Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Moestuin Schoolproject


Aanbevolen berichten

Moestuin pakket via crowdfunding

 

Scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang hebben geen of nagenoeg geen budget voor dit soort projecten. Daarom bieden wij een gesponsord pakket aan aan alle geïnteresseerde scholen, kinderdagverblijven en BSO’s. Het enige wat de geïnteresseerde school, kinderdagverblijf of BSO hoeft te doen is zich aanmelden voor het moestuinproject en ervoor zorgen er ruchtbaarheid wordt gegeven aan dit initiatief via de schoolkrant of schoolwebsite bij de ouders/verzorgers. De bedoeling is dat ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden, bekenden en bedrijven gaan doneren aan het moestuin lespakket van de school waar een voor hen bekend kind naar school gaat. Iedere donatie vanaf 2,50 euro is welkom.

 

Wij maken dan een applicatie op onze site waar iedereen kan zien hoe het staat met de crowdfunding van zijn aangevraagde moestuinpakket. Is het doel van de funding bereikt dan wordt het moestuinpakket afgeleverd bij de school en kunnen zij beginnen met het educatieve lespakket. Het moestuin programma start in maart, exacte datum volgt nog.

 

Via social media zoals facebook, hyves en twitter kunnen de familieleden en bekenden aandacht vragen voor het project waaraan zij gedoneerd hebben. Je zult zien dat social media zijn werk gaat doen voor het moestuin schoolproject van uw kind. Startdatum van het moestuinproject is maart 2012, daarom willen we zo snel mogelijk beginnen met het fundraisen voor de scholen.

De kosten van het totale schooltuin pakket bedragen slechts € 130,-

 

moestuinieren-voor-kinderen.jpg

 

Inhoud moestuinpakket:

 

BACSQUARE® 16 vaks moestuin van BACSAC® 120 x 120 x 40

zadenpakket voor een seizoen

lifetime lidmaatschap van de BACSQUARE® gardening community (in ontwikkeling)

online ondersteuning via Moesie de MoestuinCoach®

Meld je school aan via het inschrijfformulier en schrijf je in voor de moestuin schoolproject nieuwsbrief

Vanaf vandaag kunt u uw school, kinderdagverblijf of BSO inschrijven, de crowdfunding start per januari

 

http://www.bacsac.nl/moestuin-schoolproject-bacsac-schooltuincoach-moesie-crowdfunding/schrijf-nu-in/

 

Beloning

Uiteraard belonen wij iedereen die ons helpt om dit project tot een succes te maken.

Initiator:

wordt in de gelegenheid gesteld om dit moestuinpakket ook prive, voor het gezin, aan te kopen tegen dezelfde voorwaarden

krijgt een persoonlijke kortingscode die recht geeft op 20% korting op het totale BACSAC® assortiment

Donateur:

wordt in de gelegenheid gesteld om dit moestuinpakket ook prive aan te kopen tegen dezelfde voorwaarden

krijgt een persoonlijke kortingscode die recht geeft op 15% korting op het totale BACSAC® assortiment

Dit project is een initiatief van BACSAC® en de MoestuinCoach®

Sponsor:

sponsort een compleet pakket a 130 euro, kiest zelf de school of instellin uit en schrijft deze in overleg met de instelling in. Wordt uiteraard ook in de gelegenheid gesteld om het pakket prive aan te schaffen en krijgt daarnaast een harde link als sponsor op een speciale sponsor pagina.

 

Dit project is een initiatief van BACSAC® Nederland en Moesie, de MoestuinCoach®

Arjan Duquesnoy

 

BACSAC - Natuur in een tas

http://www.BACSAC.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Best wel duur 1 zo'n bak met zaden voor 130 euro, klein ook voor een hele klas of is de bedoeling dat elk kind zo'n bak krijgt ?

Vindt een schooltuintje ook wat groter en wel zijn charme hebben met de kinderen beetje laten rommelen met hun laarsjes in de prut

Players only love you when they're playing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is niet duur als je bedenkt dat meeste scholen alleen tegels of beton op hun speelplaats hebben. Permanente aanpassingen zijn voor een school veel duurder. De BACSAC kun je plaatsen zonder definitieve aanpassingen aan te brengen.

