Jump to content

Mijn tuin

Sign in to follow this  
  • entries
    42
  • comments
    82
  • views
    614

Sambal

Sign in to follow this  
BonTon

7,751 views

Sambal in de maak!. Ik hou het op twee varianten om het simpel te houden. Geel en rood, De gele is een bak Mme. Jeannet gemixt met de gele Aleppo en wat gele tomaten. De rode is Cayenne, Czechian wax, rode Aleppo en "verdund" met tomaten . Beide krijgen als toevoeging: zout, knoflook, sjalotjes en gele uien. De chocolate cayenne past hier niet bij en heeft ook geen hitte, deze zijn gepromoveerd tot "snackpepper" Die spannende verhalen over het maken van sambal met de Mme Jeannet kloppen een beetje. Zelf had ik nergens last van, tussendoor nog een pepertje gegeten, maar mijn eega heeft brandende lippen en een loopneus terwijl ze alleen maar boven de pan heeft gehangen

 

 

IMG1484115441475093265.JPG

 

IMG1486178281475093312.JPG

 

IMG1485132011475093345.JPG

 

IMG1488189791475093391.JPG

 

De gele is breathtaking geworden. De rode is behoorlijk zacht geworden, matig heet en net zoals een wijntje blijft hangen achter het gehemelte blijft deze ook lekker walmen in je mond. Ik hoop dat het genoeg is om de winter door te komen

 

IMG1494123161475093407.JPG

Sign in to follow this  


5 Comments


Recommended Comments

Ziet er lekker uit én voldoende om de winter door te komen.

Zou je eens uw recept en werkwijze online willen zetten? Mijn pepers zijn ook bijna plukklaar en zou ook heel graag sambal maken!

Edited by Jorieke123

Share this comment


Link to comment

Prachtig, die pepers. En zo ook de sambal, hoewel ik met zo'n enorme voorraad de rest van mijn leven zou kunnen doen

Edited by jootje

Share this comment


Link to comment
Wow wat een piramide!

Doe je ook Indische kruiden in je sambal? Zoals trassi, kemeri etc?

 

Voor mij geen garnalen in de pot! In juli toevallig een keer garnalen gegeten. Blijk ik daar mega allergisch op te reageren. Met als gevolg meteen een anafylactische shock. Sinds die tijd loop ik met Epi-pennen op zak. Sporen van garnalen binnen krijgen is meteen de jackpot!

Home made sambal is dus wel veilig om te gebruiken.

 

https://www.facebook.com/toncortecaes

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...