde is als snake beans En vanavond ga ik aan de inmaak. Het houdt me van de straat. Schijnt meerdere namen te hebben, snake radish en snake beans oa. Wat mijn autocorrect ervan maakte, leverde mij rode oortjes en blozende wangen op.... pfff. Lang leve de bewerk-knop!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.