Sambal
Sambal in de maak!. Ik hou het op twee varianten om het simpel te houden. Geel en rood, De gele is een bak Mme. Jeannet gemixt met de gele Aleppo en wat gele tomaten. De rode is Cayenne, Czechian wax, rode Aleppo en "verdund" met tomaten . Beide krijgen als toevoeging: zout, knoflook, sjalotjes en gele uien. De chocolate cayenne past hier niet bij en heeft ook geen hitte, deze zijn gepromoveerd tot "snackpepper" Die spannende verhalen over het maken van sambal met de Mme Jeannet kloppen een beetje. Zelf had ik nergens last van, tussendoor nog een pepertje gegeten, maar mijn eega heeft brandende lippen en een loopneus terwijl ze alleen maar boven de pan heeft gehangen
De gele is breathtaking geworden. De rode is behoorlijk zacht geworden, matig heet en net zoals een wijntje blijft hangen achter het gehemelte blijft deze ook lekker walmen in je mond. Ik hoop dat het genoeg is om de winter door te komen
5 Comments
Recommended Comments