Teveel druiventrossen; diversen
Zoveel druiventrossen dus (één stok Rondo, Cordon):
En (één stok Rondo, dubbel Guyot):
Bijna alle scheuten hadden drie trossen, sommigen zelfs vier. Teveel dus, want dat trekt de plant/stok niet.
Praktijkles gekregen van Bit en Jorg. Een paar dagen later aan de slag. Dit is gedund:
3,5 kg (iets van 5 kg volgroeid en rijp?) weggehaald. Met pijn in het hart.
Met de Pinotin en de Cabernet cortis was ik sneller klaar, daar hingen (en hangen) hoogstens twee trosjes per scheut aan.
Ik ga in ieder geval ook wijn maken van alleen Rondo. Benieuwd of dat een smaakvolle wijn (voor BBQ en zo) gaat opleveren. Rondo is immers zeer productief: weinig geschreeuw, veel wol. De rest van de Rondo wil ik assembleren met jongwijn van de andere twee.
(Klinkt allemaal heel professioneel. Is het niet. Vorig jaar (2e jaar) had ik van 6 stokken 3 kg trossen, en daarmee 2 liter wijn, die wel erg fruitig, maar te zuur was).
Ook het advies gekregen om bij de braam Triple crown de ranken van dit jaar te markeren, om bij het later wegsnoeien van de uitgedragen ranken geen verkeerde weg te snoeien:
De knolselder (en de tabak: links) gaat prima:
Een paar knollen zijn nu al bijna tennisbal groot. Prachtig schoon knolselderbedje trouwens!
De suikermais en de Uchiki kuri gaan ook goed:
Alleen de komkommer:
Maar die zijn pas op 12 juni gezaaid (er ging iets mis met de 30 april zaai). Hopelijk wordt het nog wat, dan heb ik dat klimrek niet voor niks gemaakt.
De knoflook is inmiddels gevlochten:
Kleine bollen, met kleine teentjes. Door roest, droogte?, bloemstengels niet verwijderd.
Te klein om als nieuw teeltgoed te dienen.
De twee kleine blauwe besjes (dit voorjaar aangeschaft, Aldi) zijn goed aangeslagen:
Tabak. De eerste mini-oogst hangt te drogen, als test:
2 Comments
Recommended Comments