San Marzano's hot summer vibes
Hier zal ik de vorderingen posten van mijn moestuin en tunnelserre.
Eerst en vooral een foto van de tuin in wording
De grond heb ik gefreesd, het is zware kleigrond dus hoop dat het iets zal worden.
Heb vorige week grondstalen binnen gedaan bij aveve om de Ph te laten testen, nog steeds wachtend op de resultaten...
Als er iemand tips heeft ivm zware kleigrond "luchtiger" te maken hoor ik het graag. Heb al veel gelezen op het web ivm zware grond zoals zand toevoegen, compost onderwerken, kalk strooien maar kom er nog niet uit wat het best is. Besef wel dat het niet van vandaag op morgen zal zijn dat die grond wat "lichter" zal worden.
Naast al mijn chilipepers (zo'n 30 verschillende soorten) zal ik ook tomaten planten in de tunnel.
Heb san marzano, roma, en Principe borgese als Italiaanse soortjes. Ook kreeg ik vorig jaar van een fransman "zwarte en gele tomaten zaden" voor de rest heb ik nog Cocktail pancho F1 die aant groeien is.
Ben van plan om tomaten te enten, benieuwd hoe dat zal lopen want dit is nieuw voor mij...
Gisteren een paar chilipepers trachten te enten, niet dat ik er veel hoop op heb dat het zal lukken. Het is een experiment als het ware...
Dit jaar ga ik eens edamame bonen proberen te telen, ik vind deze bonen niet in de Belgische winkels en ben er verzot op. Dus kocht ik zaad en ben al begonnen in potjes. Hoop ze binnen twee weken in vaste grond te kunnen planten. Het is eigenlijk een sojaboon afkomstig uit Japan. Je stoomt 7min. de peul waarin 2tot3 bonen zitten en serveert ze door wat grof zeezout op te strooien. Heerlijk en gezond!
Soorten die ik heb:
- Midori giant
- envy soja
- Early Hakucho
- White Lion
Verder heb ik nog:
Spruiten
Rode kool
Boerenkool
broccoli
gele rapen
rode rapen
witte selder
groene selder
prei
wortel (waaronder deep purple)
en nog veel meer op het programma staan.
Tot zover het begin van mijn kweekseizoen...
7 Comments
Recommended Comments