Kachel aan, wijn maken, groen!
Zo, het is hier de laatste avonden flink frisjes! We hebben onze pas geveegde schoorsteen dus maar weer eens vies gemaakt Lekker hoor, net even een paar blokjes er op en je zit een stuk aangenamer
We hebben gisteren alle rijpe druiven geplukt, en dan vooral de blauwe met pitjes waarvan we de plant nog steeds niet hebben verplaatst naar een nieuw rek. Er zat leuk wat oogst aan (veel meer dan op deze foto)
We hebben die druiven ontsapt met de centrifuge, en er wat suiker (26 gram per liter) aan toegevoegd om het alcoholpercentage straks wat op te schroeven. Dit omdat ik er ook azijn van wil gaan maken en dan moet je tussen de 7 en 12% zitten. We hebben het sap niet door een kaasdoek gedaan, dus er zitten heel wat stukgeslagen velletjes enz. bij, daarom zal het zo donker zijn van kleur? Geen pulpvergisting dus, maar ook niet niet. Zeg maar...
Het staat al vrolijk te bobbelen, diezelfde avond al
Nu hangen er nog heel wat pitloze druiven, die we lekker snacken uit het vuistje.
In de moestuin zaai ik zo nu en dan wat nieuwe rijtjes, de rest staat er nog flink groen bij, zelfs de courgette!
11 reacties
Aanbevolen reacties