Jump to content

Ramonad

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ramonad

 1. Allereerst hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe woning! Ik herken het dilemma. Wij zitten nu zelf ook midden in de verhuizing. Gezien we voor het begin van het moestuin seizoen wisten dat we gingen verhuizen in deze periode en in juli de sleutel van het nieuwe huis krijgen hebben we er voor gekozen om in her voorjaar planten bij mijn vader te planten. Zelfs een sier appelboomje. Tot nu toe lijkt dat allemaal goed gegaan. De dahlias was het volgende punt. Vorig jaar heb ik ze in een pot gehad (eerste jaar) dat ging prima. Denk dat we dat nu weer doen. Hebben we gelijk iets gezellig staan. De andere planten graven we volgend voorjaar weer uit en planten ze dan bij ons. Heel veel succes met alles!!
 2. Hier sterft de plant zelf steeds meer af. Is dit niet erg vroeg? Mijn vader heeft een ander soort pompoen, ik weet niet precies welke maar die is nog helemaal groen. Verder niet ontevreden voor een eerste jaar.
 3. Ik had in de kas 3 planten in een grote zak Potgrond gezet. En de vrouwelijke bloemen handmatig bevrucht. Ik had ook een plant buiten de kas neergezet. Deze had ik over en wilde ook kijken wat het verschil was. Deze plant heeft logischerwijs in het begin achter gelopen. Ook de vruchtzetting lukte in eerste instantie niet echt. Grappige is dat deze plant ruim een week na de hittegolf ineens flink begon te groeien en dus nu het weer minder is volop bloemen heeft. Heb er verder zelf niks meer aan gedaan en wonder boven wonder groeit daar nu ook een watermeloen aan. Misschien toch ook een beetje een kwestie van geluk.
 4. Beter laat dat nooit, eerste watermeloen geoogst vandaag smaakte heerlijk
 5. Bij mijn meloen, oranje ananas meloen gaat het precies zo. Alleen maar mannelijke bloemen ook getopt en dergelijke. gister zag ik tot mijn verbazing een nog dikker begin onder de bloem. Dit moet dus wel een vrouwelijke bloem zijn. Het blad en mannijke bloemen zien er precies hetzelfde uit als deze. Ik zal proberen straks een foto te maken.
 6. Nooit van gehoord, weer iets geleerd vandaag. Tnx voor de reactie Frans
 7. ik doe helaas niet officieel met de wedstrijd mee omdat ik al zaadjes had en er te laat achter kwam wel heel interessant om te volgen hoe het bij iedereen gaat. ging vandaag kijken hoe het met mijn suikermais was maar toen kwam ik dit tegen aan de plant... De andere kolven zien er tot nu toe wel normaal uit.
 8. Ik heb geen ervaring met bladverkleuring. Ik heb wel het idee dat het blad in zijn algemeen lichter is geworden in de loop der tijd. Mijn eerste aubergine heb ik begin deze maand geoogst en de tweede en derde hangen er nu aan. De eerste was lange tijd hard en werd daarna wat zachter maar niet zoals in de winkel. Smaakte wel heerlijk overigens. Blijf het ook lastig vinden wanneer ze nu echt te oogsten zijn.
 9. Wauw prachtig hoor!! Hier ook de eerste vruchtjs. In vergelijking nog mini.
 10. Hartelijk bedankt voor de tip Frans dat is idd nogal een groot prijsverschil. Zeker de moeite waard om over na te denken. Die kas van cranenbroek ziet er ook prima uit.
 11. Ik heb dit jaar een kleine foliekas gekocht 80x200x200 (ookwel bekend als tomaten sere) ik ben er erg tevreden over alleen tot de conclusie gekomen dat ie toch erg klein is, of ik ben erg enthousiast gelijk het eerste jaar zo kun je het ook zien. Nu zitten mijn man en ik te denken om voor volgend jaar een royal well silver rocket D6 200x300x200 aan te schaffen. Ooit komt er een een echte kas is de wens maar dat is voorlopig niet haalbaar mede omdat de schutting direct achter en links van de kas de schutting nog vervangen gaat worden binnen zo'n 2 jaar. Dan is een folie kas toch makkelijker weghalen. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze kassen? En misschien ook weten hoe het zit met de folie in de winter, gezien ze adviseren hem gedeeltelijk in te graven?
