Jorieke123 Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 Ik ben kersen aan het ontsappen, om er limonade van te maken. Maar echt lekker ziet het er niet uit. Bruinig... en het oog wil ook wat. Dus ik zou het graag een beetje bijkleuren. Liefst met iets uit de tuin. Bietjes? Maar hoe dan? Bietje stuk koken en dat water door het kersensap doen? Zijn er nog andere manieren? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 Ik denk dat dat wel werkt.Als je googled op bietensap maken,krijg je redelijk wat recepten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 denk dat bessensap ook kan, dat doe je ook bij stoofperen,denk wel dat je dan het bietensap, bessensap wel moet meekokenvlierbessap zou ook kunnen als je dat nog hebt en.....als ik logisch nadenk geen citroen erbij want dat "bleekt" toch? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 10, 2013 Author Share Posted July 10, 2013 Ik heb nog wel rode bessen hangen, maar ik denk dat het goedje in een flesje bessensap heel erg geconcentreerd is? (of zou daar ook bietensap in zitten? ) Ik google wel even wat rond voor een bietensap-recept. Of werkwijze dus eigenlijk. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 Rode saffloer , Betanine *uit bietjes, Astaxanthine *uit alg, kreeft, garnalen etc....de E nummers weet ik niet uit het hoofd maar allemaal teogelaten.E nummer wil niet zeggen trouwens dat iets chemisch is en of ongezond, slechts dat het gebruikt mag worden als toevoeging....en een classering heeft en zo kun je makkelijk opzoeken wat iets is ) Er is nog een andere maar die is niet oplosbaar in water.... Kersen (familie van de pruim), sommige soorten kleuren mooi rood na het inmaken maar de meesten niet en worden of aubergine kleurig of roodbruin, doet niets aan de smaak af.... MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrina Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 Beetje citroensap erbij kan gerust. Dat zure houdt de kleur vast en laat het nog beter geleren ook. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.