angela Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Ik heb veel rode bessen dit jaar.Er staan al verschillende potten rode bessen jam in de kelder en ook nog jam gecombineerd met andere vruchten.Ik heb er al een boel weggegeven,er hangt geen net over dus de vogels gaan ook hun gang maar.Maar er hangen er nog steeds heel veel aan, iemand nog een ander idee wat ik er mee kan maken/doen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 saus maken(dunne jam) of sorbetijs(vruchten ijs zonder room/melk) Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 bessenjenever...........mmmmmmmmmmmmmm!proost bessensap in maken voor later gebruik bij stoofpeertjesen invriezen om later soort appelkruimeltaart te maken met bessenvulling [lekker hoor] Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Je eet het toch wel ook gewoon op als fruit, ik vind dat eigenlijk nog het lekkerste. Jam komt later wel met wat ik niet op krijg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herbivora Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Heb je van die zure bessen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CleJod Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Ik heb er een boel in de diepvries gedaan, en ook wat kilo's verse aardbeien. Als de bramen zostraks rijp zijn maak ik er een 'bosvruchtenjam' van, pure rode bessen is me te zuur voor op de boterham. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Bessenlikeur, bessenwijn, bessensaus, bessenjam met kick, bessengelei, http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/rode+bessen/ etc... ) MVG danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 Voor zo te eten vind ik ze niet echt lekker.Vruchtensaus heb ik ook al (de eerste lichting jam wou niet opstijven )Taart bakken is misschien wel een idee, de vriezer zit al redelijk vol met andere spullen die geoost zijn dus daar doe ik ze liever niet in.IJs is ook een goed idee dat ga ik ook eens proberen.Ik drink zelf niet maar om een keer te proberen om vruchten likeur te maken is misschien wel leuk.Nu alleen nog op zoek naar een recepje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 Je kunt ze natuurlijk ook drogen en aan een theemengsel toevoegen, net als stukjes aardbei, blad, kruiden etc. MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
cees7274 Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Is het een idee om er wat tussen het brood te doen? Vermits je zelf brood bakt, natuurlijk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 De buurvrouw doet dat ook maar ik moet zeggen vind het geen succes,Ook de taart vond ik niet echt geweldig.Ik ga ze heel goed snoeien en eens kijken of ik minder opbrengst krijg zo maar wel grotere bessen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 Ik heb net sap gemaakt, gewoon hele trosjes in de passeerzeef en tot sap maken. Dan basterdsuiker erbij naar smaak. Wat water erbij.Erg lekker en simpel!Voor taart met rode bessen moet je eens googlen op oostenrijks gebak met rode bessen, dat is erg lekker vind ik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 Grijns, Ribiselkuchen.....mit Topfen, Schneehaube usw http://tinyurl.com/o6ralqm Wie een recept wil hebben roept maar MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 HOi Danuta, precies dat is m, absoluut favoriet, misschien ook omdat we die op vakantie altijd kregen van de verhuurder en het dus voor mij instant vakantiegevoel is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 Mijn persoonlijke favoriet is biogarde yogurt, maar dan de stevige "stand" versie, met beetje bruine suiker en veel rode bessen. Uurtje of 2 laten trekken en niet ijskoud opeten. Een van die dingen waar je me voor wakker mag maken! Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Ik heb er gister sap van gemaakt, waar ik vandaag gelei van ga maken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 bowl maken. Verschillende vruchten door elkaar heerlijk.( klein gesneden) Bv aardbeien rode bessen bananen kersen Dan met lepel op eten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.