Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    28,215

5 Comments


Recommended Comments

Wat heb je al vroeg grote borlotto's. Ook mijn vraag of je die met peul en al eet?

Natuurlijk eet je wel de hele tuinbonen met peul en al?

Link to comment

Moet eerlijk bekennen dat ze uit de kas komen, vandaar zo vroeg. Buiten pas half mei, dus deze maand gezaaid.

De gehele boon als snijbonen, dit keer borlotto snijbonen stampot gegeten. Was zeer lekker, voor die nieuwschierig zijn mijn recept. Zelfgemaakte aardappelpuree, met bouillon (melk kan ook voor die dat willen). Rundergehakt (varkens, half om half of wat men wil) met champions, uien en kruiden en specerijen naar wens. Bonen (spertie-, snij- en borlotto bonen kunnen) koken, alles aan de puree toevoegen, roeren en verwarmen. En smullen maar, voor de varkensvlees liefhebbers met spek kan ook, in plaats van gehakt.

Edited by Jane Doe
Link to comment

Dat doe je goed! Ik heb nog niet eens tuinbonen aan mijn planten zitten wel bloemen;) Wanneer heb je ze gezaaid (gelegd)?

Link to comment

De tuinbonen zijn februari in de kas gezaaid en maart buiten geplant (voor gezaaid in trays). We waren dit jaar laat, normaal eind of begin jaar. Nu komen we in de knoop met de opvolgende gewassen.

En de borlottobonen zijn in maart gezaaid en geplant in de kas.

Edited by Jane Doe
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...