Jump to content

Ramonad

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg
 1. Allereerst hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe woning! Ik herken het dilemma. Wij zitten nu zelf ook midden in de verhuizing. Gezien we voor het begin van het moestuin seizoen wisten dat we gingen verhuizen in deze periode en in juli de sleutel van het nieuwe huis krijgen hebben we er voor gekozen om in her voorjaar planten bij mijn vader te planten. Zelfs een sier appelboomje. Tot nu toe lijkt dat allemaal goed gegaan. De dahlias was het volgende punt. Vorig jaar heb ik ze in een pot gehad (eerste jaar) dat ging prima. Denk dat we dat nu weer doen. Hebben we gelijk iets gezellig staan. De andere planten graven we volgend voorjaar weer uit en planten ze dan bij ons. Heel veel succes met alles!!
 2. Hier sterft de plant zelf steeds meer af. Is dit niet erg vroeg? Mijn vader heeft een ander soort pompoen, ik weet niet precies welke maar die is nog helemaal groen. Verder niet ontevreden voor een eerste jaar.
 3. Ik had in de kas 3 planten in een grote zak Potgrond gezet. En de vrouwelijke bloemen handmatig bevrucht. Ik had ook een plant buiten de kas neergezet. Deze had ik over en wilde ook kijken wat het verschil was. Deze plant heeft logischerwijs in het begin achter gelopen. Ook de vruchtzetting lukte in eerste instantie niet echt. Grappige is dat deze plant ruim een week na de hittegolf ineens flink begon te groeien en dus nu het weer minder is volop bloemen heeft. Heb er verder zelf niks meer aan gedaan en wonder boven wonder groeit daar nu ook een watermeloen aan. Misschien toch ook een beetje een kwestie van geluk.
 4. Beter laat dat nooit, eerste watermeloen geoogst vandaag smaakte heerlijk
 5. Bij mijn meloen, oranje ananas meloen gaat het precies zo. Alleen maar mannelijke bloemen ook getopt en dergelijke. gister zag ik tot mijn verbazing een nog dikker begin onder de bloem. Dit moet dus wel een vrouwelijke bloem zijn. Het blad en mannijke bloemen zien er precies hetzelfde uit als deze. Ik zal proberen straks een foto te maken.
 6. Nooit van gehoord, weer iets geleerd vandaag. Tnx voor de reactie Frans
 7. ik doe helaas niet officieel met de wedstrijd mee omdat ik al zaadjes had en er te laat achter kwam wel heel interessant om te volgen hoe het bij iedereen gaat. ging vandaag kijken hoe het met mijn suikermais was maar toen kwam ik dit tegen aan de plant... De andere kolven zien er tot nu toe wel normaal uit.
 8. Ramonad

  Aubergine 2019

  Ik heb geen ervaring met bladverkleuring. Ik heb wel het idee dat het blad in zijn algemeen lichter is geworden in de loop der tijd. Mijn eerste aubergine heb ik begin deze maand geoogst en de tweede en derde hangen er nu aan. De eerste was lange tijd hard en werd daarna wat zachter maar niet zoals in de winkel. Smaakte wel heerlijk overigens. Blijf het ook lastig vinden wanneer ze nu echt te oogsten zijn.
 9. Wauw prachtig hoor!! Hier ook de eerste vruchtjs. In vergelijking nog mini.
 10. Hartelijk bedankt voor de tip Frans dat is idd nogal een groot prijsverschil. Zeker de moeite waard om over na te denken. Die kas van cranenbroek ziet er ook prima uit.
 11. Ik heb dit jaar een kleine foliekas gekocht 80x200x200 (ookwel bekend als tomaten sere) ik ben er erg tevreden over alleen tot de conclusie gekomen dat ie toch erg klein is, of ik ben erg enthousiast gelijk het eerste jaar zo kun je het ook zien. Nu zitten mijn man en ik te denken om voor volgend jaar een royal well silver rocket D6 200x300x200 aan te schaffen. Ooit komt er een een echte kas is de wens maar dat is voorlopig niet haalbaar mede omdat de schutting direct achter en links van de kas de schutting nog vervangen gaat worden binnen zo'n 2 jaar. Dan is een folie kas toch makkelijker weghalen. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze kassen? En misschien ook weten hoe het zit met de folie in de winter, gezien ze adviseren hem gedeeltelijk in te graven?
 12. Mijn gekochte plant heeft z'n eerste kleine paprika's er aan hangen. Vandaag met water geven brak er helaas per ongeluk eentje af. Klein maar fijn haha. De planten die ik zelf gezaaid heb zijn zo ver nog niet daar komen heel voorzichtig de eerste bloemknoppen kijken
 13. Bij mij groeien ze nu ook aardig door. Een aantal mannelijke bloemen en een vrouwelijke bloem gespot gister. Ookal staat de kas half open ook zelf nog maar even geholpen met bestuiven.
 14. Dat wordt hopelijk smullen straks:)

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...