... Entry posted by Jane Doe · May 28, 2014 7,802 views Share More sharing options... Followers 0 ...
HuubvG Posted May 28, 2014 Wat heb je al vroeg grote borlotto's. Ook mijn vraag of je die met peul en al eet?Natuurlijk eet je wel de hele tuinbonen met peul en al? Quote Link to comment
Jane Doe Posted May 28, 2014 (edited) Moet eerlijk bekennen dat ze uit de kas komen, vandaar zo vroeg. Buiten pas half mei, dus deze maand gezaaid. De gehele boon als snijbonen, dit keer borlotto snijbonen stampot gegeten. Was zeer lekker, voor die nieuwschierig zijn mijn recept. Zelfgemaakte aardappelpuree, met bouillon (melk kan ook voor die dat willen). Rundergehakt (varkens, half om half of wat men wil) met champions, uien en kruiden en specerijen naar wens. Bonen (spertie-, snij- en borlotto bonen kunnen) koken, alles aan de puree toevoegen, roeren en verwarmen. En smullen maar, voor de varkensvlees liefhebbers met spek kan ook, in plaats van gehakt. Edited March 30, 2015 by Jane Doe Quote Link to comment
nick86 Posted May 28, 2014 Dat doe je goed! Ik heb nog niet eens tuinbonen aan mijn planten zitten wel bloemen;) Wanneer heb je ze gezaaid (gelegd)? Quote Link to comment
Jane Doe Posted May 28, 2014 (edited) De tuinbonen zijn februari in de kas gezaaid en maart buiten geplant (voor gezaaid in trays). We waren dit jaar laat, normaal eind of begin jaar. Nu komen we in de knoop met de opvolgende gewassen.En de borlottobonen zijn in maart gezaaid en geplant in de kas. Edited May 28, 2014 by Jane Doe Quote Link to comment
5 Comments
Recommended Comments