 12. Mijn gekochte plant heeft z'n eerste kleine paprika's er aan hangen. Vandaag met water geven brak er helaas per ongeluk eentje af. Klein maar fijn haha. De planten die ik zelf gezaaid heb zijn zo ver nog niet daar komen heel voorzichtig de eerste bloemknoppen kijken
 13. Bij mij groeien ze nu ook aardig door. Een aantal mannelijke bloemen en een vrouwelijke bloem gespot gister. Ookal staat de kas half open ook zelf nog maar even geholpen met bestuiven.
 14. Dat wordt hopelijk smullen straks:)
 15. Bah dat is wel al snel. Ik ga ze morgen gelijk oogsten. Haha tja ik ga het in overweging nemen voor volgend jaar water geven was gelukkig geregeld en verder was alleen de sla heel hard gegaan en geschoten. Voor de rest alleen positief verrast hoe alles vooruit gegaan is.
 16. Hallo allemaal, Vandaag terug gekomen van vakantie en uiteraard een rondje in de moestuin gemaakt. Mijn broccoli's zijn nog best klein maar ik zie allemaal kleine lichte plekken zoals op de foto. Sommige broccoli's zijn pas zo groot als een vuist. Andere zijn wat groter. Ik twijfel of ze er zo uit zien omdat ze nog moeten groeien of dat ze wellicht te ver zijn. Ik heb er verder geen ervaring mee. Weet iemand dit toevallig?
 17. Oef dat is niet zo mooi om te lezen beterschap beide. Vandaag gras gemaaid en onkruid weggehaald. Wat was alles hard gegroeid in dat weekje dat we weg waren. Vooral de broccoli en de courgette. De sla was allemaal doorgeschoten helaas. Positief verrast in de kas. De eerste aubergine hangt Daarnaast na de zoveelste ergernis met een goedkope tuinslang vandaag een gardena roll-up slang gehaald. Hij moet nog opgehangen worden maar wauw wat fijn! Gelijk maar alles even water gegeven. Nu hopen dat m'n vader vaak genoeg water komt geven met die temperaturen volgende week. En afwachten hoe we het over iets meer dan n week weer aantreffen.
 18. Gister de kas opnieuw ingedeeld, onkruid weggehaald, spiritus mengsel tegen de luizen gespoten en wat Mest gestrooid. Vanmorgen de laatste ronde water gegeven. Hopelijk is alles zo vakantie proof voor een week. Dan alles weer terug verzorgen voor nog een week weg. Toch wel een beetje spannend...
 19. @Gianni1234 opzich geen nieuwe zwarte vlekken meer gezien. Gister door de drukte niet in de kas geweest maar vandaag zagen diverse bladeren er zo uit.. Het lijken scheuren in het blad. Niet zo zeer vraatsporen maar ik kan me vergissen. Ik was ook op internet nog wat dingetjes tegen gekomen. Uit deze tomaat is me een tijd geleden de kop gebroken. Ik had de plant toen net Mest gegeven. Wellicht komt het daar van? De andere tomaat heeft het overigens prima naar z'n zin en groeit erg goed.
 20. Hier staan ze er nu zo bij. Lang gedacht dat het helemaal niks zou worden. Ik had ze al vroeg in de kas staan. Dat doe ik iig volgend jaar anders.
 21. Hmmm nu je het zegt. Ik heb bovenin op 1 blad wel luizen aangetroffen. Maar in de rest van de plant niet. Nu heb ik ook op andere planten luizen gehad. Die heb ik er met water af gespoten. Om dat bij een tomaat te doen is natuurlijk weer niet zo handig denk ik...
 22. Mijn eerste tomatenplant groeit lekker door en heeft al bijna het dak van mijn kas bereikt. Echter zag ik vandaag tot mijn grote schrik dat mijn tweede tomatenplant allemaal zwarte vlekken had. Het zit alleen op het blad, aan de onderkant van het blad zie ik niets. Daarnaast groeit het blad nogal gekruld maar dat is eerlijk gezegd al een hele tijd. Toen zag het blad er verder nog gezond uit. Iemand enig idee wat dit is?
 23. Vanmorgen al vroeg in de weer om onze nieuwe border af te maken. Super blij met het resultaat. Net in de kas water gegeven en nu de rest van de tuin met de zwenksproeier. Vandaag met sla oogsten een aardrups gevonden. Hopelijk zitten er niet nog veel meer. Weet nu wel waarom mijn vorige sla plant opeens uit het niets slap ging hangen...
×
×
 • Create New...