Jump to content
  • entries
    76
  • comments
    238
  • views
    1,919

Zaailingen enzo.


jootje

22,511 views

 Share

Van te voren goed nagedacht over hoe ik het wil en wat ik wil in de tuin. Had al vroeg mijn zaden in huis, pootaardappels op tijd in huis enz. Alles op schema. Minder rare dingen wilde ik. Dus niet meer zoveel willen uit proberen, maar eerst eens zorgen dat de gewone dingen goed groeien. Het is wel de bedoeling dat ik uit die tuin eet.

 

Niet teveel zaaien, niet teveel extra aanschaffen, heb me ook best wel gedragen, ik zit kwijlend boven al die ruiltopics, maar heb bijna niks geruild. Een paar dingen maar....

Dat was in september met de mtfd wel anders....best wat geruild, en leuke zaden van de zadentafel mee mogen nemen.

Vandaag de tomaten en paprika zaailingen een eigen potje gegeven....zoveeeeeeel! Waar ging het ( weer) mis? Ik had altijd genoeg ruimte op o.a. de vensterbank op zolder , nu hebben we de sidetable er maar bij gezet. Waarom zaai ik gewoon niet drie soorten tomaten in plaats van 13? En natuurlijk komen ook de extra zaadjes die je voor de zekerheid gezaaid hebt op. Kleine tomaten, grote tomaten, gele en paarse tomaten. Gele, oranje, rode, witte en paarse paprika......pffffff!

 

En dan komkommers.....punt 1: waarom heb ik die weken geleden al gezaaid? Ik heb nu zaailingen van die kleine muizenmeloentjes, snack komkommer, mini witte komkommer, en een komkommer die een kaskomkommer blijkt te zijn....duhuh...kan er moeilijk een kas omheen kopen. En hoe lang heb ik dat nog binnen? En dan moet ik de citroenkomkommer nog zaaien!

 

En dan heb ik het nog niet over de andere dingen.....die beneden staan, of op mijn hobbyhok, of in het kasje buiten....en dan is het bijna april, straks moeten de pompoenen, courgettes, bonen, mais en weet veel wat nog meer gezaaid worden. Soms.......heel soms word ik moe van mezelf. Maar ga dan lekker op het forum lezen, en ikm dan altijd wel berichtjes tegen van mensen die nog veul meer gezaaid en in de tuin hebben! En dan zucht ik eens en dan denk ik, ach Jootje...zie je wel, het valt wel mee....toch? image88821395602763.jpg

 Share

11 Comments


Recommended Comments

Sterkte, ik weet precies wat je bedoeld. Ik had vorige jaar ook altijd extra's bij gezaaid en uiteindelijk had ik te veel van alles. Nooit meer. Mijn nieuwe principe is: zaai hoeveel je nodig heeft, geen extra's, want 97% komt alles boven (tenminste als het over tomaten, komkommers enz gaat). Na 2-3 weken kun je zien wat niet heeft ontkiemd en als je dan nog iets mis: dan pas extra's bij zaaien, want tijd is er genoeg.

Link to comment

Allemaal zo herkenbaar Jootje.

Maar ik wordt er toch altijd weer een stukje gelukkiger van als ik het allemaal zie groeien en wanneer ik er de vruchten van kan plukken.

Ach en een ander er gelukkig mee maken kan natuurlijk ook nog.

En ook dat geeft weer een lekker gevoel vind ik altijd

Link to comment

Kijk vooral niet naar mij dan ik heb maar ruim 400 paprika's en pepers gezaaid, de aardbeien moeten nog en nog wat kruiden. Dan moet ik ook wel zeggen dat ik heel veel ook niet meer hoef te gaan zaaien. Daar is geen ruimte meer voor

Link to comment

400 stuks?

Ach zo erg is het toch niet? Wij nemen ook elk jaar een stukje tuin meer, zaadgoed voor jaren zaaien. Maar toch wordt het elk jaar minder en toch ook meer.

Edited by Jane Doe
Link to comment

Een goed doordacht plan scheelt idd enorm. Ook het niet al te veel soorten zaaien. Ach elk jaar word je daar beter in moet je maar zo denken.

Link to comment

haha jootje, vriendlief en ik hebben zojuist heel hard om je post moeten lachen het is hier natuurlijk heeeeelemaal niet herkenbaar, en je schrijft het ook zo grappig neer! Ik "hoop" iig voor je dat er nog wat zaailingen doodgaan ofzo, zodat je nog wat plek voor je courgette enzo overhoudt

Link to comment

Connie, hoewel ik dus soms moe word van mezelf, word ik ook heel blij hoor als alles opkomt en groeit!

Stan, 400! Waar laat je het?

Helly.....ja, het is best slim om een plan te hebben......moet je alleen wel je er aan houden!

Mijke....ja, tis niet anders....hopen dat er een paar het loodje leggen. Wat ook stom is natuurlijk, had ook gewoon een paar zaailingen kunnen vermoorden! Maar dat kan ik dan ook weer niet.....zucht!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...