Old Rose en haar moestuin
We beginnen gewoon aan het begin van Februari 2014.
De natuur is behoorlijk van slag. Of anders gezegt, de natuur "loopt voor op schema "
Deze prachtige gele "zon" staat al een tijdje te bloeien.
En de hazelnoten (geel en rood) laten ook al hun pracht zien
Verstopt onder een berg houtafval zit een kippetje te broeden op haar eieren.
We houden haar goed in de gaten, mochten er kleine kuikentjes uit komen verhuizen deze snel naar binnen onder de warmtelamp.
Maar terug naar de moestuin . de bestelde zaden kwamen vorige week binnen, het tuinplezier begint dan al bij het uitdenken en bestellen ervan.
En dan begint het, zaaien en kijken, kontroleren of het nat genoeg is..en blij zijn als de eerste kopjes boven de grond komen.
Dit jaar heb ik weer een paar nieuwe groentes besteld ( blijft leuk, steeds weer iets nieuws uitproberen )
5 verschillende soorte pepers staan in hun kasje..
Gister was het prachtig weer, volop zon en blauwe lucht, ik heb volop genoten ( en gewerkt)in de moestuin
Een stellage gebouwd voor de doperwten ( voor het eerst in de moestuin, ben heel benieuwd) en daarachter gelijk hoge palen waaraan ik de courgettes hoog bind. Zo kunnen er 4 courgette planten staan, gewoon aan draad hoog leiden.
Vooraan, also gelijk naast het paadje het rek voor de doperwten..met gaas bespannen
Aan de dwarslatten tussen de hoge palen komen dan de draaden waaraan de courgettes hoog geleid worden.
En de vonds van de dag
een oude douchbak ombouw..van licht metaal. Zoo happy, heb er een koude platte kas van gemaakt. De eerste radijsjes en sla kunnen buiten staan.
Jaa, de kleur is een beetje verschoten op de zijkanten , maar dat hindert mij niet.
Het gras dat nog zichtbaar is op de foto moeet nog grotendeels weg gehaald worden. Plaggen we af, kiepen het omgekeert weer neer. Daar komt de 2e kas te staan. En aangezien die grond zowiezo nog bewerkt moet worden, geeft dat niet.
Altijd iets te doen, maar het geeft zoveel voldoening, zeker als je dingen kunt bouwen van materialen die toch rond slingeren
6 Comments
Recommended Comments