De allereerste lentebode: rabarber
Alles is nog in diepe rust (op het vele onkruid na). De rabarber (klauw van Jorieke) is net wakker geworden:
De andere rabarber is nog in rust.
De Kaapse zonnedauw (uiteraard binnen, onder kunstlicht) bloeit al een tijdje, die heeft het dus naar het zin. Wel vreemd, afgelopen zomer geen bloei, en nu wel:
Onder de moederplanten stonden nogal wat kleintjes, een beetje verloren in de schaduw van hun moeder. Die heb ik opgepot, tbv export naar de aanstaande MTFD.
Binnen is de allereerste chinense peper (Habanero orange) ontkiemd. Dat duurde maar liefst 13 dagen (voor het eerst dat ik chinenses zaai). De annuums zaai ik pas half februari.
O ja: Ik heb de wijndruiven gesnoeid. Van het snoei-afval heb ik een aantal eenoogstekken gemaakt. Ik ben benieuwd of dat wat gaat worden.
Tuinpersoneel.
Sommigen zullen de vacature voor slakkenbestrijder gelezen hebben. Ik wist niet dat er zoiets als een egelopvang bestond (en dat heet dan ook nog eens http://egelopvang.nl. Ik heb aan de Roosendaal afdeling mijn omgeving gemaild (o.a. tuingaas; vogelnetten over aardbeien), en uiteraard de vraag of er (en wanneer) egeltjes op te halen zijn. Ben benieuwd naar hun antwoorden.
De kat. Na een paar redelijk droge dagen komt er weer regen. Omdat ie graag naar buiten gaat en niet bang is voor een beetje regen zit ik tijdens die perioden minstens 4x per dag met een natte kat. Gastenhanddoekje voor het afdrogen ligt daarom altijd klaar bij de keukendeur. Probleempje speelt dan ook ’s nachts: wakker worden van een vriendelijke maar natte kat: "Hallo, ik moet afgedroogd worden". Naast het bed ligt dus ook een gastenhanddoekje. Toch mag ie altijd naar buiten, ook ’s nachts, vindt ie leuk.
Vaak is ie minstens een uur op pad. Ik heb geen flauw idee hoever hij van huis gaat, en wat ie dan doet. Ik zit te denken aan een GPS tracker. Zal lastig worden: hij wil absoluut geen bandje om.
1 Comment
Recommended Comments