Daarnaast bestaat het pakket naaste de zak en zaden ook uit een ondersteunend programma via de MoestuinCoach®. De bedoeling is 1 moestuintje per klas, moet niet te bewerkelijk zijn ivm tijd die beschikbaar is binnen het lesprogramma op school. Tevens is het niet handig als de kinderen met hun laarsjes/schoenen in de prut staan, zij hebben nl. de gehele dag les.

Arjan Duquesnoy

 

BACSAC - Natuur in een tas

http://www.BACSAC.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

stel dat het bedrag voor school x niet behaald wordt.

Wat gebeurd er dan met het gesponsorde geld ?

En 130 euro is inderdaad een hoop geld, voor dat bedrag zou net zo makkelijk een mm kunnen kopen en zelf je zaden pakket samen kunnen stellen.Dan denk ik dat je voor hetzelfde geld het dubbele zou kunnen halen

Gisteren werd er paniek gezaaid, vandaag stond het al een meter hoog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De school krijgt dan de gelegenheid om het bedrag zelf aan te vullen tot het benodigde bedrag, anders wordt het geld naar de school overgemaakt. De funding is tenslotte voor de school bedoeld.

We verplichten niemand, dus school of instelling bepaald zelf of ze meedoen voor dit bedrag!

 

Doelstelling is kinderen laten weten waar groente vandaan komt en zorgen dat ze beter en meer groente eten.

Arjan Duquesnoy

 

BACSAC - Natuur in een tas

http://www.BACSAC.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb wel gekeken voor subsidie, maar dit is best een lastig en lang traject. Als iemand misschien een snelle ingang weet, dan hoor ik het graag.

 

Maar waarom zullen we het bedrijfsleven niet activeren om plaatselijk een school, kinderdagverblijf of BSO te sponsoren. Hiermee tonen zij lokale betrokkenheid en dragen zij een steentje bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Laat een bedrijf een compleet pakket afnemen en een lokale instelling sponsoren. In ruil daarvoor komen zij op een speciale sponsorpagina(met link) te staan en vermelden wij welke instelling zij sponsoren.

Arjan Duquesnoy

 

BACSAC - Natuur in een tas

http://www.BACSAC.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste mensen

 

even een reactie uit den haag. wij hebben op ons school plein 10 tuin perkjes van 200x200. en toen wij drie jaar geleden op het school plein onze bso kregen stonden deze perkjes vol met onkruit. wij als bso willen niet een hele zomer vakantie tegen het onkruit aan kijken. dus

 

hebben wij als bso 2 perken in gebruik. en elkjaar blijft er een leeg en deze adopteeren wij dan ook.

in perk 1 hebben wij bramen en aardbeien

en in 2 zwarte bessen en wissel teeld.

en 3 is wissel teeld.

 

het eerst jaar heb ik alles moeten afzetten met gekruiste stokken want de kinderen waren gewent om door de tuin perkjes de lopen zonder te kijken waar ze over liepen. jaar 2 iets mindder stokken gekruist. er kwam respect. bij de kids. en nu het 3 jaar. geen stokken meer. en de school kinderen konden er afblijven. met als mooieste antwoordt in oktober waren de bonnen planten over. en wij knippte ze af. waar op de school kinderen zijde dat mag niet hoor. zo hebben wij volgende jaar geen bonen meer.

 

en wij koken ook nog met de oogst. en laten de kinderen proeven.

de docent nederlands leert de expad kinderen via de tuin de groente te herkennen in het nederlands. zij is heel blij met de moetstuin.

 

gr simke

Link naar reactie
Delen op andere sites

stel dat het bedrag voor school x niet behaald wordt.

Wat gebeurd er dan met het gesponsorde geld ?

