Jump to content

Voorbereidingen jaar 2021


permanatuurtuin

461 views

 Share

We zijn druk bezig met het nieuwe jaar voor te bereiden. We hebben zo goed als alle druiven eindelijk kunnen opbinden. Dit hebben we steeds vanwege de kosten uitgesteld. We hebben acaciapalen geplaatst met draden ertussen. Deze manier van opbinden vinden wijzelf beter bij ons terrein en ons passen, ookal is het misschien minder professioneel. De productie zal gewoon prima zijn. 

 

Verder hebben we frambozen, bramen en andere klimmers opgebonden. Dit heeft aardig wat gekost.

 

We hebben ook alles voor de winter gemaaid, zodat de bollen en knollen in het voorjaar goed zichtbaar zijn. We hebben nog wat extra narcissen erbij gezet, want die doen het heel goed bij ons. De wilde soorten zaaien zich zelfs uit.

 

Verder hebben we het grootste gedeelte van de moestuin bedekt met worteldoek, zodat hopelijk veel onkruid doodgaat. De knoflook en pastinaak zaailingen staan al mooi boven de grond. Verder zijn de kolen en pastinaken mooi. Kortom alles gaat goed. 

 

Bij de varkens zijn we nog wat bomen beter aan het inkorven. Ze zijn erg fanatiek wanneer ze iets lekker denken te vinden. Vanwege Corona lukt het ons niet om een varken te slachten, maar hopelijk komen we hier in het voorjaar wel aan toe. 

 

Verder hebben we gelukkig bijna alle watertonnen al vol met water. Hopelijk lukt het om in de winter er nog een paar bij te plaatsen, want de zomers worden er niet natter op.  

 

Ons terrein was in 2015 ontzettend kaal. Nu wordt het een echt voedselbos. De lagen worden goed zichtbaar. 

2016 (1).JPG

2020 (51).JPG

2020 (4).JPG

2020 (5).JPG

  • Like 3
 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...