Ga naar inhoud

Nagtegael's seizoen

  • updates
    32
  • reacties
    49
  • bezoekers
    6852

Tuinbonen zijn er


Fritsies Moestuin

2446 weergaven

Deze tuinbonen ("Leidse hangers") heb ik jl. vrijdag 24 februari gezaaid. Foto is vandaag genomen. Gewoon (1) één boon per gat.

Jl. zondag 2 april de niet opgekomen tuinbonen opnieuw gezaaid. Persoonlijk vind ik het zonde, zoals je vaak hoort of leest, om twee tuinbonen per pootgat te gebruiken.

 

1780725214635465770518875717542686299855228o36721491478890.jpg

3 reacties


Aanbevolen reacties

mwa. Is niet sonde toch, als je ze per 2 ook gewoon 2 laat opgroeien ? Dat wordt dan namelijk bij de meesten juist bij tuinbonen wel gedaan. gewoon 2 planten groot laten worden.

Link naar reactie

Ik plant ze nu voornamelijk 3 in een gat, maar dan een breed gat, zodat die 3 toch nog zo'n decimeter van elkaar komen. Idee is om eventueel een rafia koordje om een groepje van 3 te doen, zodat ze wat steun aan elkaar hebben.

Vorig jaar heb ik gewoon een per gat gedaan, op een rij. Dan werkt een koord er langs spannen het beste. Ik doe het dit jaar wat anders, om geen andere reden dan het eens wat anders te doen.

 

Ze kunnen dicht op elkaar geplaatst worden, tuinbonen. Ik heb vrij veel bonen over gehouden van vorig jaar, dan ga je ook makkelijker ze wat dichter op elkaar zetten.

2 maart heb ik wat Leidse Hangers gezaaid, en vandaag ook weer, om de oogst ervan te verspreiden.

Vorig jaar had ik Listra en Leidse Hangers, maar ik vind de Listra een beetje groenig smaken, het kan zijn dat er mensen zijn die dat prefereren boven een weeige smaak zoals sommige tuinbonen dat hebben, maar ik geloof dat ik wel van weeig houd. Mogelijk dat de Listras de pan ingaan, en niet meer de tuin in. Adries zitten er wel in, die heb ik nog niet eerder gehad.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...