En 130 euro is inderdaad een hoop geld, voor dat bedrag zou net zo makkelijk een mm kunnen kopen en zelf je zaden pakket samen kunnen stellen.Dan denk ik dat je voor hetzelfde geld het dubbele zou kunnen halen

 

of je haalt een paar stoep tegels uit het plein. en begint een tuin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach we moeten blij zijn met dit soort initiatieven, het opent in ieder geval de ogen voor mogelijkheden. Schooltuinen zijn immers niet zo heel populair in Nederland dus als scholen een duwtje in de rug krijgen van ouders/familie die sponsort dan is dat mooi meegenomen. 130 euro is misschien wat veel, een volkstuin huren kost minder, maar misschien wordt na sponsoring van dit project wel een grotere stap gezet met een echte schoolvolkstuin waar ieder zijn eigen stukje heeft. Er zit in ieder geval wel goede begeleiding bij en dat is ook belangrijk, iets waar niet ieder school normaal gesproken toegang tot heeft. en ik neem aan de de Bascaq ook van top materiaal is, ziet er goed uit in ieder geval.

 

Bovendien zijn die kinderen de toekomst, dus laat ze maar kennis maken met de herkomst van voedsel en de moeilijkheden die daarbij horen. Die zitten dan hier in de toekomst op het forum als wij als oude mannetjes/vrouwtjes gezien worden die hoofdschuddend langs hun volkstuintjes lopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Huh nou volgens mij gaat het wel om winst en zoveel mogelijk die bacsac dingen verkopen,

het woord projekt en geen winstoogmwerk geloofd ik niet met zo'n bedrag, je kan gerust een vader van zo'n school vinden die zo'n bak gratis in mekaar timmerd kan gewoon bijna gratis 15 euro zaad en een zakgrond en je bent klaar, ik vindt geeneens dat je topic hier op forum hoort omdat het commercieel is.

 

Voor 20 euro kun je zeker weten zelfde bereiken, alleen geen winst

Players only love you when they're playing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk, er kan heel veel voor een grijpstuiver en liefdewerk, oud papier. Tuurlijk.

 

Maar zo te bezien is dit een wat completer pakket, met community ondersteuning en meer zaken. Geen liefdewerk oud papier misschien, maar een project ter inbedding in het reguliere schoolprogramma, voor de leerkracht te behappen en zo volledig mogelijk en realiseerbaar.

 

Kan je negatief zien. Je kan ook denken: goh, en es kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen idee wat voor 'begeleiding' ze er bij krijgen maar ben het toch wel met hansm eens.

 

Daarbij komt denk ik de grootste verantwoordelijk op de schouders van de leerkracht. De een vindt het leuk en is enthousiast, de ander zou er minder mee hebben en het maar een rompslomp vinden.

 

Ook is het niet nieuw, er zijn al een aantal mensen die met zo'n project bezig zijn, voor dit bedrag kan je een hele school doen

En er zijn altijd wel ouders/vrijwilligers te vinden om mee te helpen om zoiets tot een succes te maken!

 

Het is zeker leuk als de kinderen iets van de oogst mee kunnen nemen/proeven. Uitzonderingen daargelaten heeft de gemiddelde klas tussen de 25 en 35 kids Met een bakje ben ik bang dat ze er minder lol aan hebben en de oogst ook wat lastig te verdelen is.

Ook kunnen vakanties vervelend zijn waardoor je, denk ik, meer hebt aan een aantal enthousiaste ouders. Is nogal sneu als ze op maandag na de vakantie terug komen, de helft opgegeten is door slakken en de andere helft geen water gehad heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn negatieve komt denk ik doordat het commerciele ontkent wordt, door dingen projekt, sponsers, niet commercieel enzv te noemen ik vindt dat beetje nep laat maar zeggen.

Beetje zoals biologisch voor allerlei verkoop dingen gebruikt wordt vindt ik ook vermoeiend, nouja verder eigenlijk niet boeiend en als iemand wil meedoen ga lekker je gang kinderen kunnen niet vaak genoeg met natuur in aanraking komen.

 

Maar als je ideaal is om echt zoveel mogelijk kinderen met groente in aanraking te laten komen, zou ik bouwtekening op je site van een bak neerzetten en dat mensen deze zelf kunnen maken, zeggen dat hier op forum altijd mensen zijn die gratis zaad doneren voor goeddoel of bij moestuin vereniging vragen en infó. hier te vinden is de zak grond hoeft dan nog alleen gescoord te worden

Players only love you when they're playing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu natuurlijk zelf ervaring met het inkopen van zaden, waardoor ik weet wat de gangbare prijzen zijn.

