Jorieke123 Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Ik wil graag witte bonen wecken, in tomatensaus. Ik heb al wel een recept van Weckenonline.eu, maar ik kan niet echt vinden hoe groot of hoe klein de bonen moeten/mogen zijn. Zijn er hier ervaringsdeskundigen? Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Gewoon wat je zelf lekker vindt...sommigen pakken hele kleintjes, andere de normale en weer andere de echte grote jongens........ MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Ok, je hebt dus niet dat ze bijvoorbeeld snel stuk gaan als ze te groot zijn? Of de wecktijd al gauw te lang is voor de hele kleintjes? Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 In principe maak je de witte bonen in tomatensaus zover klaar dat ze gaar zijn, heet afvullen en nawecken. http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Tomaten_wecken/Witte_bonen_in_tomatensaus/witte_bonen_in_tomatensaus.html Dus je maakt eigenlijk een kant en klaar product, het nawecken zou voor alle soorten gelijk moeten zijn.... Hier zijn veel varianten op mogelijk natuurlijk, de amerikaanse baked beans, de griekse olifantenbonen in tomatensaus met oregano etc.... Voor een diepere rode kleur en/of wat meer pit aan de smaak geef er wat tomatenpuree aan de saus toe en eventueel wat zoete paprikapoeder. MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Je hebt geen eenden of wel Jorieke? Hier maken we met de St Fiacres onder andere cassoulet.Die St Fiacres zijn nog lang niet klaar hoor..de peulen moeten geel worden..maar dan weer niet te droog voor de weck. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Nee, ze zijn inderdaad nog niet klaar. Maar ik was me alvast wat aan het inlezen We hebben geen eenden nee. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Heb je dit nog uitgeprobeerd Jorieke? Zo ja , wat was het resultaat en hoe ben je te werk gegaan? Ik heb nl nog tomaten en bonen over Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eveline68 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 En ik wil mijn boerentenen wecken dus ben ook benieuwd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Is nix van gekomen dit jaar. Sowieso te weinig bonen, en gewoon geen tijd. Volgend jaar zet ik nog meer bonen, dus moet het er eindelijk van komen Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Dat is jammer; dan ga ik maar eens iets uitproberen....of ik maak een grote pan tomatensoep Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loraine Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Welke bonenrassen kan je het best gebruiken voor het maken van witte bonen in tomatensaus? Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.