Jump to content
  • entries
    76
  • comments
    238
  • views
    1,919

Eindelijk weer een update!


jootje

5,818 views

 Share

Zo, vanochtend op weg naar de tuin weer tot de ontdekking gekomen dat ik de camera vergeten was....toen toch maar omgedraaid en de camera opgehaald, anders kon ik weer niet updaten!

Best druk geweest op de tuin. Ben al aardig op weg vind ik zelf. normaal kon ik niet zo vaak weg ivm de hond, maar de hond is er niet meer. Dus deze luie huisvrouw kan naar de tuin wanneer ze wil. en dat doet ze dan ook.

 

Dus veel gespit al. Ik heb er weer een stukje bij, doordat de kooi waar de fruitstruiken in stonden weg gehaald is. De struikjes staan nu met zijn allen op een rij op een stuk waar slecht wat anders mee gedaan kon worden. Het nieuwe stukje was heel lang nat, maar nu van de week bezig geweest om de wortels van kweekgras te verwijderen En het gras, de barndnetels, enz, enz. Toen ik klaar was gelijk enthousiast daar doperwten langs het gaas gelegd, en een paar rijtjes spinazie gezaaid.

 

Ook heb ik op de tuin zelf al wortels, raapjes, bosui en capucijners gezaaid. Ik had thuis lathyrus voorgezaaid, was heel snel opgekomen, en je raad het al, heel snel, heeeel lange slungels geworden. Ik heb ze dinsdag mee genomen naar de tuin en ze in de tuin geplant. ik denk eigenlijk dat dat wel goed komt, hoewel ze er vandaag wel wat pips uitzagen.

 

Ook het andere nieuwe stukje, de hele lange strook vast schoongemaakt, binnenkort komen daar de bonen stokken. Alles op de tuin staat in de knop, alle fruit struikjes en boompjes. Maar nog net geen bloesem. Alleen de dwergkwee, die heeft al sinds maanden mooie bloesem!

 

Thuis komt de pluksla die ik in de tuin gezaaid had eindelijk op. De lente ui die ik al een poos geleden gezaaid had zie ik nog niet. Wel zag ik vandaag dat de peulen die ik rechtstreeks in de grond gezaaid heb op komen!

Veel dingen aan het voorzaaien, paprika, s, veel tomaten, paarse spruitjes en broccoli, ananaskers, koolrabi, bloemkool, spitskool, brave hendrik, komkommers, mini witte komkommers, snack komkommers, luffa, bieten,aubergine, bloemen enz.

Sommige dingen weigeren op te komen. Zo had ik tuinbonen gelegd, en de bak in het kleine kasje buiten gezet. Van de 24 zijn er 7 opgekomen. mooie plantjes. maar eens gevoeld of er in de andere nog leven zat...nou, nee dus, weg...verpieterd, alleen wat vliesjes. geen idee waarom dat is. Morgen maar een nieuwe poging wagen. Ook de knolselderij weigert op te komen. misschien maar binnen zetten ipv het kasje?

 

En...de wedstrijd prei...had er 4 gezaaid....zie gewoon helemaal niks! Die moet ik dus ook opnieuw zaaien. Maar veel gaat dus gewoon goed. IK ben helemaal blij met mijn tuintjes en met de start van het seizoen. Geweldig weer, wat maakt dat je nog vaker naar de tuin gaat. Best gek dat ik vorig jaar om deze tijd nog niks gedaan had in de tuinen...toen lag er gewoon sneeuw, en daarna was alles nog lang te nat!

Nou, eens kijken of foto`s toevoegen lukt! Groetjes. tuin13mrt2014-007-Medium-277801394733453.jpgtuin13mrt2014-006-Medium-222011394733444.jpgtuin13mrt2014-005-Medium-283151394733435.jpgtuin13mrt2014-003-Medium-242381394733420.jpgtuin13mrt2014-002-Medium13681394733413.jpgtuin13mrt2014-001-Medium22551394733401.jpg

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Zonder kamera's hadden we geen foto's kunnen bewonderen en zie eens aan wat een mooie foto's. Als kers op de taart, een prachtig verslag.

Link to comment

Inderdaad vorig jaar hadden we sneeuw! Je foto`s zijn leuk, is dat zo`n kleine kwee die bloeit?

 

Over de tuinbonen, ik raad je aan de bonen even flink voor te weken ( 12 tot 24 uur) en dan verder te laten ontkiemen in nat zand..gewoon in een tupperwarebak voorzichtig lagen zand en tuinboon om en om. Als je kiemen ziet dan kan je de bonen ter plekke in de geultjes leggen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...