Omdat mijn webshop nog groeiende is koop ik naar verhouding (voor een bedrijf) relatief weinig zaden per soort in, uiteraard zijn zaden bij een groothandel goedkoper naarmate je er meer van afneemt. Dus zaden bestellen voor een heel seizoen voor honderden scholen zou relatief weinig geld per school kosten.

Dus ik moet zeggen dat ik 130€ voor een mmbak met zaden veel geld vind. Natuurlijk krijgen de scholen voor dat geld dan blijkbaar ook wel online ondersteuning. Maar ik neem aan dat de zaden die erbij geleverd niet heel lastig op te kweken zijn, bovendien is er op internet tegenwoordig zoveel te vinden (neem dit forum alleen al) dat alles op te zoeken is.

Uiteraard begrijp ik dat er in het opzetten van online community en het ontwikkelen van de applicatie veel tijd gaat zitten, maar ik vraag mij af of er wel vraag is naar zo'n dienst omdat er al zoveel informatie te vinden is.

Ik vind het zeker een leuk initiatief om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt, maar ik vraag me af of dit beste manier is.

 

Uiteraard is het vanuit een marketing oogpunt een briljant idee. Want hoe je kun je beter klanten en bekendheid werven dan door kinderen van kleins af aan met de producten van bacsac te laten opgroeien opgroeien (letterlijk) en tevens een hele community ernaast te hebben waar volwassenen heen gaan met hun vragen. Ik geloof best dat het jullie er ook om gaat om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt, maar om nou te zeggen dat er geen winstoogmerk op zit of dat jullie het puur voor de kinderen doen, dat vind ik eerlijk gezegd een beetje ongeloofwaardig...

Niet dat er iets mis mee is om geld te willen verdienen, maar wees er dan wel eerlijk over.

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ofwel, wil je veel doen voor weinig geld zodat je minder hoeft te 'bedelen' bij sponsors, of als je meer gedaan wilt krijgen voor meer kids (voor alle leeftijden toch leuk!) dan kan je iemand die handig is vragen een paar oude pallets aan elkaar te schroeven en voila een gratis bak is geboren. Wat grond kun je altijd wel ergens gratis vandaan halen, zat mensen die t kwijt willen omdat die er wit zand voor in de plaats doen, of haal t bij de gemeente weg. Kun je daar gelijk gratis compost weghalen. En dan krijg je die paar zaden ook wel gesponserd, want die zijn echt niet duur!

Lijkt mij ook leuk om kids bijvoorbeeld te laten zien dat je zelf potjes kunt maken van krantenpapier. Daar leren ze van inventief te worden en zelf goedkope oplossingen te bedenken. Beetje back to basic mag ook wel want anders denken ze dat alles maar gekocht en nieuw moet zijn voor er iets uit komt.

 

Maar goed, dit zijn mijn ideeën hierover

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb trouwens ook een soort project. Voor € 14,50 kun je hier een fruitboom halen en aan een basisschool geven. Die basisschool kan dan op onze site informatie vinden over hoe ze de boom moeten verzorgen

 

Nee, even serieus, ik denk dat dit een heel leuk project is en dat als mensen het willen sponseren ze het zeker moeten doen. Vooral het lespakketten maken kost veel geld en de initiatiefnemer moet ook eten, dat neem ik hem/haar zeker niet kwalijk. Heb je zelf een idee over hoe het beter kan? Gewoon doen! Ik denk dat veel basisscholen staan te springen om een vrijwilliger die voor ze een moestuinbak in elkaar komt timmeren en met de kinderen gaat tuinieren.

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb trouwens ook een soort project. Voor € 14,50 kun je hier een fruitboom halen en aan een basisschool geven. Die basisschool kan dan op onze site informatie vinden over hoe ze de boom moeten verzorgen

 

En aan een middelbare waar ze leren koken enzo....kunnen ze meteen appelmoes maken van eigen appelboom.....en aan de kokschool.....kunnen ze pruimenvlaaien leren maken van hun eigen pruimenboom

 

 

Nou Frank....ik zou maar een project openen op je site

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb trouwens ook een soort project. Voor € 14,50 kun je hier een fruitboom halen en aan een basisschool geven. Die basisschool kan dan op onze site informatie vinden over hoe ze de boom moeten verzorgen

 

ja dat is wel hetzelfde.

Players only love you when they're playing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...